ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Žiedinis kopūstas su aštriu padažu
Receptai

Žiedinis kopūstas su aštriu padažu

Vaida Bučinskienė
Autorius Vaida Bučinskienė
Publikuota: 2025-08-01
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Žiedinis kopūstas su aštriu padažu
Žiedinis kopūstas su aštriu padažu

Žiedinis kopūstas su aštriu padažu – aštrumo, saldumo ir traškumo derinys sukuria išraiškingą skonį, kuris patiks tiek augalinės mitybos šalininkams, tiek visavalgiams.

Žiedinis kopūstas su aštriu padažu: receptas

Puikiai tinka tiek kaip neeilinis užkandis vakarėliui, tiek kaip pikantiškas patiekalas prie pagrindinio stalo.

Ingredientai:

  • 70 g pankų džiūvėsėlių
  • ½ arb. š. jūros druskos dribsnių
  • ½ arb. š. šviežiai maltų juodųjų pipirų
  • ¼ arb. š. paprikos
  • ¼ arb. š. česnakų miltelių
  • 1 žiedinis kopūstas (supjaustytas kąsnio dydžio žiedynais)
  • 100 ml avižų pieno

    Bang bang padažui:
  • 125 ml sriracha majonezo
  • 1 valg. š. saldaus čili padažo
  • 1 arb. š. klevų sirupo

    Puošimui:
  • 1 mažas raudonasis čili pipiras (nebūtina)
  • 2 laiškiniai svogūnai

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

1. Įkaitinti orkaitę iki 220 °C temperatūros. Kepimo skardą iškloti kepimo popieriumi.
2. Negiliame dubenyje sumaišyti džiūvėsėlius, druską, pipirus, papriką ir česnakų miltelius.
3. Žiedinio kopūsto žiedynus pamirkyti piene, tada apvolioti džiūvėsėlių mišinyje. Sudėti ant kepimo skardos taip, kad nesiliestų vienas su kitu.
4. Kepti 20-25 min, kol pradės traškėti ir gražiai apskrus. Tuomet apversti ir kepti dar 5-8 min, kol taps tolygiai auksinės spalvos. Leisti atvėsti.
5. Norint paruošti padažą – sumaišyti visus ingredientus ir pagardinti druska pagal skonį.
6. Patiekiant užpilti padažą ant kepto žiedinio kopūsto ir pabarstyti smulkintu raudonuoju čili pipiru (jeigu naudojamas) bei laiškiniais svogūnais.

Taip pat skaitykite

Kokosinės krevetės
Kokosinės krevetės – romantiškai vakarienei
2025-06-26
Avokado sumuštinis su be lukšto virtu kiaušiniu
Avokado sumuštinis su be lukšto virtu kiaušiniu
2025-08-04
Gaivus naminis limonadas – itin paprasta paruošti
Gaivus naminis limonadas – itin paprasta paruošti
2025-07-23
Morkų kepsneliai su kukurūzais
Morkų kepsneliai su kukurūzais
2025-09-18

Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:daržovių patiekalaiŽiedinis kopūstasŽiedinis kopūstas su aštriu padažuŽiedinis kopūstas su padažu

AutoriusVaida Bučinskienė
Vaida čia! Esu maisto turinio redaktorė portale ub.lt ir maistas yra mano aistra. Nuolat ieškau naujų skonių, eksperimentuoju virtuvėje, testuoju receptus ir visa tai įamžinu nuotraukose. Esu tikra, kad nėra neskanaus maisto – tiesiog kartais prireikia atrasti ir tinkamai panaudoti produktus!

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Kaip duona gali prisidėti prie svorio priaugimo: dažniausios klaidos ir kaip jų išvengti
Sveikata ir grožis

Kaip duona gali prisidėti prie svorio priaugimo: dažniausios klaidos ir kaip jų išvengti

Ar darbo vietos išvaizda veikia jūsų gerovę?
Įdomu

Ar darbo vietos išvaizda veikia jūsų gerovę?

Kodėl vertėtų išbandyti sulenktos žvakės pratimą?
Sveikata ir grožis

Kodėl vertėtų išbandyti sulenktos žvakės pratimą?

Kodėl ryte obuolys gerai, o vakare - blogai? Atskleidė priežastis
Sveikata ir grožis

Kodėl ryte obuolys gerai, o vakare – blogai? Atskleidė priežastis

15 gudrybių, kurios atskleis didžiulį mažos virtuvės potencialą
Gyvenimas

15 gudrybių, kurios atskleis didžiulį mažos virtuvės potencialą

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?