Grilyje kepti vištų sparneliai – išsiskiria intensyviu dūmo, prieskonių ir lengvo saldumo balansu. Tai išraiškingo skonio patiekalas.
Grilyje kepti vištų sparneliai: receptas
Šis patiekalas puikiai tinka kepsninės vakarienei ar neįpareigojančiam pasisėdėjimui, kai norisi kažko įsimintino ir charakteringo.
Ingredientai:
- 8–12 vištienos sparnelių
- 2 pundeliai svogūnų laiškų
Sparneliams mirkyti (nebūtina): - 1 valg. š. jūros druskos
- 1 svogūnas
- 1-2 rozmarinų šakelės
- 2 lauro lapai
- juodieji pipirai grūdeliais
Prieskonių mišiniui:
- 2 valg. š. rūkytos paprikos miltelių
- 2 valg. š. česnako miltelių
- 2 valg. š. svogūnų miltelių
- 1 valg. š. džiovintų maltų čili dribsnių (nebūtina)
- 1 valg. š. šviežiai maltų juodųjų pipirų
- 1 valg. š. šviesaus rudojo cukraus
- 4 valg. š. augalinio aliejaus
Glajui:
- 3 valg. š. sojų padažo
- 3 valg. š. daržovių sultinio arba vandens
- 3 valg. š. medaus
- 2 valg. š. rudojo cukraus
- 3 valg. š. obuolių acto arba ryžių acto
- 3 valg. š. pomidorų padažo
- 1 svogūnas
- 1 valg. š. tarkuoto šviežio imbiero
- 2 valg. š. smulkinto česnako
- 1 arb. š. šviežiai maltų juodųjų pipirų
- 1 lauro lapas
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Nuplauti vištienos sparnelius ir nusausinti.
2. Jei norisi sparnelius mirkyti sūryme, į didelį puodą įdėti druską, stambiai pjaustytą svogūną, rozmariną, lauro lapus ir pipirų grūdelius. Supilti apie 1 litrą šalto vandens ir maišyti kol druska ištirps. Sudėti sparnelius – jei reikia, įpilti dar šiek tiek vandens, kad jie būtų visiškai apsemti. Laikyti šaldytuve bent 4 val arba per naktį. Tuomet nupilti sūrymą, o sparnelius nusausinti.
3. Kol grilis bus paruoštas kepimui, paruošti prieskonių mišinį – dideliame dubenyje sumaišyti visus ingredientus. Sudėti sparnelius ir gerai juos apvolioti mišinyje. Palikti marinuotis 10-20 min, kad susigertų skoniai.
4. Glajui visus ingredientus sudėti į mažą puodą ir virti apie 15 min, kol skysčio kiekis sumažės per pusę. Retkarčiais pamaišyti, kad neprisviltų. Jei glajus ima skirtis, įpilti šiek tiek šalto vandens, kad atgautų vientisą tekstūrą. Nepersistengti – glajus turi būti sirupiškas ir lipnus, bet ne per tirštas.
5. Kai grilius paruoštas, dėti sparnelius ir kepti 30-45 min, kas 10-15 min apverčiant ir aptepant glajumi iš abiejų pusių, kol jie gražiai apskrus ir pilnai iškeps. Naudojant maisto termometrą, vidinė vištienos temperatūra turi būti virš 74 °C. Taip pat galima patikrinti įbedus iešmelį į storiausią vietą – sultys turi būti skaidrios. Sparneliai turi būti traškūs ir šiek tiek apskrudę.
6. Patiekiant galima pabarstytu svogūnų laiškais.
Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.