ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Home » Orkaitėje kepti smidrai – ir užkandžiui, ir garnyrui
Receptai

Orkaitėje kepti smidrai – ir užkandžiui, ir garnyrui

Vaida Bučinskienė
Autorius Vaida Bučinskienė
Publikuota: 2025-08-01
Komentarų: 0
1 min. skaitymo
Orkaitėje kepti smidrai – ir užkandžiui, ir garnyrui
Orkaitėje kepti smidrai – ir užkandžiui, ir garnyrui

Orkaitėje kepti smidrai – tai elegantiškas ir greitai paruošiamas užkandis ar garnyras, kuris džiugins tiek skoniu, tiek išvaizda.

Orkaitėje kepti smidrai: receptas

Puikus pasirinkimas pavasariškam stalui ar lengvam vakarienės priedui.

Ingredientai:

  • 400 g smidrų
  • 1 česnako skiltelė
  • 2-3 arb. š. kaparėlių
  • 1 čiobrelio šakelė
  • 40 g lazdyno riešutų (nuluptų)
  • 2 valg. š. alyvuogių aliejaus
  • ½ citrinos (tik sultys)
  • 50 g kietojo sūrio
  • 1 valg. š. petražolių
  • druska ir juodieji pipirai pagal skonį

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

1. Įkaitinti orkaitę iki 180 °C temperatūros.
2. Smidrus vienu sluoksniu išdėlioti kepimo skardoje. Aplink paskleisti griežinėliais supjaustytą česnaką ir kaparėlius, pabarstyti čiobrelio lapeliais bei kapotais lazdyno riešutais.
3. Pagardinti druska ir šviežiai maltais juodaisiais pipirais. Apšlakstyti alyvuogių aliejumi ir lengvai supurtyti skardą, kad smidrai pasidengtų aliejumi.
4. Kepti įkaitintoje orkaitėje 8-10 min, priklausomai nuo smidrų storio, kol jie suminkštės.
5. Iškepusius smidrus apšlakstyti citrinos sultimis, pabarstyti kietuoju sūriu bei smulkintomis petražolėmis ir patiekti.

Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:smidraiVegetaramsVegetariškas užkandis

AutoriusVaida Bučinskienė
Vaida čia! Esu maisto turinio redaktorė portale ub.lt ir maistas yra mano aistra. Nuolat ieškau naujų skonių, eksperimentuoju virtuvėje, testuoju receptus ir visa tai įamžinu nuotraukose. Esu tikra, kad nėra neskanaus maisto – tiesiog kartais prireikia atrasti ir tinkamai panaudoti produktus!

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Kaip greitai pasigaminti naminį lydytą sūrį
Naudinga

Kaip greitai pasigaminti naminį lydytą sūrį: skaniau nei iš parduotuvės

2025-06-16
Mini morengai su avietiniu pertepimu
Desertai

Mini morengai su avietiniu pertepimu: gardus desertas

2025-07-22
Bananinės spurgytės
Desertai

Bananinės spurgytės

2025-07-25
Gaivus ir sotus uogų glotnutis
Gėrimai

Gaivus ir sotus uogų glotnutis – pusryčiams ar užkandžiui

2025-07-25

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?