ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Salotų lapų pesto – netikėtas pagardas įvairiems patiekalams
Receptai

Salotų lapų pesto – netikėtas pagardas įvairiems patiekalams

Rita Barčienė
Autorius Rita Barčienė
Publikuota: 2025-07-31
Komentarų: 0
1 min. skaitymo
Salotų lapų pesto
Salotų lapų pesto

Salotų lapų pesto – šis šviežias, ryškios spalvos naminis pesto padažas puikiai tiks tiek prie makaronų, tiek kaip užtepas ant duonos ar gardus priedas prie salotų.

Salotų lapų pesto: receptas

Pesto lengva pagaminti, o laikomas šaldytuve ar šaldytas ilgiau išlaiko skonį – tikra virtuvės klasika su gaivia žaluma.

Ingredientai:

  • 50 g parmezano sūrio
  • 1 česnako skiltelė
  • 30-50 g įvairių salotų lapų (rukola, špinatai ir pan.)
  • 10-15 g šviežio baziliko
  • 50 g kedrinių pinijų arba kitų riešutų
  • 100 ml alyvuogių aliejaus
  • ½ citrinos sulčių
  • ½ arb. š. jūros druskos
  • Juodųjų pipirų pagal skonį

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

1. Sudėti visus ingredientus į maisto smulkintuvą.
2. Sutrinti iki kuo vientisesnės masės. Gali prireikti kelis kartus nuimti dangtelį ir mentele nustumti masę žemyn, kol bus pasiekta norima konsistencija.
3. Perkelti pesto į stiklainį ar dubenėlį ir ant viršaus užpilti šiek tiek aliejaus, tai apsaugos nuo spalvos pasikeitimo.
4. Laikyti šaldytuve ir suvartoti per tris dienas arba užšaldykite vėlesniam naudojimui.

Taip pat skaitykite

Orkaitėje kepti kiaulienos kepsniai
Orkaitėje kepti kiaulienos kepsniai: fantastiškas patiekalas, kuris puikiai tiks kasdienai ar šventiniam stalui!
2025-09-16
Graikinių riešutų tortas
Graikinių riešutų tortas – bene skaniausias desertas Kalėdoms
2025-12-18
Moliūgų ir fetos fritata - pietums be mėsos
Moliūgų ir fetos fritata – pietums be mėsos
2025-06-05
Pupelių salotos
Pupelių salotos – mitus griaunantis užkandis pupelių mėgėjams
2025-07-18

Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:PadažaiPestosalotos

AutoriusRita Barčienė
Esu Rita Barčienė – dalinuosi receptais, kurie tinka ir kasdienai, ir ypatingoms progoms. Mėgstu atrasti naujus skonius, bet taip pat branginu tradicinius lietuviškos virtuvės patiekalus. Mano tikslas – įkvėpti Jus gaminti su meile ir be streso, kad virtuvė taptų malonia vieta eksperimentuoti ir džiaugtis rezultatais.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Kaip išvirti tobulus ryžius: paprastas triukas, kuris visada pavyksta!
Naudinga

Kaip išvirti tobulus ryžius: paprastas triukas, kuris visada pavyksta!

Gripas gali baigtis daug rimčiau, nei manote: šios komplikacijos pavojingos net po ligos
Sveikata ir grožis

Gripas gali baigtis daug rimčiau, nei manote: šios komplikacijos pavojingos net po ligos

Kaip užtikrinti, kad kasdien gautumėte reikiamų vitaminų?
Sveikata ir grožis

Kaip užtikrinti, kad kasdien gautumėte reikiamų vitaminų?

Sūrių riekelių menas: kaip patiekti ir kokius sūrius naudoti
Gyvenimas

Sūrių riekelių menas: kaip patiekti ir kokius sūrius naudoti

Maisto laikymas folijoje: kodėl tai pavojinga ir kaip daryti saugiau
Gyvenimas

Maistą laikote folijoje? Visi daro klaidą – ši viena detalė gali apsaugoti nuo bakterijų

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?