Žyma: mityba

Kaštainiai – išvaizda primena kaštonus. Kodėl juos verta įtraukti į savo mitybą?

Kaštainiai, turintys mažai riebalų ir daug vitamino C, yra labiau panašūs į…

Rugilė Vainytė

Neįtikėtina rūgštynių nauda mūsų sveikatai, kurios tikriausiai nežinojote

Rūgštynės – tai daugiamečiai žoliniai augalai, paplitę įvairiose pasaulio vietose. Jų rūgštus…

Rugilė Vainytė

Granatų žievelė – auksas, kurį verta išnaudoti

Kai pagalvojame apie granatus, greičiausiai galvoje iškyla sultingos sėklos ir saldžiarūgštis skonis.…

Rugilė Vainytė

10 sveikuoliškų produktų, kurie gali pakišti koją siekiant lieknesnių formų

Nors atrodo, kad sveika mityba turėtų garantuoti liekną figūrą, žurnalas „Parade”, remdamasis…

Rugilė Vainytė

Papaja – tropinis vaisius, kurio nauda sveikatai stebina net dietologus

Jei mėgstate tropinius vaisius, tikriausiai jau ne kartą ragavote mango, kivio ar…

Rugilė Vainytė

Geležies stokos anemija: kaip ją atpažinti ir kodėl ji pavojinga?

Geležies stokos anemija – viena dažniausiai pasitaikančių sveikatos būklių pasaulyje. Ji atsiranda,…

Rugilė Vainytė

Mažosios morkos: ką verta žinoti apie šį populiarų užkandį?

Mažosios morkos – vienas dažniausiai matomų sveikų užkandžių tiek vaikų priešpiečių dėžutėse,…

Rita Barčienė

12 būdų, kaip sutaupyti perkant maistą: valgydami sumaniai, taupote pinigus

Maistas – viena didžiausių išlaidų kiekvieno mėnesio biudžete. Tačiau gerai suplanuotas apsipirkimas…

Miglė Staknytė

11 sveikų pusryčių pasirinkimų, kurie suteiks energijos visai dienai

Pusryčiai – tai daugiau nei tik pirmasis dienos valgis. Jie padeda pažadinti…

Rugilė Vainytė

10 tariamai sveikų maisto produktų, kurie gali trukdyti mesti svorį

Sveikai maitintis tampa vis sudėtingiau – prekybos centrų lentynos lūžta nuo produktų,…

Rugilė Vainytė

7 žalingi įpročiai, kurių verta atsikratyti iki 50-ies: ilgesnio ir sveikesnio gyvenimo pagrindas

Senėjimas yra natūralus gyvenimo procesas, tačiau kaip mes senstame – priklauso ne…

Rugilė Vainytė

8 ilgaamžiškumą skatinantys maisto produktai, kuriuos rekomenduoja japonų dietologė

Japonų mitybos tradicijos jau seniai garsėja savo nauda sveikatai ir ilgaamžiškumo skatinimu.…

Rugilė Vainytė

Kaip stiprinti kaulus natūraliai: svarbiausi mitybos principai

Su amžiumi mūsų kaulai natūraliai silpnėja. Tačiau šį procesą gali dar labiau…

Rugilė Vainytė

Penki geriausi fermentuoti maisto produktai žarnyno sveikatai

Žarnynas neretai vadinamas „antrąja smegenų sistema“ – ir ne veltui. Jo būklė…

Rugilė Vainytė

Cukrus ir smegenų sveikata: ką svarbu žinoti?

Cukrus dažnai laikomas pagrindiniu priešų sveikai mitybai, tačiau svarbu suprasti, kad jis…

Rugilė Vainytė

Ar verta valgyti varškę kasdien? Štai kaip ji veikia jūsų sveikatą

Varškė – vienas populiariausių pieno produktų Lietuvoje, vertinamas dėl savo skonio, maistinės…

Rugilė Vainytė

Mityba ir maistas 2025-aisiais: kokių tendencijų laukti šiais metais?

2025-ieji žada daug įdomių pokyčių ir naujovių mitybos ir maisto pasaulyje. Nuo…

Rugilė Vainytė

Ar baltymai gali trumpinti gyvenimo trukmę? Ką reikia žinoti apie IGF-1 ir sveiką mitybą

Baltymai neabejotinai yra vienas svarbiausių mūsų organizmui reikalingų maistinių medžiagų. Jie būtini…

Renata Lingienė

Kas atsitiks kūnui, jei kasdien vartosite šaukštą alyvuogių aliejaus?

Alyvuogių aliejus – neatsiejama Viduržemio jūros dietos dalis – jau seniai vertinamas…

Rugilė Vainytė