Naminiai daržovių traškučiai – tai lengvas, maistingas užkandis, kuris džiugina tiek skoniu, tiek spalvomis. Subtiliai pagardintos prieskoniais, daržovės išlaiko daržovių natūralų saldumą ir traškumą.
Naminiai daržovių traškučiai: receptas
Puikiai tinka tiek sveikesnei alternatyvai traškučiams, tiek kaip spalvingas garnyras prie pagrindinių patiekalų.
Ingredientai:
- 2 burokėliai
- 2 morkos
- 1 pastarnokas (didelis)
- 1 valg. š rapsų aliejaus
- ½ arb. š. džiovinto raudonėlio (nebūtina)
- ¼ arb. š. česnako granulių (nebūtina)
- druska ir šviežiai malti juodieji pipirai pagal skonį
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Daržoves supjaustyti itin plonai, tam puikiai tinka mandolina arba galima naudotis daržovių skustuku.
2. Pjaustytas daržoves išdėlioti ant padėklo ir nusausinti virtuviniu popieriumi arba švariu virtuviniu rankšluosčiu. Jei yra laiko, galima palikti jas tarp virtuvinio popieriaus 5-10 minučių – taip jos geriau išdžius ir taps traškesnės.
3. Įkaitinti orkaitę iki 190 °C temperatūros.
4. Sudėti daržoves į didelį dubenį, apšlakstyti aliejumi, pagardinti druska ir pipirais, tada rankomis gerai išmaišyti, kad visos daržovės pasidengtų aliejumi. Tolygiai paskleisti jas ant dviejų kepimo skardų. Kepti 15 min, tada apversti ir kepti dar 8-12 min, kol išdžius ir taps auksinės spalvos.
5. Jei norisi, galima pabarstyti žolelėmis ar prieskoniais ir palikti, vėsdamos daržovės taps traškios.
Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.