Burokėlių salotos su obuoliais – šios ryškios, gaivios salotos išsiskiria natūraliu saldumu, subtiliu riešutų traškumu ir lengvu prieskonių aromatu.
Burokėlių salotos su obuoliais: receptas
Tai puikus pasirinkimas tiek kaip lengvas pietų patiekalas, tiek kaip išskirtinis garnyras jūsų stalui.
Ingredientai:
- 2 burokėliai
- šlakelis alyvuogių aliejaus
- 20 g migdolų
- ½ arb. š. kumino sėklų
- 1 raudonas obuolys
- 1 žalias obuolys
- ½ raudonojo svogūno
- sauja šviežių žolelių
- druska ir juodieji pipirai pagal skonį
Padažui:
- 150 g natūralaus jogurto
- 1 žaliosios citrinos žievelė ir sultys
- 2 arb. š. medaus
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Įkaitinti orkaitę iki 200 °C temperatūros.
2. Iškloti kepimo skardą folija ir viduryje sudėti burokėlius. Pagardinti druska ir pipirais, apšlakstyti aliejumi. Sandariai suvynioti burokėlius, sudėti į skardą ir kepti apie 1 val, kol suminkštės.
3. Mažoje keptuvėje ant silpnos kaitros paskrudinti riešutus ir kumino sėklas apie 2 min. Nukelti nuo kaitros ir leisti atvėsti keptuvėje.
4. Nuluptus burokėlius supjaustyti 2 cm dydžio kubeliais ir sudėti į didelį stiklinį dubenį. Įmaišyti gabaliukais pjaustytus obuolius, kapotus riešutus, sėklas ir smulkintas žoleles.
5. Padažui sumaišyti visus ingredientus dubenėlyje. Prieš pat patiekiant užpilti padažą ant salotų ir gerai išmaišyti.
Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.