ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Sriubos » Trinta keptų daržovių sriuba: skonių harmonija jūsų lėkštėje
Receptai

Trinta keptų daržovių sriuba: skonių harmonija jūsų lėkštėje

Rita Barčienė
Autorius Rita Barčienė
Publikuota: 2025-08-05
Komentarų: 0
3 min. skaitymo
Trinta keptų daržovių sriuba: skonių harmonija jūsų lėkštėje
Trinta keptų daržovių sriuba: skonių harmonija jūsų lėkštėje

Ar ieškote maistingo, gardaus ir jaukiai šildančio patiekalo? Trinta keptų daržovių sriuba – puikus pasirinkimas, sujungiantis saldžiąsias bulves, obuolius, kokosų pieną ir dar daugiau naudingų ingredientų. Ji ne tik džiugins jūsų skonio receptorius, bet ir pripildys organizmą vertingų maistinių medžiagų. Dalinamės detaliu receptu ir keliais papildomais patarimais.

Trinta keptų daržovių sriuba: receptas

Trinta keptų daržovių sriuba: receptas

Ingredientai:

  • 1 nedidelė saldžioji bulvė – nulupkite ir supjaustykite 2,5 cm dydžio gabalėliais
  • 1 nedidelis obuolys – nulupkite ir supjaustykite į 2,5 cm gabaliukus
  • 1 nedidelis poras – naudokite tik baltąją ir šviesiai žaliąją dalis, supjaustykite 2,5 cm pločio pusmėnuliais ir gerai nuplaukite.
  • 200 g vyšninių pomidorų
  • 2 vidutinio dydžio morkos – nulupkite ir supjaustykite į 2,5 cm dydžio gabalėlius
  • 3 nedideli svogūnai
  • 2 šaukštai šviežiai pjaustyto imbiero.
  • 6 didelės skiltelės česnako, sutrintos.
  • 2 šaukštai alyvuogių aliejaus.
  • 2 šaukšteliai maltų kalendrų.
  • 4 puodeliai nesūdyto daržovių sultinio.
  • 1 skardinė konservuotų avinžirnių arba baltųjų pupelių, nuskalautų.
  • 1½ šaukšto baltojo miso.
  • 2 šaukšteliai aštraus čili padažo.
  • 1 skardinė kokosų pieno.
  • ½ šaukštelio maltų pipirų.
  • ½ šaukštelio druskos.
  • Laimo skiltelės (patiekimui)

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Taip pat skaitykite

Makaronų apkepas su vištiena ir šonine
Makaronų apkepas su vištiena ir šonine
2025-09-29
Kišas su brokoliais, lašiša ir smidrais
Kišas su brokoliais, lašiša ir smidrais
2025-09-06
Desertas su obuoliais
Tiesiog sutarkuoju 4 obuolius į kepimo skardą ir užpilu tešla: tai – tikrai skaniausias desertas!
2025-09-13
Duonos receptas
Jau seniai nebeperku duonos parduotuvėje: išbandykite šį receptą ir jūs!
2025-09-14
Gaminimo eiga:
  1. Įkaitinkite orkaitę iki 230 °C. Dideliame dubenyje sumaišykite saldžiąsias bulves, obuolį, porą, vyšninius pomidorus, morkas, laiškinius svogūnus, imbierą, česnaką, alyvuogių aliejų ir maltas kalendras. Kruopščiai išmaišykite, kad visi ingredientai būtų tolygiai padengti aliejumi ir prieskoniais. Sudėkite daržoves į kepimo skardą ir kepkite apie 25–30 minučių, kartais pamaišydami, kol jos taps minkštos ir švelniai apskrudusios.
  2. Išimkite daržoves iš orkaitės ir, jei reikia, suskirstykite jas į keletą porcijų maišytuvui. Įdėkite daržovių į maišytuvą, įpilkite 4 puodelius daržovių sultinio, avinžirnius (arba pupeles), miso ir aštrų padažą. Uždenkite maišytuvo dangtį, bet palikite tarpą garams išeiti. Uždenkite šį tarpą švariu rankšluosčiu ir plakite apie 1 minutę 30 sekundžių, kol sriuba taps visiškai glotni.
  3. Įmaišykite kokosų pieną. Maišykite dar apie 10 sekundžių, kol ingredientai tolygiai susimaišys.
  4. Perpilkite sriubą į vidutinį puodą ir pašildykite ant vidutinės ugnies, kol ji taps garuojanti ir tinkama valgyti. Patiekite su trupučiu druskos, maltų pipirų ir, jei norisi, laimo skiltele.

Papildomi patarimai

  • Jei norite, kad sriuba būtų dar sočiau, galite pridėti virtų grūdų, pavyzdžiui, bolivinės balandos ar rudųjų ryžių.
  • Norėdami aštresnio skonio, papildomai įpilkite šaukštelį mėgstamų aštrių prieskonių.
  • Jei pageidaujate lengvesnės tekstūros, dalį kokosų pieno galite pakeisti papildomu sultiniu.

Ši daržovių sriuba ne tik džiugina gomurį, bet ir puikiai tinka tiek pietums, tiek vakarienei. Ją lengva pritaikyti pagal savo skonį ir papildyti mėgstamais ingredientais. Gardžios sriubos!

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

Šaltinis: eatingwell.com

ŽYMOS:daržovių patiekalaiKeptos daržovėstrinta sriuba

AutoriusRita Barčienė
Esu Rita Barčienė – dalinuosi receptais, kurie tinka ir kasdienai, ir ypatingoms progoms. Mėgstu atrasti naujus skonius, bet taip pat branginu tradicinius lietuviškos virtuvės patiekalus. Mano tikslas – įkvėpti Jus gaminti su meile ir be streso, kad virtuvė taptų malonia vieta eksperimentuoti ir džiaugtis rezultatais.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Ką sodinti šalia kopūstų: natūrali apsauga nuo kenkėjų jūsų darže
Sodas ir daržas

Ką sodinti šalia kopūstų: natūrali apsauga nuo kenkėjų jūsų darže

5 populiariausios kelionių kryptys Europoje 2025 metais
Įdomu

5 populiariausios kelionių kryptys Europoje 2025 metais

Kava su sviestu: sveikatingumo revoliucija ar dar viena mada?
Sveikata ir grožis

Kava su sviestu: sveikatingumo revoliucija ar dar viena mada?

Kada karšta arbata yra pats geriausias pasirinkimas?
Sveikata ir grožis

Kada karšta arbata yra pats geriausias pasirinkimas?

Grybai žiemai be marinato gali stovėti iki 3 metų
Gyvenimas

Grybus žiemai galima paruošiti ir be jokio marinato. Receptas vertas išbandyti

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?