Kaštainiai – išvaizda primena kaštonus. Kodėl juos verta įtraukti į savo mitybą?
Kaštainiai, turintys mažai riebalų ir daug vitamino C, yra labiau panašūs į…
Neįtikėtina rūgštynių nauda mūsų sveikatai, kurios tikriausiai nežinojote
Rūgštynės – tai daugiamečiai žoliniai augalai, paplitę įvairiose pasaulio vietose. Jų rūgštus…
Granatų žievelė – auksas, kurį verta išnaudoti
Kai pagalvojame apie granatus, greičiausiai galvoje iškyla sultingos sėklos ir saldžiarūgštis skonis.…
10 sveikuoliškų produktų, kurie gali pakišti koją siekiant lieknesnių formų
Nors atrodo, kad sveika mityba turėtų garantuoti liekną figūrą, žurnalas „Parade”, remdamasis…
Papaja – tropinis vaisius, kurio nauda sveikatai stebina net dietologus
Jei mėgstate tropinius vaisius, tikriausiai jau ne kartą ragavote mango, kivio ar…
Geležies stokos anemija: kaip ją atpažinti ir kodėl ji pavojinga?
Geležies stokos anemija – viena dažniausiai pasitaikančių sveikatos būklių pasaulyje. Ji atsiranda,…
Mažosios morkos: ką verta žinoti apie šį populiarų užkandį?
Mažosios morkos – vienas dažniausiai matomų sveikų užkandžių tiek vaikų priešpiečių dėžutėse,…
12 būdų, kaip sutaupyti perkant maistą: valgydami sumaniai, taupote pinigus
Maistas – viena didžiausių išlaidų kiekvieno mėnesio biudžete. Tačiau gerai suplanuotas apsipirkimas…
11 sveikų pusryčių pasirinkimų, kurie suteiks energijos visai dienai
Pusryčiai – tai daugiau nei tik pirmasis dienos valgis. Jie padeda pažadinti…
10 tariamai sveikų maisto produktų, kurie gali trukdyti mesti svorį
Sveikai maitintis tampa vis sudėtingiau – prekybos centrų lentynos lūžta nuo produktų,…
7 žalingi įpročiai, kurių verta atsikratyti iki 50-ies: ilgesnio ir sveikesnio gyvenimo pagrindas
Senėjimas yra natūralus gyvenimo procesas, tačiau kaip mes senstame – priklauso ne…
8 ilgaamžiškumą skatinantys maisto produktai, kuriuos rekomenduoja japonų dietologė
Japonų mitybos tradicijos jau seniai garsėja savo nauda sveikatai ir ilgaamžiškumo skatinimu.…
Kaip stiprinti kaulus natūraliai: svarbiausi mitybos principai
Su amžiumi mūsų kaulai natūraliai silpnėja. Tačiau šį procesą gali dar labiau…
Penki geriausi fermentuoti maisto produktai žarnyno sveikatai
Žarnynas neretai vadinamas „antrąja smegenų sistema“ – ir ne veltui. Jo būklė…
Cukrus ir smegenų sveikata: ką svarbu žinoti?
Cukrus dažnai laikomas pagrindiniu priešų sveikai mitybai, tačiau svarbu suprasti, kad jis…
Ar verta valgyti varškę kasdien? Štai kaip ji veikia jūsų sveikatą
Varškė – vienas populiariausių pieno produktų Lietuvoje, vertinamas dėl savo skonio, maistinės…
Mityba ir maistas 2025-aisiais: kokių tendencijų laukti šiais metais?
2025-ieji žada daug įdomių pokyčių ir naujovių mitybos ir maisto pasaulyje. Nuo…
Ar baltymai gali trumpinti gyvenimo trukmę? Ką reikia žinoti apie IGF-1 ir sveiką mitybą
Baltymai neabejotinai yra vienas svarbiausių mūsų organizmui reikalingų maistinių medžiagų. Jie būtini…
Kas atsitiks kūnui, jei kasdien vartosite šaukštą alyvuogių aliejaus?
Alyvuogių aliejus – neatsiejama Viduržemio jūros dietos dalis – jau seniai vertinamas…