ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Snikerinis tinginys – į gamybą verta įtraukti visą šeimą
Desertai

Snikerinis tinginys – į gamybą verta įtraukti visą šeimą

Rita Barčienė
Autorius Rita Barčienė
Publikuota: 2025-07-23
Komentarų: 0
4 min. skaitymo
Snikerinis tinginys. Lengva virtuvė nuotrauka
Snikerinis tinginys. Lengva virtuvė nuotrauka

Snikerinis tinginys – tai skanus ir lengvas desertas, kuris džiaugiasi dideliu populiarumu dėl savo ypatingo skonio ir lengvo paruošimo.

Jo pagrindą sudaro šokoladas, kuris suteikia deserto švelnumą ir intensyvų saldumą, taip pat riešutai, kurie prideda traškumo ir sodraus skonio.

Sausainiai, susmulkinti iki smulkių dalelių, yra pagrindinė masė, leidžianti dessertui būti tvirtesniam ir suteikiant jam švelnią konsistenciją.

Dažnai į šį derinį pridedu karamelės, nes ji ne tik praturtina skonį saldžiais ir kreminiais tonais, bet ir suteikia malonios drėgmės, todėl desertas yra dar skanesnis.

Taip pat skaitykite

Jautienos ir lęšių kukuliai
Jautienos ir lęšių kukuliai
2025-08-01
Per naktį brinkintos avižos su gervuogėmis
Per naktį brinkintos avižos su gervuogėmis
2025-08-20
Purūs amerikietiški blyneliai su karamelizuotais obuoliais
Purūs amerikietiški blyneliai su karamelizuotais obuoliais
2025-07-18
Česnakiniai vištienos kepsneliai karšto oro gruzdintuvėje
Česnakiniai vištienos kepsneliai karšto oro gruzdintuvėje
2025-06-21

Snikerinis tinginys yra ne tik skanus, bet ir itin universalus, nes galima eksperimentuoti su ingredientais. Pavyzdžiui, galima pridėti džiovintų vaisių, šokolado gabalėlių ar net kitos rūšies riešutų, kas sutikrins, kad kiekvienas kąsnis būtų unikalus ir netikėtas.

Šis desertas puikiai tinka šventėms, šeimos susibūrimams ar tiesiog kaip saldus užkandis po dienos darbų.

Jį lengva paruošti, tad net pradedantiesiems kulinarams nereikia jaudintis – visi ingredientai lengvai randami, o pats ruošimo procesas neužima daug laiko.

Snikerinis tinginys

Snikerinis tinginys gali tapti populiariu pasirinkimu ir būti mėgstamiausiu šeimos desertu!

Snikerinis tinginys. Worldrecipes.lt

Jums reikės:

  • 320 g Gaidelio tipo sausainių
  • 200 g skrudintų žemės riešutų (galite pusę dalies pakeisti skrudintais lazdyno riešutais)
  • 1 indelis (apie 400 g) Rududu karamelinio kondensuoto pieno
  • 200 g 82% sviesto

Juodojo šokolado glaistas:

Puode užvirkite vandenį ir įstatykite į jį dubenėlį. Į dubenį sudėkite 100 g 82% šokolado ir 100 g grietinėlės. Kaitinkite, nuolat maišydami, kol masė taps vienalytė. Svarbu neužvirinti, kad nesusidarytų gumulėlių. Išimkite dubenėlį iš puodo ir palikite minutei pravėsti. Tuomet glajumi apliekite tinginį.

