Gruzdinta žuvis alaus tešloje – lengva, puri tešla ir sultingas žuvies vidus sukuria puikų kontrastą, o patiekalas maloniai kvepia keptu alumi ir švelniai sūriu prieskoniu.
Gruzdinta žuvis alaus tešloje: receptas
Idealu valgyti šviežiai paruoštą, kai pluta dar traška, o vidus tirpsta burnoje.
Ingredientai:
Tešlai:
- 75 g kukurūzų krakmolo
- 200 g kvietinių miltų
- 1 arb. š. smulkios jūros druskos
- 330 ml šviesaus alaus
- 2 valg. š. baltojo vyno acto
Žuviai: - saulėgrąžų aliejus gruzdinimui
- 4 valg. š. kvietinių miltų
- ½ arb. š. smulkios jūros druskos
- 4 x 200 g baltos žuvies filė (pvz. menkės)
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Tešlai sumaišyti kukurūzų krakmolą, kvietinius miltus ir druską dideliame dubenyje. Mišinio centre padaryti duobutę ir įplakti alų bei actą. Plakti plakikliu, kol gausis vientisa, riebios grietinėlės tirštumo tešlą.
2. Žuviai įkaitinti gilią keptuvę su saulėgrąžų aliejumi iki pusės tūrio, kol temperatūra pasieks 180 °C. Galima naudoti ir elektrinę gruzdintuvę, įkaitintą iki 180 °C.
3. Į stiprų maisto laikymui skirtą maišelį suberti miltus, įberti druskos ir gerai supurtyti. Įdėkite po vieną žuvies filė gabalėlį ir papurtyti, kad gerai pasidengtų prieskoniais pagardintais miltais.
4. Pasiekus tinkamą aliejaus temperatūrą, išmaišyti tešlą. Vieną miltuotą žuvies filė panardinti į tešlą, kol ji visiškai pasidengs. Iškelti žuvį žnyplėmis ir atsargiai nuleisti į karštą aliejų.
5. Pakartoti procesą su antra filė ir kepti abi kartu 5-6 minutes (priklausomai nuo storio), kol apskrus ir taps auksinės spalvos. Svarbu, kad tešla neparuduotų per greitai, kol žuvis dar neiškepusi. Išimti kiaurasamčiu ir dėti ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų riebalų perteklius.
6. Pakartotinai įkaitinti aliejų ir lygiai taip pat iškepti likusias dvi filė. Patiekite su mėgstamais priedais.
Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.