ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Home » Vienos keptuvės vištienos troškinys: pietūs be vargo
Mėsos patiekalai

Vienos keptuvės vištienos troškinys: pietūs be vargo

Vaida Bučinskienė
Autorius Vaida Bučinskienė
Publikuota: 2025-07-19
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Vienos keptuvės vištienos troškinys
Vienos keptuvės vištienos troškinys

Vienos keptuvės vištienos troškinys – tai švelnaus skonio, naminio jaukumo kupinas troškinys su vištiena, šonine, grybais ir švelniu grietinėlės padažu.

Vienos keptuvės vištienos troškinys: receptas

Šis patiekalas puikiai tiks savaitgalio pietums – sotus, aromatingas ir kupinas skonių.

Ingredientai:

  • 50 g šoninės
  • 2 svogūnai (dideli)
  • 8 vištienos šlaunelės (be odos, su kaulu)
  • 2 valg. š. saulėgrąžų aliejaus
  • 30 g kvietinių miltų
  • 150 ml vištienos sultinio
  • 150 ml sauso balto vyno
  • 2 čiobrelių šakelės
  • maža šalavijų šakelė
  • 2 lauro lapai
  • 200 g rudųjų pievagrybių
  • 100 g grietinėlės (riebios)
  • gabalėlis sviesto
  • maža petražolių šakelė
  • druska ir juodieji pipirai pagal skonį

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

1. Į didelę, orkaitėje tinkamą keptuvę arba troškintuvą sudėti gabaliukais pjaustytą šoninę ir kepti ant vidutinės kaitros kelias minutes, kol išsiskirs riebalai. Sudėti smulkintus svogūnus ir toliau kepti kol šoninė paruduos kraštuose. Išimti šoninę ir svogūnus ir atidėti į lėkštę.
2. Vištienos šlauneles lengvai pagardinti druska ir pipirais. Į tą pačią nenuplautą keptuvę įpilti aliejaus, sudėti vištieną ir apskrudinti iš abiejų pusių ant stiprios ugnies. Tada perkelti prie šoninės ir svogūnų.
3. Įkaitinkite orkaitę iki 160 °C temperatūros.
4. Į keptuvę suberti miltus (jei reikia, įpilti dar šiek tiek aliejaus) ir maišytu, kol susijungs. Pamažu pilkti sultinį, nuolat maišant, kol padažas pradės tirštėti. Supilti vyną ir sudėti atgal šoninę, svogūnus bei vištieną. Gerai išmaišyti, suberti čiobrelius, šalavijus ir lauro lapus. Padažas šiuo metu bus gana tirštas. Užvirti, pagardinti druska ir pipirais, uždengti ir dėti į orkaitę 30 min.
5. Išimti keptuvę iš orkaitės, sudėti ketvirčiais pjaustytus grybus ir supilti grietinėlę. Gerai išmaišyti ir dar kepti 15-20 min, kol vištiena taps minkšta.
6. Iš paruošto troškinio išimti lauro lapus, čiobrelius ir šalavijų šakeles (kai kurie lapeliai gali būti nukritę – jie suteiks skonio). Įmaišyti smulkintas petražoles ir patiekti.

Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:grietinėlėvištienavištienos troškinys

AutoriusVaida Bučinskienė
Vaida čia! Esu maisto turinio redaktorė portale ub.lt ir maistas yra mano aistra. Nuolat ieškau naujų skonių, eksperimentuoju virtuvėje, testuoju receptus ir visa tai įamžinu nuotraukose. Esu tikra, kad nėra neskanaus maisto – tiesiog kartais prireikia atrasti ir tinkamai panaudoti produktus!

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Spagečių padažas bus skanesnis, jei pridėsite 1 ingredientą
Naudinga

Spagečių padažas bus skanesnis ir aromatingesnis, jei pridėsite 1 papildomą ingredientą

2025-07-11
Jūros gėrybių apkepas su karamelizuotais obuoliais
Receptai

Jūros gėrybių apkepas su karamelizuotais obuoliais

2025-06-04
Dilgėlės - aukso šaltinis mūsų organizmui.
Naudinga

Dilgėlės – aukso šaltinis mūsų organizmui. Išbandykite gardų patiekalą

2025-07-07
Vietnamietiška jautienos sriuba
Receptai

Vietnamietiška jautienos sriuba

2025-07-08

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?