Sūrio ir alaus padažas – šis aksominės tekstūros sūrio padažas išsiskiria išraiškingu skoniu, kuriame dera švelnus sūrių rinkinys, lengvas alaus kartumas ir subtilūs prieskoniai.
Sūrio ir alaus padažas: receptas
Sotus, kvapnus ir neabejotinai pavergiantis kiekvieno gurmano gomurį.
Ingredientai:
- 50 g sviesto
- 50 g kvietinių miltų
- 180 ml šviesaus alaus
- 200 ml pieno
- 200 g rūkyto čederio sūrio
- 65 g mocarelos sūrio
- ½ arb. š. saldžios rūkytos paprikos
- ½ arb. š. garstyčių miltelių
- jūros druskos ir šviežiai maltų juodųjų pipirų
- patiekimui – traškučiai, duonos lazdelės, kepta duona
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Ištirpinti sviestą nedideliame puode ant vidutinės-silpnos kaitros. Suberti miltus ir maišyti mediniu šaukštu, kol susidarys vientisa masė. Nuolat maišant kepinti apie minutę.
2. Po truputį pilti alų, vis maišant, kol susidarys tiršta pasta. Kai alus susigers, dar minutę kaitinti, kad išgaruotų alkoholis – svarbu toliau maišyti, kad neprisviltų.
3. Pieną pilti palaipsniui, vis maišant ir leidžiant jam pilnai įsigerti prieš pilant kitą porciją. Kai visas pienas supiltas ir susidarė vientisas padažas, suberti abu tarkuotus sūrius, rūkytą papriką ir garstyčių miltelius.
4. Leisti sūriui visiškai ištirpti, pagardinti druska ir pipirais pagal skonį. Patiekti padažą tiesiai iš puodo arba supilti į pašildytą dubenėlį ir mėgautis su traškučiais ar duona.
Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.