ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Jautienos troškinys su alumi
Mėsos patiekalai

Jautienos troškinys su alumi

Vaida Bučinskienė
Autorius Vaida Bučinskienė
Publikuota: 2025-08-03
Komentarų: 0
1 min. skaitymo

Jautienos troškinys su alumi – tai klasikinis komfortiško maisto pavyzdys. Lėtai troškintas troškinys pasižymi turtingu, giliu skoniu ir tiršta konsistencija.

Jautienos troškinys su alumi
Jautienos troškinys su alumi

Jautienos troškinys su alumi: receptas

Tai patiekalas, kuris sušildo ne tik kūną, bet ir sielą.

Ingredientai:

  • 3-4 valg. š. neutralaus skonio aliejaus
  • 2 svogūnai
  • 2 morkos
  • 2 saliero stiebai
  • 400 g konservuotų pomidorų
  • 1 arb. š. sutrintų juodųjų pipirų
  • 2 lauro lapai
  • 2 čiobrelio šakelės
  • 1 valg. š. miltų
  • ½ a. š. kajeno pipirų
  • 500 g troškinimui tinkamos jautienos
  • 500 ml šviesaus alaus
  • druskos ir juodųjų pipirų pagal skonį

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

1. Įkaitinti aliejų dideliame, sunkiadugniame troškintuve ant vidutinės-didelės kaitros. Sudėti pjaustytus svogūnus, morkas ir salierus, ir kepti 4-5 min, kol suminkštės, bet nepradės ruduoti.
2. Sudėti konservuotus pomidorus, juoduosius pipirus, lauro lapus ir čiobrelius, maišant kepti dar 3-4 min.
3. Įmaišyti miltus, sumaišytus su kajeno pipirais ir kepti dar 2-3 min.
4. Sudėti gabaliukais pjaustyyą jautieną, tada supilti šviesų alų ir užvirinti. Sumažinti kaitrą ir troškinti ant silpnos kaitros 3 val, kas 20-30 min pamaišant, kol mėsa taps tokia minkšta, kad ją bus galima perpjauti šaukštu.
5. Patiekti dubenėliuose su šviežios duonos riekėmis arba lėkštėse su bulvių koše ir žaliomis daržovėmis.

Taip pat skaitykite

Įvardijo pačią naudingiausią ryžių rūšį
Įvardijo pačią naudingiausią ryžių rūšį
2025-09-04
Lipnūs vištienos sparneliai orkaitėje
Lipnūs vištienos sparneliai orkaitėje: itin gardūs ir sultingi
2025-07-21
Šonkauliukai grilyje
Šonkauliukai grilyje – virtuvės šefo patarimas, užtikrins, jog jie bus skaniausi kada nors valgyti
2025-06-04
KAip tobulai išvirti ryžius - šefo patarimai
Kaip tobulai išvirti ryžius ant viryklės? Patarimais dalijasi virtuvės šefas
2025-07-09

Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:Ilgai troškinta jautienaJautienos patiekalaijautienos troškinysJautienos troškinys su alumiTroškinys

AutoriusVaida Bučinskienė
Vaida čia! Esu maisto turinio redaktorė portale ub.lt ir maistas yra mano aistra. Nuolat ieškau naujų skonių, eksperimentuoju virtuvėje, testuoju receptus ir visa tai įamžinu nuotraukose. Esu tikra, kad nėra neskanaus maisto – tiesiog kartais prireikia atrasti ir tinkamai panaudoti produktus!

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Kaip taisyklingai dažyti blakstienas tušu? Profesionalų patarimai
Sveikata ir grožis

Kaip taisyklingai dažyti blakstienas tušu: profesionalūs patarimai

Investavimas: kaip suderinti saugumą ir pelningumą?
Ekonomika ir verslas

Kaip investuoti pinigus saugiai ir pelningai? Eksperto patarimai

Pirkite pigų šampūną, bet nenaudokite jo plaukams
Gyvenimas

Pirkite pigų šampūną, bet nenaudokite jo plaukams: štai kodėl verta jį turėti namuose!

Makaronai su vištiena: lengvas receptas iš 5 ingredientų
Makaronų patiekalai

Makaronai su vištiena: lengvas receptas iš 5 ingredientų

Jūros gėrybių apkepas su karamelizuotais obuoliais
Receptai

Jūros gėrybių apkepas su karamelizuotais obuoliais

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?