ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Snikerinis tinginys – į gamybą verta įtraukti visą šeimą
Desertai

Snikerinis tinginys – į gamybą verta įtraukti visą šeimą

Rita Barčienė
Autorius Rita Barčienė
Publikuota: 2025-07-23
Komentarų: 0
4 min. skaitymo
Snikerinis tinginys. Lengva virtuvė nuotrauka
Snikerinis tinginys. Lengva virtuvė nuotrauka

Snikerinis tinginys – tai skanus ir lengvas desertas, kuris džiaugiasi dideliu populiarumu dėl savo ypatingo skonio ir lengvo paruošimo.

Jo pagrindą sudaro šokoladas, kuris suteikia deserto švelnumą ir intensyvų saldumą, taip pat riešutai, kurie prideda traškumo ir sodraus skonio.

Sausainiai, susmulkinti iki smulkių dalelių, yra pagrindinė masė, leidžianti dessertui būti tvirtesniam ir suteikiant jam švelnią konsistenciją.

Dažnai į šį derinį pridedu karamelės, nes ji ne tik praturtina skonį saldžiais ir kreminiais tonais, bet ir suteikia malonios drėgmės, todėl desertas yra dar skanesnis.

Taip pat skaitykite

Itin paprastai paruošiami tuno kepsneliai
Itin paprastai paruošiami tuno kepsneliai
2025-07-14
Kada dėti česnaką į keptuvę? Metodų skirtumai
Kada dėti česnaką į keptuvę? Metodų skirtumai
2025-06-23
Kaip geriausiai paruošti maltą mėsą.
Kaip geriausiai paruošti maltą mėsą? Neįkainjami šefų patarimai
2025-07-04
Krevetės pomidorų padaže
Krevetės pomidorų padaže – tobulos į pietų dėžutę
2025-07-16

Snikerinis tinginys yra ne tik skanus, bet ir itin universalus, nes galima eksperimentuoti su ingredientais. Pavyzdžiui, galima pridėti džiovintų vaisių, šokolado gabalėlių ar net kitos rūšies riešutų, kas sutikrins, kad kiekvienas kąsnis būtų unikalus ir netikėtas.

Šis desertas puikiai tinka šventėms, šeimos susibūrimams ar tiesiog kaip saldus užkandis po dienos darbų.

Jį lengva paruošti, tad net pradedantiesiems kulinarams nereikia jaudintis – visi ingredientai lengvai randami, o pats ruošimo procesas neužima daug laiko.

Snikerinis tinginys

Snikerinis tinginys gali tapti populiariu pasirinkimu ir būti mėgstamiausiu šeimos desertu!

Snikerinis tinginys. Worldrecipes.lt

Jums reikės:

  • 320 g Gaidelio tipo sausainių
  • 200 g skrudintų žemės riešutų (galite pusę dalies pakeisti skrudintais lazdyno riešutais)
  • 1 indelis (apie 400 g) Rududu karamelinio kondensuoto pieno
  • 200 g 82% sviesto

Juodojo šokolado glaistas:

Puode užvirkite vandenį ir įstatykite į jį dubenėlį. Į dubenį sudėkite 100 g 82% šokolado ir 100 g grietinėlės. Kaitinkite, nuolat maišydami, kol masė taps vienalytė. Svarbu neužvirinti, kad nesusidarytų gumulėlių. Išimkite dubenėlį iš puodo ir palikite minutei pravėsti. Tuomet glajumi apliekite tinginį.

Pieniško šokolado glaistas:

Taip pat skaitykite

Sultinga vištiena orkaitėje
Sultinga vištiena orkaitėje – paprasta paruošti
2025-07-03
Mini morengai su avietiniu pertepimu
Mini morengai su avietiniu pertepimu: gardus desertas
2025-07-22
Šokoladinis pyragas be miltų
Šokoladinis pyragas be miltų
2025-06-26
Gardžiausi citrininiai pyragėliai
Gardžiausi citrininiai pyragėliai
2025-07-02

Užvirkite vandenį puode ir įstatykite į jį dubenėlį. Į dubenį sudėkite 100 g pieniško šokolado ir 65 g grietinėlės. Kaitinkite, nuolat maišydami, kol masė tapo vienalytė, jokiu būdu neužvirinkite, kad išvengtumėte gumulėlių. Išimkite dubenėlį iš puodo ir palikite minutei pravėsti. Apliekite glajumi tinginį.

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:
  1. Sausainius susmulkinkite panašaus dydžio gabalėliais. Galite naudoti smulkintuvą su S formos peiliuku, tačiau būkite atsargūs, kad sausainių nesumaltumėte į miltus.
  2. Sumaišykite sausainius su riešutais.
  3. Užvirinkite vandenį puode ir įstatykite į jį karščiui atsparų indą. Į indą sudėkite gabaliukais supjaustytą sviestą ir kaitinkite, kol jis ištirps. Nukelkite indą su sviestu nuo puodo.
  4. Tada į sviestą įdėkite rududu ir naudokite blenderį, kol masė taps vientisa. Iš pradžių gali pasirodyti, kad sviestas ir rududu nesusijungs, bet kantrybės – trinkite tol, kol masė taps vientisa.
  5. Po to vėl dėkite indą su sviestu ir rududu ant puodo su karštu vandeniu ir kaitinkite, kol masė taps skystesnė, kad galėtumėte lengvai sumaišyti su sausainiais.
  6. Supilkite sviesto ir rududu mišinį į sausainių ir riešutų masę ir gerai išmaišykite.
  7. Indą, kuriame ruošite tinginį, išklokite maistine plėvele arba kepimo popieriumi. Supilkite visą masę į indą, stipriai paspauskite viršų, kad neliktų oro tarpu, uždenkite maistine plėvele ir palikite šaldytuve per naktį sustingti.
  8. Kitą dieną išimkite tinginį ir apliekite glajumi. Papuoškite žemės riešutais.

Šis tinginys yra puikus desertas, kurį lengva pagaminti ir kurį galima pritaikyti pagal savo skonį, pridedant ir kitų mėgstamų priedų. Skanaus!

ŽYMOS:RiešutaiSnikerinis tinginystinginys

AutoriusRita Barčienė
Esu Rita Barčienė – dalinuosi receptais, kurie tinka ir kasdienai, ir ypatingoms progoms. Mėgstu atrasti naujus skonius, bet taip pat branginu tradicinius lietuviškos virtuvės patiekalus. Mano tikslas – įkvėpti Jus gaminti su meile ir be streso, kad virtuvė taptų malonia vieta eksperimentuoti ir džiaugtis rezultatais.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Affogato
Gėrimai

Affogato – tobulas kavos ir ledų duetas

2025-07-18
Veganiški sausainiai su šokolado gabaliukais
Desertai

Veganiški sausainiai su šokolado gabaliukais

2025-07-04
Prabangūs barščiai su antiena ir slyvomis: receptas gurmanams
Receptai

Prabangūs barščiai su antiena ir slyvomis: receptas gurmanams

2025-08-08
Aromatingi bananų keksiukai
Desertai

Aromatingi bananų keksiukai

2025-07-21

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?