ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Naminiai daržovių traškučiai
Receptai

Naminiai daržovių traškučiai

Vaida Bučinskienė
Autorius Vaida Bučinskienė
Publikuota: 2025-07-28
Komentarų: 0
1 min. skaitymo
Naminiai daržovių traškučiai
Naminiai daržovių traškučiai

Naminiai daržovių traškučiai – tai lengvas, maistingas užkandis, kuris džiugina tiek skoniu, tiek spalvomis. Subtiliai pagardintos prieskoniais, daržovės išlaiko daržovių natūralų saldumą ir traškumą.

Naminiai daržovių traškučiai: receptas

Puikiai tinka tiek sveikesnei alternatyvai traškučiams, tiek kaip spalvingas garnyras prie pagrindinių patiekalų.

Ingredientai:

  • 2 burokėliai
  • 2 morkos
  • 1 pastarnokas (didelis)
  • 1 valg. š rapsų aliejaus
  • ½ arb. š. džiovinto raudonėlio (nebūtina)
  • ¼ arb. š. česnako granulių (nebūtina)
  • druska ir šviežiai malti juodieji pipirai pagal skonį

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

1. Daržoves supjaustyti itin plonai, tam puikiai tinka mandolina arba galima naudotis daržovių skustuku.
2. Pjaustytas daržoves išdėlioti ant padėklo ir nusausinti virtuviniu popieriumi arba švariu virtuviniu rankšluosčiu. Jei yra laiko, galima palikti jas tarp virtuvinio popieriaus 5-10 minučių – taip jos geriau išdžius ir taps traškesnės.
3. Įkaitinti orkaitę iki 190 °C temperatūros.
4. Sudėti daržoves į didelį dubenį, apšlakstyti aliejumi, pagardinti druska ir pipirais, tada rankomis gerai išmaišyti, kad visos daržovės pasidengtų aliejumi. Tolygiai paskleisti jas ant dviejų kepimo skardų. Kepti 15 min, tada apversti ir kepti dar 8-12 min, kol išdžius ir taps auksinės spalvos.
5. Jei norisi, galima pabarstyti žolelėmis ar prieskoniais ir palikti, vėsdamos daržovės taps traškios.

Taip pat skaitykite

Ryžių salotos su žaliuoju padažu
Ryžių salotos su žaliuoju padažu
2025-07-16
Lietinių blynų priedai ir jų žala organizmui
Šie lietinių blynų priedai laikomi pačiais nesveikiausiais mūsų organizmui
2025-08-28
Ilgai troškinta jautiena raudonajame vyne
Ilgai troškinta jautiena raudonajame vyne
2025-08-22
Orkaitėje keptas upėtakis su teriyaki padažu
Orkaitėje keptas upėtakis su teriyaki padažu
2025-08-01

Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:Daržovių traškučiaiNaminiai daržovių traškučiaiNaminiai traškučiaitraškučiaiužkandžiai

AutoriusVaida Bučinskienė
Vaida čia! Esu maisto turinio redaktorė portale ub.lt ir maistas yra mano aistra. Nuolat ieškau naujų skonių, eksperimentuoju virtuvėje, testuoju receptus ir visa tai įamžinu nuotraukose. Esu tikra, kad nėra neskanaus maisto – tiesiog kartais prireikia atrasti ir tinkamai panaudoti produktus!

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Vištienos krūtinėlė su medumi ir česnaku
Mėsos patiekalai

Vištienos krūtinėlė su medumi ir česnaku: jau seniai nevalgiau nieko skanesnio!

Ne tik spintelėje po kriaukle. Sužinokite, kur ir kaip laikyti valymo priemones
Gyvenimas

Ne tik spintelėje po kriaukle. Sužinokite, kur ir kaip laikyti valymo priemones

Šakšuka pusryčiams: patarimai
Receptai

Šakšuka pusryčiams: receptas ir patarimai, kaip ją paruošti

Maisto gaminimo triukai, kuriuos atskleidė Jamie Oliver
Naudinga

Maisto gaminimo triukai, kuriuos atskleidė Jamie Oliver

Kaip pagerinti kavos skonį? Paprastas triukas su cinamonu
Gyvenimas

Kaip pagerinti kavos skonį? Paprastas triukas su cinamonu

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?