ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Užkandžiai » Mocarelos juostelės keptos karšto oro gruzdintuvėje
Receptai

Mocarelos juostelės keptos karšto oro gruzdintuvėje

Vaida Bučinskienė
Autorius Vaida Bučinskienė
Publikuota: 2025-07-20
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Mocarelos juostelės keptos karšto oro gruzdintuvėje
Mocarelos juostelės keptos karšto oro gruzdintuvėje

Mocarelos juostelės keptos karšto oro gruzdintuvėje – tai puikus užkandis sūrio mėgėjams. Iš išorės jos apskrudusios ir traškios, o viduje slepiasi švelnus, lydytas sūris.

Mocarelos juostelės keptos karšto oro gruzdintuvėje: receptas

Puikiai tinka tiek kaip šiltas užkandis vakarėliui, tiek kaip sotus užkandis prie mėgstamo padažo ar gėrimo.

Ingredientai:

  • 400 g mocarelos sūrio bloko
  • 2 valg. š. kvietinių miltų
  • 1 arb. š. česnako granulių
  • 1 kiaušinis
  • 40 g panko džiūvėsėlių
  • šiek tiek alyvuogių aliejaus
  • druskos ir juodųjų pipirų pagal skonį

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

1. Supjaustyti mocarelą maždaug 1,5 cm pločio juostelėmis ir nusausinti popieriniu rankšluosčiu.
2. Negilioje lėkštėje sumaišyti miltus su česnako granulėmis. Kitoje lėkštėje išplakti kiaušinį su gausiu žiupsneliu druskos ir pipirų. Trečioje lėkštėje paskleisti džiūvėsėlius.
3. Mocarelos juosteles apvolioti miltuose, tada kiaušinyje, tuomet vėl miltuose ir dar kartą kiaušinyje, kad susidarytų dvigubas apvalkalas. Įsitikinti, kad sūris visur tolygiai padengtas miltais – bet kokie plyšiai gali lemti, kad sūris išbėgs kepimo metu. Galiausiai apvolioti juosteles panko džiūvėsėliuose.
4. Šaldyti šaldiklyje paruoštas juosteles mažiausiai 30 minučių, kol jos visiškai sustings.
5. Patepti aliejumi oro gruzdintuvės krepšelio dugną ir išdėlioti vienu sluoksniu mocarelos lazdeles. Apipurkšti jų viršų aliejumi ir kepti karšto oro gruzdintuvėje 200 °C temperatūroje 10 min. Patiekite iškart.

Taip pat skaitykite

Marinuoti pomidorai su neįprastu ingredientu: mano anytos receptas
Marinuoti pomidorai su neįprastu ingredientu: mano anytos receptas
2025-09-02
Pusryčių sumuštiniai su poliarine duonele
Pusryčių sumuštiniai su poliarine duonele
2025-08-13
Per naktį brinkintos avižos su gervuogėmis
Per naktį brinkintos avižos su gervuogėmis
2025-08-20
Košerinis maistas ir gėrimai, kelias į sveikesnę ir sąmoningesnę mitybą.
Košerinis maistas ir gėrimai – skanus kelias į sveikesnę ir sąmoningesnę mitybą
2025-07-04

Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:Kepiniai karšto oro gruzdintuvėjeMocarelos juostelėsMocarelos juostelės keptos karšto oro gruzdintuvėjeTraški mocarelaTraškios mocarelos juostelės

AutoriusVaida Bučinskienė
Vaida čia! Esu maisto turinio redaktorė portale ub.lt ir maistas yra mano aistra. Nuolat ieškau naujų skonių, eksperimentuoju virtuvėje, testuoju receptus ir visa tai įamžinu nuotraukose. Esu tikra, kad nėra neskanaus maisto – tiesiog kartais prireikia atrasti ir tinkamai panaudoti produktus!

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Kritinės klaidos gaminant kotletus: 3 tobulo patiekalo paslaptys
Mėsos patiekalai

Kritinės klaidos gaminant kotletus: 3 tobulo patiekalo paslaptys

Kaip pasigaminti veido kremą su alaviju namuose: išsaugos odos jaunystę ir sveikatą
Sveikata ir grožis

Kaip pasigaminti veido kremą su alaviju namuose: išsaugos odos jaunystę ir sveikatą

Kodėl nenumetate svorio, nors valgote mažiau kalorijų?
Sveikata ir grožis

Kodėl nenumetate svorio, nors valgote mažiau kalorijų: gydytojas atskleidė netikėtą priežastį

13 geriausių liesų baltymų šaltinių: pateikia dietologė
Sveikata ir grožis

13 geriausių liesų baltymų šaltinių: pateikia dietologė

Antienos suktinukai su morkomis, svogūnais ir grybais
Mėsos patiekalai

Antienos suktinukai su morkomis, svogūnais ir grybais

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?