ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Vyšnių džemas su lazdynų riešutais
Naudinga

Vyšnių džemas su lazdynų riešutais

Vaida Bučinskienė
Autorius Vaida Bučinskienė
Publikuota: 2025-08-07
Komentarų: 0
1 min. skaitymo
Vyšnių džemas su lazdynų riešutais
Vyšnių džemas su lazdynų riešutais

Vyšnių džemas su lazdynų riešutais – saldžiarūgštis skonis, praturtintas natūraliu vaisių saldumu ir lengvu riešutų poskoniu, suteikia išskirtinumo kiekvienam kąsniui.

Vyšnių džemas su lazdynų riešutais: receptas

Puikiai tinka prie sūrių, skrebučių ar kaip išskirtinis pagardas desertams.

Ingredientai:

  • 400 g šviežių vyšnių
  • 200 g obuolių
  • 350 g cukraus
  • 1 citrinos sultys
  • 50 g lazdyno riešutų (kapotų, skrudintų)

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

1. Sudėti vyšnias (gali būti su kauliukais, be jų ar perpjautos per pusę) į puodą ir užpilti 500 ml vandens. Užvirti, tada virkite tol, kol vyšnios suminkštės, o vanduo beveik visiškai išgaruos.
2. Nulupti ir sutarkuoti obuolius (išimti sėklas ir kotelius), tuomet suberti juos į puodą. Vėl užvirti ir virti kol obuoliai visiškai suminkštės ir suirs, o skysčio liks labai nedaug.
3. Įberti cukraus, supilti citrinos sultis, vėl užvirti ir virti kol uogienė pasieks 105 °C pagal cukraus termometrą. Pabaigoje suberti lazdyno riešutus ir išmaišyti.
4. Pora minučių atvėsinti, tada supilstyti į sterilizuotus karštus stiklainius ir nedelsiant sandariai užsukti.
5. Prieš ragaujant palikti uogienę per naktį. Atidarius laikyti šaldytuve.

Taip pat skaitykite

Kokosiniai sausainiai su tamsiu šokoladu ir vanile
Kokosiniai sausainiai su tamsiu šokoladu ir vanile
2025-06-20
Madlenos
Madlenos – tobulai minkštos ir tirpstančios burnoje
2025-07-17
Salotos su kriaušėmis, riešutais ir mėlynuoju sūriu: stebinanti skonių kombinacija
Salotos su kriaušėmis, riešutais ir mėlynuoju sūriu: stebinanti skonių kombinacija
2025-07-10
Baltojo vyno ir maisto deriniai: tobulos skonių harmonijos paslaptys
Baltojo vyno ir maisto deriniai: tobulos skonių harmonijos paslaptys
2025-08-05

Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:Džemas su lazdynų riešutaisvyšniosVyšnių džemasVyšnių džemas su lazdynų riešutais

AutoriusVaida Bučinskienė
Vaida čia! Esu maisto turinio redaktorė portale ub.lt ir maistas yra mano aistra. Nuolat ieškau naujų skonių, eksperimentuoju virtuvėje, testuoju receptus ir visa tai įamžinu nuotraukose. Esu tikra, kad nėra neskanaus maisto – tiesiog kartais prireikia atrasti ir tinkamai panaudoti produktus!

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Patyrusių daržininkų paslaptis, kaip sodinti svogūnus rudenį, kad sulauktumėte ansktyvo derliaus
Sodas ir daržas

Patyrusių daržininkų paslaptis, kaip sodinti svogūnus rudenį, kad sulauktumėte ansktyvo derliaus

Kaip atsigauti po darbo: paprasti būdai kasdieniam poilsiui
Gyvenimas

Kaip atsigauti po darbo: paprasti būdai kasdieniam poilsiui

Chia sėklų vanduo: kokia jo nauda organizmui, kaip teisingai jį gerti?
Sveikata ir grožis

Chia sėklų vanduo: kokia jo nauda organizmui, kaip teisingai jį gerti?

Sveikiausia pasaulyje graikiška kava. Išmokite ją išsivirti patys!
Gėrimai

Sveikiausia pasaulyje graikiška kava. Išmokite ją išsivirti patys!

Floristų triukas: kaip priversti skintas rožes išsilaikyti ilgiau nei kelias dienas
Sodas ir daržas

Floristų triukas: kaip priversti skintas rožes išsilaikyti ilgiau nei kelias dienas

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?