Pieniško šokolado glaistas:

Taip pat skaitykite

Sočios morkų salotos su kiaušiniais
Sočios morkų salotos su kiaušiniais: sveika ir skani vakarienė!
2025-09-16
Pupelės su ryžiais
Pupelės su ryžiais – veganiškas pasirinkimas
2025-09-03
Mielinės bandelės
Mielinės bandelės – tobulai purios
2025-07-28
10 maisto produktų, kuriuos patariama valgyti pusryčiams
10 maisto produktų, kuriuos patariama valgyti pusryčiams
2025-09-30

Užvirkite vandenį puode ir įstatykite į jį dubenėlį. Į dubenį sudėkite 100 g pieniško šokolado ir 65 g grietinėlės. Kaitinkite, nuolat maišydami, kol masė tapo vienalytė, jokiu būdu neužvirinkite, kad išvengtumėte gumulėlių. Išimkite dubenėlį iš puodo ir palikite minutei pravėsti. Apliekite glajumi tinginį.

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:
  1. Sausainius susmulkinkite panašaus dydžio gabalėliais. Galite naudoti smulkintuvą su S formos peiliuku, tačiau būkite atsargūs, kad sausainių nesumaltumėte į miltus.
  2. Sumaišykite sausainius su riešutais.
  3. Užvirinkite vandenį puode ir įstatykite į jį karščiui atsparų indą. Į indą sudėkite gabaliukais supjaustytą sviestą ir kaitinkite, kol jis ištirps. Nukelkite indą su sviestu nuo puodo.
  4. Tada į sviestą įdėkite rududu ir naudokite blenderį, kol masė taps vientisa. Iš pradžių gali pasirodyti, kad sviestas ir rududu nesusijungs, bet kantrybės – trinkite tol, kol masė taps vientisa.
  5. Po to vėl dėkite indą su sviestu ir rududu ant puodo su karštu vandeniu ir kaitinkite, kol masė taps skystesnė, kad galėtumėte lengvai sumaišyti su sausainiais.
  6. Supilkite sviesto ir rududu mišinį į sausainių ir riešutų masę ir gerai išmaišykite.
  7. Indą, kuriame ruošite tinginį, išklokite maistine plėvele arba kepimo popieriumi. Supilkite visą masę į indą, stipriai paspauskite viršų, kad neliktų oro tarpu, uždenkite maistine plėvele ir palikite šaldytuve per naktį sustingti.
  8. Kitą dieną išimkite tinginį ir apliekite glajumi. Papuoškite žemės riešutais.

Šis tinginys yra puikus desertas, kurį lengva pagaminti ir kurį galima pritaikyti pagal savo skonį, pridedant ir kitų mėgstamų priedų. Skanaus!

ŽYMOS:RiešutaiSnikerinis tinginystinginys

AutoriusRita Barčienė
Esu Rita Barčienė – dalinuosi receptais, kurie tinka ir kasdienai, ir ypatingoms progoms. Mėgstu atrasti naujus skonius, bet taip pat branginu tradicinius lietuviškos virtuvės patiekalus. Mano tikslas – įkvėpti Jus gaminti su meile ir be streso, kad virtuvė taptų malonia vieta eksperimentuoti ir džiaugtis rezultatais.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

„Barakuda“: naujas Ukrainos ginklas, kuris medžioja okupantus vandenyse. Nuotraukos šaltinis: united24media.com.
Technologijos

„Barakuda“: naujas Ukrainos ginklas, kuris medžioja okupantus vandenyse

6 auksinės taisyklės kaip dekoruoti svetainę.
Gyvenimas

6 auksinės taisyklės iš profesionalų kaip dekoruoti svetainę

Kodėl miego metu užmerkiame akis? Kokią funkciją tai atlieka?
Įdomu

Kodėl miego metu užmerkiame akis? Kokią funkciją tai atlieka?

Kaip sumažinti nugaros skausmą be pratimų: 6 padėtys, kurios tikrai padės!
Sveikata ir grožis

Kaip sumažinti nugaros skausmą be pratimų: 6 padėtys, kurios tikrai padės!

Plėšyta kiauliena: receptas, kaip pasigaminti
Mėsos patiekalai

Plėšyta kiauliena: receptas, kaip pasigaminti sultingą ir skonio pilną mėsą

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?