ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Greiti pyragėliai su rabarbarais – tikras atradimas saldumynų mėgėjams
Desertai

Greiti pyragėliai su rabarbarais – tikras atradimas saldumynų mėgėjams

Rita Barčienė
Autorius Rita Barčienė
Publikuota: 2025-07-29
Komentarų: 0
2 min. skaitymo

Greiti pyragėliai su rabarbarais – šie rabarbarų pyragėliai su sluoksniuota tešla ir švelniu rabarbarų skoniu yra lengvas ir skanus desertas, puikiai tinkantis pavasariui. Gaiviai rūgštūs rabarbarai ir traški tešla yra puikus ir labai gardus desertas.

Greiti pyragėliai su rabarbarais
Greiti pyragėliai su rabarbarais

Greiti pyragėliai su rabarbarais: receptas

Pyragėliai gali būti patiekiami su šviežiomis uogomis, smulkintomis pistacijomis ar kitais riešutais, kad suteiktų dar daugiau skonio ir tekstūros. Tai puikus pasirinkimas, kai norite nustebinti savo svečius arba tiesiog mėgautis šviežiais, sezono produktais!

Ingredientai:

Keptiems rabarbarams:

  • 5-6 stiebai rabarbarų
  • 1 valg. š. rudojo cukraus (kupinas)
  • 0,5 stikl. vandens

    Pyragėliams:
  • 500 g šaldytos mielinės tešlos
  • 1 arb. š. sviesto
  • Šiek tiek miltų (pabarstyti)
  • 1 kiaušinis

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Taip pat skaitykite

Kuo skiriasi kepimo soda nuo kepimo miltelių ir kodėl jų negalima maišyti
Kuo skiriasi kepimo soda nuo kepimo miltelių ir kodėl jų negalima maišyti
2025-08-28
Rūkytos vištienos mišrainė su konservuotais ananasais
Rūkytos vištienos mišrainė su konservuotais ananasais
2025-07-18
Jautienos karis
Jautienos karis – aromatingas ir gardus
2025-07-14
Mėsos kukuliai ledo formelėse
Mėsos kukuliai ledo formelėse. Paprasta ir labai gardu!
2025-09-19
Gaminimo eiga:

1. Įkaitinti orkaitę iki 200 C temperatūros.
2. Supjaustyti rabarbarus apie 15 cm ilgio gabalėliais ir sudėti į kepimo indą, įpilti vandens ir suberti cukrų. Kepti orkaitėje, kol rabarbarai taps pakankamai minkšti, kad juos būtų galima pradurti peilio galu, apie 10–15 min. Leisti atvėsti. Susidariusį skystį skardoje perpilti į indelį ir atidėti, jo prireiks vėliau.
3. Pyragėliams paruošti išimti šaldytą tešlą iš pakuotės, perkelti ant stalviršio ir palikti atšilti iki kambario temperatūros.
4. Įkaitinti orkaitę iki 220 C temperatūros. Atšilusią tešlą iškočioti, kad ji būtų šiek tiek plonesnė. Supjaustyti į tris vienodo dydžio stačiakampius.
5. Aštriu peiliu pažymėkite 1,5 cm kraštą aplink kiekvieną stačiakampį, atsargiai, kad neperpjauti tešlos. Išdėlioti tešlos stačiakampius į lengvai sviestu pateptą kepimo skardą.
6. Išdėlioti 3–4 rabarbarų gabaliukus į tešlos stačiakampių vidurį, priklausomai nuo jų storio, ir aptepti kraštus atidėti skysčiu nuo keptų rabarbarų, kad tešlai labiau blizgėtų.
7.Kepti apie 20 min, kol tešla taps auksinė ir šiek tiek pakils.
8. Pyragėlius galima pagardinti smulkintomis pistacijomis ar kitais riešutais.

Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:Desertai su rabarbaraispyragėliaiRabarbarai

AutoriusRita Barčienė
Esu Rita Barčienė – dalinuosi receptais, kurie tinka ir kasdienai, ir ypatingoms progoms. Mėgstu atrasti naujus skonius, bet taip pat branginu tradicinius lietuviškos virtuvės patiekalus. Mano tikslas – įkvėpti Jus gaminti su meile ir be streso, kad virtuvė taptų malonia vieta eksperimentuoti ir džiaugtis rezultatais.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Gydytojai išvardijo pagrindinius insulto simptomus
Sveikata ir grožis

Gydytojai išvardijo pagrindinius insulto simptomus

Netikėti kavos filtrų panaudojimo būdai. Kai kuriuos tikrai verta išbandyti
Gyvenimas

Netikėti kavos filtrų panaudojimo būdai. Kai kuriuos tikrai verta išbandyti

Ženklai, rodantys, kad turite atstumiančią energiją
Horoskopai

Ženklai, rodantys, kad turite atstumiančią energiją

bjauriausi Zodiako ženklai santykiuose
Horoskopai

Veidmainystė ir pavydas: bjauriausi Zodiako ženklai santykiuose

Kiek šaukštų majonezo per dieną galima suvalgyti, kad būtų išsaugota gera sveikata
Sveikata ir grožis

Mitybos specialistas paaiškino, kiek šaukštų majonezo galima suvalgyti per dieną, kad būtų išsaugota gera sveikata

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?