ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Home » Jautienos ir lęšių kukuliai
Mėsos patiekalai

Jautienos ir lęšių kukuliai

Vaida Bučinskienė
Autorius Vaida Bučinskienė
Publikuota: 2025-08-04
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Jautienos ir lęšių kukuliai
Jautienos ir lęšių kukuliai

Jautienos ir lęšių kukuliai – tai puikus derinys tarp itališkos klasikos ir šiuolaikiško komfortiško maisto. Minkšti, sultingi kukuliai, pagardinti prieskoniais ir švelniu sūriu, troškinti padaže.

Jautienos ir lęšių kukuliai: receptas

Tai puikus pasirinkimas šeimos pietums, savaitgalio pasilepinimui ar draugiškai vakarienei – kiekvienas kąsnis kupinas skonio ir jaukumo.

Ingredientai:

  • 50 ml pieno
  • 80 g džiūvėsėlių
  • 500 g maltos jautienos
  • 150 g žaliųjų lęšių (virtų)
  • 1 kiaušinis
  • 30 g parmezano (tarkuoto)
  • didelis žiupsnis džiovinto raudonėlio
  • 4 valg. š. alyvuogių aliejaus
  • 2 svogūnai
  • 3 česnako skiltelės
  • 1 šviežio čiobrelio šakelė
  • 400 g konservuotų smulkintų pomidorų

    Patiekimui:
  • 1 prancūziškas batonas
  • 100 g rikotos
  • druska ir juodieji pipirai pagal skonį

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

1. Sumaišyti pieną ir džiūvėsėlius dideliame dubenyje. Palikti 5 min, kad išbrinktų.
2. Į dubenį sudėti maltą mėsą, lęšius, kiaušinį, parmezaną ir raudonėlį. Dosniai pagardinti druska ir pipirais, tada minkyti masę apie 3 min, kol taps vientisa ir lipni. Sudrėkintomis rankomis formuoti mažus rutuliukus, maždaug stalo teniso kamuoliuko dydžio, kuo stipriau suspaudžiant. Atidėti.
3. Didelėje keptuvėje su dangčiu įkaitinti 2 šaukštus aliejaus ant vidutinės kaitros. Sudėti mėsos kukulius vienu sluoksniu (jei reikia – dalimis) ir kepti 5-8 min, kol gražiai apskrus. Išimti ir atidėti į lėkštę.
4. Į tą pačią keptuvę supilti likusį aliejų ir sudėti smulkiai pjaustytus svogūnus. Kepti apie 8 min ant vidutinės kaitros, tada sudėti trintą česnaką ir čiobrelių lapelius, kepti dar 2 min, kol pasklis aromatas. Supilti smulkintus pomidorus, pasūdyti ir pabarstyti pipirais.
5. Kai padažas užvirs, sudėti kukulius atgal į keptuvę ir užpilti dalį padažo ant viršaus. Uždengti dangtį ir troškinti ant silpnos ar vidutinės kaitros 25-30 min, kol kukuliai gerai įkais ir visiškai iškeps. Nuimti keptuvę nuo kaitros.
6. Perpjauti batoną išilgai, patepti rikota, išdėlioti kukulius per visą ilgį, užpilti šiek tiek padažo ir uždėti viršutinę batono pusę. Supjaustyti į keturis sumuštinius ir patiekti.

Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:Jautienos ir lęšių kukuliaiJautienos patiekalaiKukuliai su lęšiaisMaltos jautienos kukuliaiŽalieji lęšiai

AutoriusVaida Bučinskienė
Vaida čia! Esu maisto turinio redaktorė portale ub.lt ir maistas yra mano aistra. Nuolat ieškau naujų skonių, eksperimentuoju virtuvėje, testuoju receptus ir visa tai įamžinu nuotraukose. Esu tikra, kad nėra neskanaus maisto – tiesiog kartais prireikia atrasti ir tinkamai panaudoti produktus!

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Burokėlių salotos su džiovintomis slyvomis ir feta
Receptai

Burokėlių salotos su džiovintomis slyvomis ir feta – klasikinis receptas

2025-07-11
Kiaušinių salotomis su lašiša įdaryti kruasanai
Receptai

Kiaušinių salotomis su lašiša įdaryti kruasanai

2025-07-22
Pasak specialistų šių produktų geriau nešaldyti.
Naudinga

Pasak specialistų, šių produktų geriau nešaldyti

2025-07-16
Keksiukai su alyvuogėmis
Receptai

Keksiukai su alyvuogėmis – tobuli piknikui ar išvykai

2025-07-18

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?