ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Home » Kokie maisto produktai turėtų sudaryti tinkamus pusryčius: mitybos specialistai paaiškino
Sveikata ir grožis

Kokie maisto produktai turėtų sudaryti tinkamus pusryčius: mitybos specialistai paaiškino

Rugilė Vainytė
Autorius Rugilė Vainytė
Publikuota: 2025-07-20
Komentarų: 0
1 min. skaitymo
Kokie maisto produktai turėtų sudaryti tinkamus pusryčius?
Kokie maisto produktai turėtų sudaryti tinkamus pusryčius?

Pusryčiai tai ne tik pirmasis dienos valgymas, bet ir itin svarbus energijos šaltinis, lemiantis, kaip jausimės visą likusią dieną. Jie pažadina virškinimo sistemą, stiprina imuninę sistemą, suteikia energijos ir padeda išlaikyti darbingumą. Tačiau norint turėti naudingus ir tinkamus pusryčius, svarbu pasirinkti tinkamus maisto produktus.

Kokių produktų reikia, jog turėtumėte tinkamus pusryčius?

1. Stiklinė šilto vandens
Gydytojai pataria dieną pradėti nuo stiklinės šilto vandens. Tai paprastas, bet labai veiksmingas būdas pažadinti organizmą, paskatinti virškinimo sistemą ir „užkurti“ medžiagų apykaitą. Vanduo padeda organizmui greičiau atsibusti ir pasiruošti maistui įsisavinti.

2. Baltymai – energijos ir sotumo šaltinis
Norint, kad pusryčiai būtų maistingi ir ilgai suteiktų sotumo jausmą, būtina įtraukti baltymų turinčių produktų. Tai gali būti virti ar kepti kiaušiniai, vištiena, kepenėlių paštetai, kepta ar virta žuvis, jautienos liežuvis. Baltymai padeda stabilizuoti cukraus kiekį kraujyje ir stiprina raumenis.

Kokių produktų reikia, jog turėtumėte tinkamus pusryčius: baltymai

3. Sudėtiniai angliavandeniai – ilgalaikės energijos garantas
Rytais rekomenduojama rinktis pilno grūdo košes ar duoną, pagardintą medumi, uogomis ar pienu. Taip pat puikiai tiks natūralūs, be pridėtinių cukrų musliai. Sudėtiniai angliavandeniai energiją išskiria palaipsniui, todėl išvengsite staigių cukraus kiekio šuolių kraujyje.

4. Daržovės – skaidulų ir vitaminų šaltinis
Daržovės pusryčiams būtinos – jos ne tik suteikia organizmui reikalingų skaidulų, bet ir užtikrina sotumo jausmą ilgesniam laikui. Galite jas vartoti keptas, šviežias salotų pavidalu arba įtraukti į pusryčių kokteilius. Gydytojai taip pat rekomenduoja valgyti žalumynų – jie aprūpina organizmą folio rūgštimi, reikalinga nervų sistemai ir imunitetui.

5. Sūriai – kalcio ir baltymų šaltinis
Į pusryčių racioną verta įtraukti įvairių rūšių sūrius: parmezaną, Adygės sūrį, fetą. Tai puikus būdas papildyti organizmą kalciu, kuris svarbus kaulų sveikatai.

6. Sveikieji riebalai – būtini hormonų veiklai ir smegenų funkcijai
Subalansuoti pusryčiai neįmanomi be sveikųjų riebalų. Galite rinktis lydytą sviestą (ghee), paprastą sviestą, menkių kepenėles ar net šaukštelį ikrų. Šie produktai turtingi polinesočiosiomis riebalų rūgštimis, kurios būtinos smegenų veiklai ir širdies sveikatai.

Subalansuoti pusryčiai – tai investicija į jūsų sveikatą, energiją ir darbingumą visai dienai. Atsakingas požiūris į pirmąjį dienos valgymą gali padėti sumažinti nuovargį, pagerinti nuotaiką ir stiprinti organizmo atsparumą. Rinkitės maistingus produktus ir leiskite dienai prasidėti sveikai bei aktyviai!

Šaltinis: https://tsn.ua/

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:maisto produktaimityba

AutoriusRugilė Vainytė
Esu Rugilė Vainytė – dalinuosi sveikatos ir grožio patarimais, kurie padeda jaustis geriau kasdien. Domiuosi natūralia priežiūra, naujausiomis tendencijomis ir moksliškai pagrįstais sprendimais. Mano tikslas – įkvėpti rūpintis savimi išmintingai ir atsakingai.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Žalioji arbata: tinkamo vartojimo laiko pasirinkimo svarba jūsų sveikatai
Sveikata ir grožis

Žalioji arbata: tinkamo vartojimo laiko pasirinkimo svarba jūsų sveikatai

2025-06-22
Naudingiausi džiovinti vaisiai: skanus būdas stiprinti sveikatą
Sveikata ir grožis

Naudingiausi džiovinti vaisiai: skanus būdas stiprinti sveikatą

2025-07-15
Kaip stresas veikia kūną?
Sveikata ir grožis

Kaip stresas gali pakeisti mūsų svorį ir kūno proporcijas?

2025-07-09
Freudiška sapnų simbolika ir troškimai
Sveikata ir grožis

Freudiška sapnų simbolika: ar sapnai išduoda paslėptus troškimus?

2025-06-16

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?