ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Žiedinis kopūstas su aštriu padažu
Receptai

Žiedinis kopūstas su aštriu padažu

Vaida Bučinskienė
Autorius Vaida Bučinskienė
Publikuota: 2025-08-01
Komentarų: 0
2 min. skaitymo

Žiedinis kopūstas su aštriu padažu – aštrumo, saldumo ir traškumo derinys sukuria išraiškingą skonį, kuris patiks tiek augalinės mitybos šalininkams, tiek visavalgiams.

Žiedinis kopūstas su aštriu padažu
Žiedinis kopūstas su aštriu padažu

Žiedinis kopūstas su aštriu padažu: receptas

Puikiai tinka tiek kaip neeilinis užkandis vakarėliui, tiek kaip pikantiškas patiekalas prie pagrindinio stalo.

Ingredientai:

  • 70 g pankų džiūvėsėlių
  • ½ arb. š. jūros druskos dribsnių
  • ½ arb. š. šviežiai maltų juodųjų pipirų
  • ¼ arb. š. paprikos
  • ¼ arb. š. česnakų miltelių
  • 1 žiedinis kopūstas (supjaustytas kąsnio dydžio žiedynais)
  • 100 ml avižų pieno

    Bang bang padažui:
  • 125 ml sriracha majonezo
  • 1 valg. š. saldaus čili padažo
  • 1 arb. š. klevų sirupo

    Puošimui:
  • 1 mažas raudonasis čili pipiras (nebūtina)
  • 2 laiškiniai svogūnai

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

1. Įkaitinti orkaitę iki 220 °C temperatūros. Kepimo skardą iškloti kepimo popieriumi.
2. Negiliame dubenyje sumaišyti džiūvėsėlius, druską, pipirus, papriką ir česnakų miltelius.
3. Žiedinio kopūsto žiedynus pamirkyti piene, tada apvolioti džiūvėsėlių mišinyje. Sudėti ant kepimo skardos taip, kad nesiliestų vienas su kitu.
4. Kepti 20-25 min, kol pradės traškėti ir gražiai apskrus. Tuomet apversti ir kepti dar 5-8 min, kol taps tolygiai auksinės spalvos. Leisti atvėsti.
5. Norint paruošti padažą – sumaišyti visus ingredientus ir pagardinti druska pagal skonį.
6. Patiekiant užpilti padažą ant kepto žiedinio kopūsto ir pabarstyti smulkintu raudonuoju čili pipiru (jeigu naudojamas) bei laiškiniais svogūnais.

Taip pat skaitykite

Kaip paruošti jautieną, kad ši būtų minkšta ir sultinga
Šefas dalijasi patarimais, kaip paruošti jautieną, kad ši būtų minkšta ir sultinga
2025-07-09
Lašišos salotos su čiorizo dešra
Lašišos salotos su čiorizo dešra
2025-06-05
Apelsininė vištiena su saldžiosiomis bulvėmis: greita vakarienė
Apelsininė vištiena su saldžiosiomis bulvėmis: greita vakarienė
2025-06-18
Fettuccine Alfredo makaronai – lengvai paruošiama ir gardu
Kreminiai fettuccine Alfredo makaronai – lengvai paruošiamas ir gardus patiekalas
2025-06-18

Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:daržovių patiekalaiŽiedinis kopūstasŽiedinis kopūstas su aštriu padažuŽiedinis kopūstas su padažu

AutoriusVaida Bučinskienė
Vaida čia! Esu maisto turinio redaktorė portale ub.lt ir maistas yra mano aistra. Nuolat ieškau naujų skonių, eksperimentuoju virtuvėje, testuoju receptus ir visa tai įamžinu nuotraukose. Esu tikra, kad nėra neskanaus maisto – tiesiog kartais prireikia atrasti ir tinkamai panaudoti produktus!

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

kas gali sudaužyti kiekvieno Zodiako ženklo širdį
Horoskopai

Mes visi esame skirtingi: sužinokite, kas gali sudaužyti kiekvieno Zodiako ženklo širdį!

Ką būtina atjungti iš elektros prieš išvykstant atostogų?
Gyvenimas

Ką būtina atjungti iš elektros prieš išvykstant atostogų?

Sveikuoliška grūdėtos varškės pica be miltų
Receptai

Sveikuoliška grūdėtos varškės pica be miltų

Naujas tyrimas atskleidžia ryšį tarp cholesterolio ir demencijos rizikos
Sveikata ir grožis

Naujas tyrimas atskleidžia ryšį tarp cholesterolio ir demencijos rizikos

Kas iš tiesų yra trauminis ryšys? Kaip jį atpažinti ir nutraukti
Gyvenimas

Kas iš tiesų yra trauminis ryšys? Kaip jį atpažinti ir nutraukti

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?