ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Home » Pasak mitybos ekspertų, šių 8 maisto produktų, geriau nevalgyti pusryčiams
Sveikata ir grožis

Pasak mitybos ekspertų, šių 8 maisto produktų, geriau nevalgyti pusryčiams

Rugilė Vainytė
Autorius Rugilė Vainytė
Publikuota: 2025-07-27
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Šių maisto produktų geriau nevalgyti pusryčiams
Šių maisto produktų geriau nevalgyti pusryčiams

Valgyti pirmą po ranka pasitaikiusį maistą, kai jaučiate alkį, yra įprasta klaida, tačiau kai kurie produktai gali sukelti neigiamą poveikį virškinimo sistemai, ypač jei jūsų skrandis jautrus. Gydytojai ir mitybos specialistai pabrėžia, kad tam tikrų produktų, įprastų mūsų kasdienei mitybai, geriau nevalgyti pusryčiams būnant tuščiu skrandžiu.

Kava

Ryte tuščiu skrandžiu išgerta kava gali paskatinti skrandžio rūgšties gamybą, sukeldama refliuksą, pilvo pūtimą ar net pykinimą. Geriausia kavą vartoti po lengvų pusryčių, kuriuose gausu baltymų arba sveikųjų riebalų. Pavyzdžiui, suvalgykite virto kiaušinio ar šaukštelį riešutų sviesto.

Arbatos su kofeinu

Juodoji ar žalioji arbata tuščiu skrandžiu gali dirginti skrandžio gleivinę ir sukelti rūgštingumo padidėjimą. Rinkitės šias arbatas tik po pusryčių, o tuščiu skrandžiu gerkite nekofeinuotas žolelių arbatas.

Aštraus maisto geriau nevalgyti pusryčiams

Jei nesate pripratę prie aštraus maisto, valgyti jį tuščiu skrandžiu gali būti rizikinga. Tai gali dirginti skrandį ir paskatinti virškinimo problemas. Įveskite aštrų maistą į savo mitybą palaipsniui ir ne tuščiu skrandžiu.

Aštraus maisto geriau nevalgyti pusryčiams

Saldūs produktai

Saldumynai tuščiu skrandžiu gali greitai padidinti cukraus ir insulino kiekį kraujyje, sukeldami nuotaikos svyravimus ir energijos stoką. Prieš valgydami saldumynus, pasirinkite produktų, turinčių daug skaidulų, kad sulėtintumėte cukraus pasisavinimą.

Jogurto geriau nevalgyti pusryčiams

Tuščiu skrandžiu valgomas jogurtas gali paskatinti rūgščių išsiskyrimą ir sunaikinti gerąsias bakterijas. Verčiau rinkitės jogurtą užkandžiaudami po pagrindinio valgio.

Gazuoti gėrimai

Tuščiu skrandžiu gazuoti gėrimai sukelia pilvo pūtimą ir nemalonų rūgštingumo padidėjimą. Be to, juose esantis cukrus gali stipriai paveikti cukraus kiekį kraujyje.

Riebaus kepto maisto geriau nevalgyti pusryčiams

Kepti riebūs produktai ilgai virškinami, todėl gali padidinti skrandžio rūgštingumą. Juos geriau derinti su angliavandeniais, tokiais kaip duona ar bulvės, kurie padės sumažinti nemalonius pojūčius.

Citrusiniai vaisiai ir sultys

Citrusinių vaisių rūgštys gali dirginti jautrų skrandį ir padidinti rūgštingumo kilimą. Jei visgi norite jų valgyti, derinkite su angliavandeniais, kurie sugers rūgštį.

Citrusinių vaisių geriau nevalgyti pusryčiams

Norint išvengti problemų, geriausia pradėti dieną švelniais, lengvai virškinamais produktais, tokiais kaip pilno grūdo košės, bananai ar lengvi baltyminiai užkandžiai. Šis įprotis padės apsaugoti virškinimo sistemą ir užtikrins geresnę savijautą visą dieną!

Šaltinis: https://tsn.ua

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:pusryčiaivirškinimas

AutoriusRugilė Vainytė
Esu Rugilė Vainytė – dalinuosi sveikatos ir grožio patarimais, kurie padeda jaustis geriau kasdien. Domiuosi natūralia priežiūra, naujausiomis tendencijomis ir moksliškai pagrįstais sprendimais. Mano tikslas – įkvėpti rūpintis savimi išmintingai ir atsakingai.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Sveikata ir grožis

Kaip džiovintos slyvos veikia virškinimą, kaulus ir širdį: dietologė atskleidžia jų naudą

2025-08-02
Kraujagyslių užsikimšimas. Maistas sveikesnėms kraujagyslėms
Sveikata ir grožis

Išvenkite užsikimšusių kraujagyslių su šiais 8 sveikais produktais

2025-07-27
11 sveikų pusryčių pasirinkimų, kurie suteiks energijos visai dienai
Sveikata ir grožis

11 sveikų pusryčių pasirinkimų, kurie suteiks energijos visai dienai

2025-06-03
Vitaminas D ir jo svarba
Sveikata ir grožis

Vitaminas D: jo svarba moterims, trūkumo požymiai ir tinkamas vartojimas

2025-08-01

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?