ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Uncategorized » Naminė granola pagal Neringą – greitiems ir sveikuoliškiems pusryčiams!
Uncategorized

Naminė granola pagal Neringą – greitiems ir sveikuoliškiems pusryčiams!

Vaida Bučinskienė
Autorius Vaida Bučinskienė
Publikuota: 2025-07-19
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Naminė granola pagal Neringą. Receptas.
Naminė granola pagal Neringą. Receptas.

Naminė granola visą gyvenimą buvo mano mėgiama. Visokia, su riešutais, su uogomis, su šokolado gabaliukais. Valgau ją su natūraliu jogurtu arba užsipildama naminiu pienu. Visą laiką pirkau granolą, bet vis galvodavau, kaip būtų šaunu namuose pasigaminti savo, su savo skoniais, namuose džiovintais vaisiais, mamos užaugintais graikiškais riešutais, tėvuko gimtinėje surinktu medumi. Tačiau neturėjau pagrindinio indgridiento – „naminių“ dribsnių, o iš „pirktinių“ neleido sąžinė – juk turime savų užsaugintų avižų, rugių ir kviečių. Tik trūko traiškytuvo – įrenginio pagaminančio natūralius, visų grūdo dalių dribsnius.

Ir štai, pavasario stebuklas, toks įrenginys, traiškytuvas, atsirado Zelbukio malūne. Nuo šiol galime greitai ir nedideliais kiekias (kad išliktų kuo šviežesni), pasigaminti traiškytų grūdų, kuriais pakeičiame „pirktinius“ dribsnius. O receptas labai paprastas ir turintis daug laisvės improvizacijai su jūsų mėgstamais skoniais.

Jums reikės:

  • 500 g traiškytų avižų/kviečių/rugių ar jų mikso
  • 100 g kokoso drožlių
  • stiklinės džiovintų vaisių
  • stiklinės šiek tiek smulkintų riešutų
  • žiupsnelis druskos
  • 3 valgomieji šaukštai medaus
  • 3 valgomieji šaukštai kokosų sviesto ar kito riebalo
  • 1 valgomasis šaukštas cinamono
Naminė granola pagal Neringą. Receptas, ingredientai
  1. Traiškytus grūdus sumaišome su džiovintais riešutais, druska, cinamonu ir kokoso drožlėmis.
  2. Medų ir kokosų sviestą išsilydome (tik šiek tiek, kad jokiu būdu neužvirtų). Ištirpintą masę supilame į sausą ir gerai išmaišome.
  3. Paskleidžiame ant sviestiniu popieriumi išklotos skardos ir šauname į 175C įkaitintą orkaitę.
  4. Kepame apie 25-30 min, kas 10 minučių pamaišant.
  5. Pakepintą granolą išimame iš orkaitės supilame džiovintus vaisius.
  6. Atvėsusią granolą susipilame į stiklinius indelius ir viskas. Valgome į sveikatą!

Nuotraukos asociatyvinės © Canva, jei nenurodyta kitaip.

Taip pat skaitykite

7 organizmo siunčiami ženklai
Neignoruokite šių 7 organizmo siunčiamų ženklų
2025-08-29
Ar galima apskaičiuoti savo biologinį amžių?
Ar galima apskaičiuoti savo biologinį amžių? Atsako ekspertai
2025-07-18
Kava ar juodoji arbata: kuri iš jų geriau jūsų sveikatai?
Kava ar juodoji arbata: kuri iš jų geriau jūsų sveikatai?
2025-06-20
Galvos skausmą sukelianti priemonė, kurią naudojame visi
Galvos skausmą sukelianti priemonė, kurią naudojame visi
2025-08-20


AutoriusVaida Bučinskienė
Vaida čia! Esu maisto turinio redaktorė portale ub.lt ir maistas yra mano aistra. Nuolat ieškau naujų skonių, eksperimentuoju virtuvėje, testuoju receptus ir visa tai įamžinu nuotraukose. Esu tikra, kad nėra neskanaus maisto – tiesiog kartais prireikia atrasti ir tinkamai panaudoti produktus!

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Mėsainio dubuo: skanus ir sveikas pasirinkimas
Mėsos patiekalai

Mėsainio dubuo: skanus ir sveikas pasirinkimas

Naminiai zefyrai. Kaip pasigaminti
Desertai

Naminiai zefyrai patiko visai šeimai. Parduotuvėje daugiau nebeperkame.

5 neakivaizdžios svorio augimo priežastys: tai susiję ne tik su maistu
Sveikata ir grožis

5 neakivaizdžios svorio augimo priežastys: tai susiję ne tik su maistu

Nustebsite: grybus galite auginti ir savo sode – nuo pievagrybių iki baravykų
Gyvenimas

Nustebsite: grybus galite auginti ir savo sode – nuo pievagrybių iki baravykų

Kukurūzai ir jų nauda organizmui. Kukurūzų maistinė vertė
Sveikata ir grožis

Ar kukurūzai yra naudingi mūsų organizmui? Atsako ekspertai

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?