ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Šakšuka – gardiems jūsų pusryčiams
Receptai

Šakšuka – gardiems jūsų pusryčiams

Vaida Bučinskienė
Autorius Vaida Bučinskienė
Publikuota: 2025-07-18
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Šakšuka
Šakšuka

Šakšuka – tai švelniai aštri, šilta ir jauki daržovių ir kiaušinių kombinacija, idealiai tinkanti vėlyviems savaitgalio pusryčiams ar lengvai vakarienei. Sotus, bet neapsunkinantis patiekalas.

Šakšuka: receptas

Tai paprastas, bet vizualiai patrauklus patiekalas, kuris džiugina ne tik skoniu, bet ir savo spalvinga išvaizda.

Ingredientai:

  • 2 valg. š. alyvuogių aliejaus (arba saulėgrąžų)
  • 2 svogūnai
  • 2 česnako skiltelės
  • 1 raudonoji aitrioji paprika (išvalyta, be sėklų)
  • 2 x 400 g konservuotų smulkintų pomidorų skardinės
  • 1 valg. š. pomidorų pastos
  • 1 arb. š. smulkaus cukraus
  • 4-6 kiaušiniai
  • 2 valg. š. petražolių (smulkiai kapotų)
  • druskos ir juodųjų pipirų pagal skonį
  • Duonos, patiekti (nebūtina)

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

1. Įkaitinti aliejų gilioje keptuvėje arba troškintuve ant vidutinės kaitros. Sudėti smulkiai pjaustytus svogūnus ir kepti apie 5 min.
2. Sudėti tarkuotą česnaką ir smulkiai supjaustytą aitriąją papriką, kepti dar 30 sek. Įmaišyti smulkintus pomidorus, pomidorų pastą ir cukrų. Užvirinti, tada sumažinti kaitrą ir virti ant silpnos ugnies be dangčio apie 10 min, kol padažas sutirštės, o svogūnai suminkštės. Pagardinti druska ir šviežiai maltais pipirais.
3. Šaukšto nugarėle padaže padaryti duobutes ir į kiekvieną atsargiai įmušti po kiaušinį. Uždengti keptuvę dangčiu ir virti ant silpnos kaitros apie 6 min arba kol kiaušiniai bus iškepę taip, kaip norisi.
4. Pabarstyti smulkintomis petražolėmis ir patiekti iš karto su duona (jeigu naudojama).

Taip pat skaitykite

Datulės su sezamų pasta ir šokoladu
Datulės su sezamų pasta ir šokoladu
2025-08-06
Sūrio ir alyvuogių bandelės (scones)
Sūrio ir alyvuogių bandelės (scones)
2025-06-04
Kada dėti česnaką į keptuvę? Metodų skirtumai
Kada dėti česnaką į keptuvę? Metodų skirtumai
2025-06-23
Daržovių sriuba su grikiais receptas
Grikiai ir daržovės: skani ir maistinga sriuba vaikams
2025-07-25

Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food


Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:kiaušinių patiekalaiPusryčių patiekalaiŠakšuka

AutoriusVaida Bučinskienė
Vaida čia! Esu maisto turinio redaktorė portale ub.lt ir maistas yra mano aistra. Nuolat ieškau naujų skonių, eksperimentuoju virtuvėje, testuoju receptus ir visa tai įamžinu nuotraukose. Esu tikra, kad nėra neskanaus maisto – tiesiog kartais prireikia atrasti ir tinkamai panaudoti produktus!

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Gaivinančios vasaros dienoms: arbūzų salotos su feta sūriu
Receptai

Gaivinančios vasaros dienoms: arbūzų salotos su feta sūriu

Kodėl odą reikėtų šveisti prieš skutimąsi ir kaip tai daryti teisingai?
Sveikata ir grožis

Kodėl odą reikėtų šveisti prieš skutimąsi ir kaip tai daryti teisingai?

Grybai žiemai be marinato gali stovėti iki 3 metų
Gyvenimas

Grybus žiemai galima paruošiti ir be jokio marinato. Receptas vertas išbandyti

Sūrio ir moliūgų apekpas
Apkepai

Sūrio ir moliūgų apkepas: tobulas patiekalas šeimos vakarienei

8 ženklai, kad vyras tave myli
Gyvenimas

8 ženklai, kad vyras tikrai tave myli: ekspertai atsako

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?