ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Žuvis ir jūros gėrybės » Suomiška žuvienė su lašiša ir grietinėle
Receptai

Suomiška žuvienė su lašiša ir grietinėle

Vaida Bučinskienė
Autorius Vaida Bučinskienė
Publikuota: 2025-08-04
Komentarų: 0
1 min. skaitymo
Suomiška žuvienė su lašiša ir grietinėle
Suomiška žuvienė su lašiša ir grietinėle

Suomiška žuvienė su lašiša ir grietinėle – tai švelni ir soti sriuba, pasižyminti subtiliu žuvies skoniu ir kreminiu sultiniu. Ši sriuba, tradiciškai ruošiama iš lašišos, bulvių ir morkų, yra paprasta, bet išraiškinga, ypač kai pagardinama grietinėle ir šviežiais krapais.

Suomiška žuvienė su lašiša ir grietinėle: receptas

Puikiai tinka tiek kasdieniams pietums, tiek jaukiam savaitgalio stalui.

Ingredientai:

  • 400 g šviežios lašišos be odos ir kaulų
  • 4 bulvės
  • 2 morkos
  • 1 svogūnas
  • 1,5 l vandens
  • 200 ml riebios grietinėlės (30–35 %)
  • 2 valg. š. sviesto
  • 1 lauro lapas
  • 5-6 juodieji pipirai (grūdeliais)
  • Druska pagal skonį
  • Šviežių krapų papuošimui

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

1. Bulves ir morkas nulupti, supjaustyti nedideliais kubeliais. Svogūną smulkiai sukapoti.
2. Į didelį puodą supilti vandenį, suberti bulves, morkas, svogūnus, pipirus ir įdėti lauro lapą. Virti ant vidutinės kaitros, kol daržovės suminkštės (apie 15-20 min).
3. Žuvį supjaustyti 2-3 cm dydžio gabaliukais.
4. Kai daržovės suminkštėja, į puodą sudėti lašišos gabaliukus. Virti dar 5-7 min, kol žuvis išverda, bet nesubyra.
5. Į puodą įdėti sviestą, įpilti grietinėlę ir lengvai pasūdyti. Dar šiek tiek pakaitinti, bet neužvirinti.
6. Patiekti sriubą karštą, apibarstytą šviežiais smulkintais krapais. Puikiai dera su šviesia duona ar ruginėmis bandelėmis.

Taip pat skaitykite

Kopūstų ir maltos mėsos čeburekai
Kopūstų ir maltos mėsos čeburekai: neįprastas, bet labai skanus užkandis
2025-09-21
Amerikietiški marinuoti agurkai: neįprasta, bet labai skanu!
Amerikietiški marinuoti agurkai: neįprasta, bet labai skanu!
2025-09-03
Sveikesnis kepimas namuose: šie paprasti ingredientų pakeitimai nustebins net smaližius
Sveikesnis kepimas namuose: šie paprasti ingredientų pakeitimai nustebins net smaližius
2025-12-21
Makaronai su moliūgais ir sūriu
Makaronai su moliūgais ir sūriu
2025-07-02


Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:grietinėlėŽuvienė

AutoriusVaida Bučinskienė
Vaida čia! Esu maisto turinio redaktorė portale ub.lt ir maistas yra mano aistra. Nuolat ieškau naujų skonių, eksperimentuoju virtuvėje, testuoju receptus ir visa tai įamžinu nuotraukose. Esu tikra, kad nėra neskanaus maisto – tiesiog kartais prireikia atrasti ir tinkamai panaudoti produktus!

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Kodėl reikia nešioti vestuvinį žiedą: 5 geros priežastys
Gyvenimas

Kodėl reikia nešioti vestuvinį žiedą: 5 geros priežastys

Stebuklingos žolelės, kurios pritraukia sėkmę, turtus ir sveikatą
Horoskopai

Stebuklingos žolelės, kurios pritraukia sėkmę, turtus ir sveikatą

Ar verta kasdien valgyti desertus? Mitybos specialistai pateikia netikėtą atsakymą
Sveikata ir grožis

Ar verta kasdien valgyti desertus? Mitybos specialistai pateikia netikėtą atsakymą

Indiškas karis: paprastas receptas pradedantiesiems. Sugaišite vos 15 minučių!
Troškiniai

Indiškas karis: paprastas receptas pradedantiesiems. Sugaišite vos 15 minučių!

Šio dalyko šliužai tiesiog nekenčia. Pabarstykite ir apsaugosite daržą ilgam
Sodas ir daržas

Šio dalyko šliužai tiesiog nekenčia. Pabarstykite ir apsaugosite daržą ilgam

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?