ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Mėsos patiekalai » Vištiena su medumi: greitas ir skanus patiekalas kiekvienai dienai
Mėsos patiekalai

Vištiena su medumi: greitas ir skanus patiekalas kiekvienai dienai

Rita Barčienė
Autorius Rita Barčienė
Publikuota: 2025-08-07
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Vištiena su medumi: greitas ir skanus patiekalas kiekvienai dienai
Vištiena su medumi: greitas ir skanus patiekalas kiekvienai dienai

Ieškote greito ir skanaus patiekalo? Vištiena su medumi ne tik lengvai paruošiama, bet ir puikiai tinka tiek pietums, tiek vakarienei. Su traškia vištiena, kvapniu imbieru bei švelniai saldžiu medaus padažu, šis patiekalas taps mėgstamu jūsų virtuvėje!

Vištiena su medumi: receptas

Vištiena su medumi: receptas

Ingredientai:

  • 4 vištienos krūtinėlės (apie 600 g), supjaustytos 2–3 cm kubeliais
  • 2 šaukštai miltų
  • 40 g imbiero, nulupto ir smulkiai tarkuoto
  • 4 skiltelės česnako, smulkiai sukapotos
  • 6 šaukštai sojų padažo
  • 5 šaukštai medaus
  • ½–1 citrinos sulčių
  • 1 šaukštas saulėgrąžų, daržovių, ryžių sėlenų ar rapsų aliejaus
  • Virti ryžiai ir garuose virti brokoliai (patiekimui, neprivaloma)

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Taip pat skaitykite

Viktorijos tortas su sviestiniu pertepimu
Viktorijos tortas su sviestiniu pertepimu
2025-07-18
Geriausi visų laikų apelsininiai saldainiai
Geriausi visų laikų apelsininiai saldainiai, kuriuos paruošite vos iš trijų ingredientų!
2025-10-02
Vištienos ir bulvių virtinukų sriuba
Vištienos ir bulvių virtinukų sriuba: paprasta ir pilna skonio
2025-08-09
Makaronų rizotas su tunu ir daržovėmis
Makaronų rizotas su tunu ir daržovėmis
2025-08-10
Gaminimo būdas:
  1. Sudėkite vištienos gabalėlius į dubenį, apibarstykite miltais, pagardinkite prieskoniais ir gerai išmaišykite, kad mėsa tolygiai pasidengtų.
  2. Dubenyje sumaišykite tarkuotą imbierą, smulkintą česnaką, sojų padažą, medų ir pusę citrinos sulčių.
  3. Didelėje keptuvėje arba woko tipo puode įkaitinkite aliejų ant didelės kaitros. Kepkite vištieną 3–4 minutes, kol ji įgaus auksinį atspalvį.
  4. Supilkite į keptuvę paruoštą medaus ir sojos padažą. Kepkite ir maišykite apie 10 minučių, kol vištiena visiškai iškeps, o padažas sutirštės. Paragaukite padažo ir, jei reikia, įspauskite dar šiek tiek citrinos sulčių.
  5. Patiekite karštą vištieną su virtais ryžiais ir garuose virtais brokoliais. Šis derinys suteiks patiekalui ne tik skonio, bet ir spalvų.

Patarimai

  • Jei mėgstate aštresnį skonį, į padažą galite įdėti žiupsnelį aitriosios paprikos miltelių.
  • Norėdami dar ryškesnio skonio, prieš patiekiant galite apibarstyti vištieną skrudintais sezamų sėklomis ar smulkintais svogūnų laiškais.

Šis receptas yra puikus pasirinkimas tiems, kurie mėgsta subalansuotą ir maistingą maistą, paruošiamą per trumpą laiką. Skanaukite ir mėgaukitės!

Šaltinis: bbcgoodfood.com

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:vištienavištienos patiekalai

AutoriusRita Barčienė
Esu Rita Barčienė – dalinuosi receptais, kurie tinka ir kasdienai, ir ypatingoms progoms. Mėgstu atrasti naujus skonius, bet taip pat branginu tradicinius lietuviškos virtuvės patiekalus. Mano tikslas – įkvėpti Jus gaminti su meile ir be streso, kad virtuvė taptų malonia vieta eksperimentuoti ir džiaugtis rezultatais.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Patyręs virėjas pasidalino omleto receptais, kuriuos dievino visi 90-ųjų vaikai!
Receptai

Patyręs virėjas pasidalino omleto receptais, kuriuos dievino visi 90-ųjų vaikai!

Šunų veislės - kaukazo aviganis
Gyvenimas

Šios trys šunų veislės nebus geriausiais draugais su vaikais

Ką valgyti, kad išsaugotumėte sveikas akis
Sveikata ir grožis

Ką valgyti, kad išsaugotumėte sveikas akis

Kokias ligas platina erkės?
Sveikata ir grožis

Kokias ligas platina erkės? Pasitikrinkite, ar visas jas esate girdėję

Ženklai iš viršaus: kaip angelai sargai įspėja apie pavojų
Įdomu

Ženklai iš viršaus: kaip angelai sargai įspėja apie pavojų

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?