ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Sūrio ir alaus padažas – tobulas draugų vakarėliui
Receptai

Sūrio ir alaus padažas – tobulas draugų vakarėliui

Vaida Bučinskienė
Autorius Vaida Bučinskienė
Publikuota: 2025-08-05
Komentarų: 0
2 min. skaitymo

Sūrio ir alaus padažas – šis aksominės tekstūros sūrio padažas išsiskiria išraiškingu skoniu, kuriame dera švelnus sūrių rinkinys, lengvas alaus kartumas ir subtilūs prieskoniai.

Sūrio ir alaus padažas
Sūrio ir alaus padažas

Sūrio ir alaus padažas: receptas

Sotus, kvapnus ir neabejotinai pavergiantis kiekvieno gurmano gomurį.

Ingredientai:

  • 50 g sviesto
  • 50 g kvietinių miltų
  • 180 ml šviesaus alaus
  • 200 ml pieno
  • 200 g rūkyto čederio sūrio
  • 65 g mocarelos sūrio
  • ½ arb. š. saldžios rūkytos paprikos
  • ½ arb. š. garstyčių miltelių
  • jūros druskos ir šviežiai maltų juodųjų pipirų
  • patiekimui – traškučiai, duonos lazdelės, kepta duona

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

1. Ištirpinti sviestą nedideliame puode ant vidutinės-silpnos kaitros. Suberti miltus ir maišyti mediniu šaukštu, kol susidarys vientisa masė. Nuolat maišant kepinti apie minutę.
2. Po truputį pilti alų, vis maišant, kol susidarys tiršta pasta. Kai alus susigers, dar minutę kaitinti, kad išgaruotų alkoholis – svarbu toliau maišyti, kad neprisviltų.
3. Pieną pilti palaipsniui, vis maišant ir leidžiant jam pilnai įsigerti prieš pilant kitą porciją. Kai visas pienas supiltas ir susidarė vientisas padažas, suberti abu tarkuotus sūrius, rūkytą papriką ir garstyčių miltelius.
4. Leisti sūriui visiškai ištirpti, pagardinti druska ir pipirais pagal skonį. Patiekti padažą tiesiai iš puodo arba supilti į pašildytą dubenėlį ir mėgautis su traškučiais ar duona.

Taip pat skaitykite

Saldžiųjų bulvių ir špinatų fritata su feta: patiekalas pusryčiams
Saldžiųjų bulvių ir špinatų fritata su feta: patiekalas pusryčiams
2025-08-06
Šonkauliukai grilyje
Šonkauliukai grilyje – virtuvės šefo patarimas, užtikrins, jog jie bus skaniausi kada nors valgyti
2025-06-04
Šiandien dedame į stiklainius, o rytoj jau galime ragauti: korėjietiški marinuoti pomidorai!
Šiandien dedame į stiklainius, o rytoj jau galime ragauti: korėjietiški marinuoti pomidorai!
2025-09-03
Rūkytos lašišos ir bulvių kišas
Rūkytos lašišos ir bulvių kišas
2025-06-05

Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:PadažasPadažas traškučiamsSūrio ir alaus padažasSūrio padažas

AutoriusVaida Bučinskienė
Vaida čia! Esu maisto turinio redaktorė portale ub.lt ir maistas yra mano aistra. Nuolat ieškau naujų skonių, eksperimentuoju virtuvėje, testuoju receptus ir visa tai įamžinu nuotraukose. Esu tikra, kad nėra neskanaus maisto – tiesiog kartais prireikia atrasti ir tinkamai panaudoti produktus!

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Kada po išsiskyrimo esate pasiruošę naujiems santykiams?
Gyvenimas

Kai širdis vėl atvira: kaip sužinoti, kad po išsiskyrimo esate pasiruošę naujiems santykiams

Kiniškos kopūstų salotos
Salotos

Kiniškos kopūstų salotos: skaniausios, kokias kada nors valgėte!

Žuvis kepta folijos maišelyje
Receptai

Žuvis kepta folijos maišelyje

Kaip stresas veikia migreną: patarimai, kaip to išvengti
Sveikata ir grožis

Kaip stresas veikia migreną: patarimai, kaip to išvengti

Burokėlių salotos su apelsinais
Receptai

Burokėlių salotos su apelsinais

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?