ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Home » Itin paprastai paruošiamas braškių džemas
Naudinga

Itin paprastai paruošiamas braškių džemas

Vaida Bučinskienė
Autorius Vaida Bučinskienė
Publikuota: 2025-08-04
Komentarų: 0
1 min. skaitymo
Itin paprastai paruošiamas braškių džemas
Itin paprastai paruošiamas braškių džemas

Itin paprastai paruošiamas braškių džemas – tai klasikinis naminis braškių džemas, pasižymintis sodriu, natūraliu skoniu ir subtiliu rūgštelės bei saldumo balansu. Tobulai tinka tepti ant skrebučių, naudoti kepiniams ar kaip desertas prie ledų.

Itin paprastai paruošiamas braškių džemas: receptas

Džemas išlaiko ryškią braškių spalvą ir aromatą, todėl yra ne tik gardus, bet ir gražiai atrodo stiklainyje.

Ingredientai:

  • 1 kg šviežių braškių
  • 1 citrina (tik sultys)
  • 1 kg uogienių cukraus

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

1. Jei braškės didelės – jas perpjauti per pusę. Sudėti braškes ir citrinos sultis į didelį puodą. Kaitinti kelias minutes kol suminkštės, tada suberti cukrų ir maišyti ant silpnos kaitros, kol cukrus ištirps.
2. Kai cukrus ištirpsta ir skystis tampa skaidrus, virti apie 6 min, kol pasieks standėjimo tašką. Norint patikrinti ar uogienė paruošta – užlašinti truputį ant šaltos lėkštės, palaukti minutę, tada stumtelėti pirštu – jei paviršius susiraukšlėja ir masė nesubėga atgal, uogienė paruošta.
3. Palikti atvėsti 10 min. Sudėti į sterilizuotus stiklainius, užklijuoti etiketes ir uždengti vaškuotu popieriumi bei dangteliu.

Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:braškėsBraškių džemas

AutoriusVaida Bučinskienė
Vaida čia! Esu maisto turinio redaktorė portale ub.lt ir maistas yra mano aistra. Nuolat ieškau naujų skonių, eksperimentuoju virtuvėje, testuoju receptus ir visa tai įamžinu nuotraukose. Esu tikra, kad nėra neskanaus maisto – tiesiog kartais prireikia atrasti ir tinkamai panaudoti produktus!

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Braškiniai ledai
Desertai

Braškiniai ledai – nereikia ledų aparato

2025-07-07
Klasikinės Graikiškos salotos
Receptai

Klasikinės Graikiškos salotos – gaivu ir paprasta

2025-08-05
Veganiški sausainiai su šokolado gabaliukais
Desertai

Veganiški sausainiai su šokolado gabaliukais

2025-07-04
Humusas
Receptai

Humusas – itin paprastai paruošiamas sveikuoliškas užkandis. Tiks ir vaikams ir suaugusiems

2025-07-14

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?