ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Mėsos patiekalai » Vištiena su medumi: greitas ir skanus patiekalas kiekvienai dienai
Mėsos patiekalai

Vištiena su medumi: greitas ir skanus patiekalas kiekvienai dienai

Rita Barčienė
Autorius Rita Barčienė
Publikuota: 2025-08-07
Komentarų: 0
2 min. skaitymo

Ieškote greito ir skanaus patiekalo? Vištiena su medumi ne tik lengvai paruošiama, bet ir puikiai tinka tiek pietums, tiek vakarienei. Su traškia vištiena, kvapniu imbieru bei švelniai saldžiu medaus padažu, šis patiekalas taps mėgstamu jūsų virtuvėje!

Vištiena su medumi: greitas ir skanus patiekalas kiekvienai dienai
Vištiena su medumi: greitas ir skanus patiekalas kiekvienai dienai
Vištiena su medumi: receptas

Vištiena su medumi: receptas

Ingredientai:

  • 4 vištienos krūtinėlės (apie 600 g), supjaustytos 2–3 cm kubeliais
  • 2 šaukštai miltų
  • 40 g imbiero, nulupto ir smulkiai tarkuoto
  • 4 skiltelės česnako, smulkiai sukapotos
  • 6 šaukštai sojų padažo
  • 5 šaukštai medaus
  • ½–1 citrinos sulčių
  • 1 šaukštas saulėgrąžų, daržovių, ryžių sėlenų ar rapsų aliejaus
  • Virti ryžiai ir garuose virti brokoliai (patiekimui, neprivaloma)

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Taip pat skaitykite

Raudonasis pesto padažas
Raudonasis pesto padažas – puikus pagardas makaronams
2025-08-01
Krevečių kroketai
Krevečių kroketai – gardus užkandis jūsų stalui
2025-08-05
Druskos naudojimas pagerina kepinių kokybę
Druskos naudojimas: kaip ji paryškina skonį ir pagerina kepinių kokybę
2025-08-15
Baltojo vyno ir maisto deriniai: tobulos skonių harmonijos paslaptys
Baltojo vyno ir maisto deriniai: tobulos skonių harmonijos paslaptys
2025-08-05
Gaminimo būdas:
  1. Sudėkite vištienos gabalėlius į dubenį, apibarstykite miltais, pagardinkite prieskoniais ir gerai išmaišykite, kad mėsa tolygiai pasidengtų.
  2. Dubenyje sumaišykite tarkuotą imbierą, smulkintą česnaką, sojų padažą, medų ir pusę citrinos sulčių.
  3. Didelėje keptuvėje arba woko tipo puode įkaitinkite aliejų ant didelės kaitros. Kepkite vištieną 3–4 minutes, kol ji įgaus auksinį atspalvį.
  4. Supilkite į keptuvę paruoštą medaus ir sojos padažą. Kepkite ir maišykite apie 10 minučių, kol vištiena visiškai iškeps, o padažas sutirštės. Paragaukite padažo ir, jei reikia, įspauskite dar šiek tiek citrinos sulčių.
  5. Patiekite karštą vištieną su virtais ryžiais ir garuose virtais brokoliais. Šis derinys suteiks patiekalui ne tik skonio, bet ir spalvų.

Patarimai

  • Jei mėgstate aštresnį skonį, į padažą galite įdėti žiupsnelį aitriosios paprikos miltelių.
  • Norėdami dar ryškesnio skonio, prieš patiekiant galite apibarstyti vištieną skrudintais sezamų sėklomis ar smulkintais svogūnų laiškais.

Šis receptas yra puikus pasirinkimas tiems, kurie mėgsta subalansuotą ir maistingą maistą, paruošiamą per trumpą laiką. Skanaukite ir mėgaukitės!

Šaltinis: bbcgoodfood.com

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:vištienavištienos patiekalai

AutoriusRita Barčienė
Esu Rita Barčienė – dalinuosi receptais, kurie tinka ir kasdienai, ir ypatingoms progoms. Mėgstu atrasti naujus skonius, bet taip pat branginu tradicinius lietuviškos virtuvės patiekalus. Mano tikslas – įkvėpti Jus gaminti su meile ir be streso, kad virtuvė taptų malonia vieta eksperimentuoti ir džiaugtis rezultatais.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Kepti briuselio kopūstai vos iš 5 ingredientų
Receptai

Geriausi oro gruzdintuvėje kepti briuselio kopūstai vos iš 5 ingredientų

Gynybos mechanizmai: kaip jie veikia mūsų psichiką?
Gyvenimas

Gynybos mechanizmai: kaip jie veikia mūsų psichiką?

Miego svarba sveikatai
Sveikata ir grožis

Kaip miego kokybė veikia mūsų sveikatą? Mokslininkų žinutė

Susipainioję laidai, kaip sutvarkyti?
Gyvenimas

Susipainioję laidai namuose? Kaip juos sutvarkyti prieš prarandant kantrybę?

Pomidorai, jų nauda ir kokie žmonės negali valgyti?
Sveikata ir grožis

Kam derėtų nevalgyti pomidorų? Komentuoja gydytojai

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?