ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Naminiai daržovių traškučiai
Receptai

Naminiai daržovių traškučiai

Vaida Bučinskienė
Autorius Vaida Bučinskienė
Publikuota: 2025-07-28
Komentarų: 0
1 min. skaitymo

Naminiai daržovių traškučiai – tai lengvas, maistingas užkandis, kuris džiugina tiek skoniu, tiek spalvomis. Subtiliai pagardintos prieskoniais, daržovės išlaiko daržovių natūralų saldumą ir traškumą.

Naminiai daržovių traškučiai
Naminiai daržovių traškučiai

Naminiai daržovių traškučiai: receptas

Puikiai tinka tiek sveikesnei alternatyvai traškučiams, tiek kaip spalvingas garnyras prie pagrindinių patiekalų.

Ingredientai:

  • 2 burokėliai
  • 2 morkos
  • 1 pastarnokas (didelis)
  • 1 valg. š rapsų aliejaus
  • ½ arb. š. džiovinto raudonėlio (nebūtina)
  • ¼ arb. š. česnako granulių (nebūtina)
  • druska ir šviežiai malti juodieji pipirai pagal skonį

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

1. Daržoves supjaustyti itin plonai, tam puikiai tinka mandolina arba galima naudotis daržovių skustuku.
2. Pjaustytas daržoves išdėlioti ant padėklo ir nusausinti virtuviniu popieriumi arba švariu virtuviniu rankšluosčiu. Jei yra laiko, galima palikti jas tarp virtuvinio popieriaus 5-10 minučių – taip jos geriau išdžius ir taps traškesnės.
3. Įkaitinti orkaitę iki 190 °C temperatūros.
4. Sudėti daržoves į didelį dubenį, apšlakstyti aliejumi, pagardinti druska ir pipirais, tada rankomis gerai išmaišyti, kad visos daržovės pasidengtų aliejumi. Tolygiai paskleisti jas ant dviejų kepimo skardų. Kepti 15 min, tada apversti ir kepti dar 8-12 min, kol išdžius ir taps auksinės spalvos.
5. Jei norisi, galima pabarstyti žolelėmis ar prieskoniais ir palikti, vėsdamos daržovės taps traškios.

Taip pat skaitykite

Makaronai su brokoliais ir pesto padažu
Makaronai su brokoliais ir pesto padažu
2025-08-28
Minkšti morkų keksiukai
Minkšti morkų keksiukai
2025-09-08
Purūs rikotos blyneliai su aguonomis
Purūs rikotos blyneliai su aguonomis: puiki idėja pusryčiams
2025-07-17
Brokoliai užkepti sūrio padažu
Brokoliai užkepti sūrio padažu
2025-08-25

Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:Daržovių traškučiaiNaminiai daržovių traškučiaiNaminiai traškučiaitraškučiaiužkandžiai

AutoriusVaida Bučinskienė
Vaida čia! Esu maisto turinio redaktorė portale ub.lt ir maistas yra mano aistra. Nuolat ieškau naujų skonių, eksperimentuoju virtuvėje, testuoju receptus ir visa tai įamžinu nuotraukose. Esu tikra, kad nėra neskanaus maisto – tiesiog kartais prireikia atrasti ir tinkamai panaudoti produktus!

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Krapai ir jų naudingos savybės bei panaudojimas
Sveikata ir grožis

Krapų nauda ir žala: kam šis prieskonis tinka, o kam – ne?

Galvosūkis: perkelkite degtuką į kitą vietą ir raskite teisingą sprendimą
Gyvenimas

Galvosūkis: per 12 sekundžių perkelkite vieną degtukų lazdelę, kad rastumėte teisingą sprendimą!

Pasak specialistų, šiems daiktams vonioje ne vieta
Gyvenimas

Pasak specialistų, šiems daiktams vonioje ne vieta

Lietiniai blynai. 10 taisyklių kaip iškepti tobulus.
Blynai

Kaip iškepti gardžius lietinius blynus? Virtuvės šefas dalijasi 10 taisyklių

Mėgstamiausias sūrio tortas
Desertai

Sūrio tortas: mėgstamiausias visos šeimos desertas

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?