ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Home » Pica namuose – skonis lyg būtumėte Italijoje
Mėsos patiekalai

Pica namuose – skonis lyg būtumėte Italijoje

Rita Barčienė
Autorius Rita Barčienė
Publikuota: 2025-08-02
Komentarų: 0
3 min. skaitymo
Pica namuose
Pica namuose

Ar kada pagalvojote, kad pica namuose gali būti lengvai pagaminama? Žinoma, nė vienas picos meistras neatskleis savo paslapčių, tačiau kai kurias gudrybes virtuvės šefai noriai dalijasi. Pavyzdžiui, tikras meistras niekada nekočioja tešlos ant stalo. Tešlą jis išmeta į orą ir sukasi rankomis, taip ją ištempdamas iki norimo dydžio ir storio.

Antras paslaptis yra ta, kad pica kepama tik krosnyje, kur uždegtos malkos pasiekia 200–215 laipsnių temperatūrą. Tačiau tai nereiškia, kad namuose negalima paruošti tradicinės itališkos picos.

Pica namuose – pagrindo ingredientai ir ruošimas

Kulinarai supaprastino receptą, ir dabar, kaip pasigaminti picą namuose, žino net pradedantieji virtuvėje.

Pagrindui reikės:

  • miltai
  • vanduo
  • rafinuotas alyvuogių aliejus;
  • sausos mielės
  • cukrus
  • druska

Miltus (apie 500 g) pirmiausia persijokite į didelį dubenį, įdėkite cukraus ir druskos (2:1 santykiu), vandenį kambario temperatūros (apie 1 puodelis) ir alyvuogių aliejų (kelis šaukštus). Viską sumaišykite ir tik tada įmaišykite mieles (apie 4 g). Mielės dedamos paskutinės, nes druska neleidžia joms pakilti.

Norint paruošti vieną standartinio dydžio picą, reikia apie 200 g tešlos, todėl padalinkite paruoštą tešlą į porcijas, suformuokite rutulius ir sudėkite juos į plastikinį maišelį, kad pakiltų 1-1,5 valandos.

Tada pereikite prie kočiojimo. Kočiojimui naudokite medinį kočėlą arba, jei jums tai nesigauna, tiesiog pradėkite tempdami rankomis. Gautą pagrindą aptepkite padažu, dėkite paruoštus ingredientus ir dėkite į įkaitintą orkaitę.

Ką dėti ant viršaus?

Yra labai daug picos variantų, jie priklauso nuo to, ką dėsite ant viršaus. Čia pateikiame kelis iš jų, tačiau visada galima eksperimentuoti ir atrasti vis naujus skonius.

  • Margherita: klasikinė pica su pomidorais, mocarela sūriu ir bazilikais.
  • Chorizo: su aštria kiaulienos dešra, mocarela ir pomidorais.
  • Keturi sūriai: pica be pomidorų padažo, tačiau su keliais sūriais – mocarela, poluotvirtas sūris, gorgonzola ir parmezanas.
  • Jūros gėrybės: su jūros gėrybėmis, pomidorais, svogūnais ir sūriu.
  • Havajų pica: su ananasais, vištiena ir sūriu.

Pica namuose gamyba

Pica mikrobangų krosnelėje

Jei neturite orkaitės, nesijaudinkite. Pica namuose gali būti gaminama ir mikrobangų krosnelėje. Pasinaudokite paruošta picos baze arba pasigaminkite mielinę tešlą patys.

Picos pagrindą iškočiokite pagal formą, užtepkite pomidorų padažo, dėkite saliamį ar kumpio, pomidorų riekeles, svogūną, tarkuotą sūrį ir aromatines žoleles. Iš pradžių pašildykite mikrobangų krosnelę, įdėkite stiklinę vandens, kad sušiltų, ir tada dėkite picą į mikrobangų krosnelę 3–5 minutėms.

Dabar žinote, kaip pasigaminti tikrą picą namuose. Nebijokite eksperimentuoti su skoniais – esame tikri, kad jūsų šeimos nariai įvertins jūsų kulinarinį šedevrą!

Nuotraukos asociatyvinės © Canva

Šaltinis: cooking.kiev.ua

ŽYMOS:picaPicos pagrindas

AutoriusRita Barčienė
Esu Rita Barčienė – dalinuosi receptais, kurie tinka ir kasdienai, ir ypatingoms progoms. Mėgstu atrasti naujus skonius, bet taip pat branginu tradicinius lietuviškos virtuvės patiekalus. Mano tikslas – įkvėpti Jus gaminti su meile ir be streso, kad virtuvė taptų malonia vieta eksperimentuoti ir džiaugtis rezultatais.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Aromatingi bananų keksiukai
Desertai

Aromatingi bananų keksiukai

2025-07-21
Purūs amerikietiški blyneliai su karamelizuotais obuoliais
Blynai

Purūs amerikietiški blyneliai su karamelizuotais obuoliais

2025-07-18
Ridikėlių salotos su virtais kiaušiniais ir svogūnų laiškais
Receptai

Ridikėlių salotos su virtais kiaušiniais ir svogūnų laiškais

2025-07-20
Nekepti karameliniai sūrio pyragėliai
Desertai

Nekepti karameliniai sūrio pyragėliai

2025-06-05

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?