ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Trinta burokėlių sriuba su kokosų pienu
Receptai

Trinta burokėlių sriuba su kokosų pienu

Vaida Bučinskienė
Autorius Vaida Bučinskienė
Publikuota: 2025-08-08
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Trinta burokėlių sriuba su kokosų pienu
Trinta burokėlių sriuba su kokosų pienu

Trinta burokėlių sriuba su kokosų pienu – ryškiaspalvė sriuba su egzotišku prieskonių aromatu, pagyvinta kokosų pieno švelnumu ir šiltais rytietiškais skoniais.

Trinta burokėlių sriuba su kokosų pienu: receptas

Puikus pasirinkimas kai norisi ir spalvingo, ir aromatingo patiekalo.

Ingredientai:

Prieskonių pastai:

  • 2 citrinžolės stiebai
  • 2 česnako skiltelės
  • 3 raudonieji čili pipirai (be sėklų, jei norisi mažiau aštrumo)
  • 5 cm šviežio imbiero gabalėlis
  • 1 laimo sultys

    Sriubai:
  • 1 valg. š. augalinio aliejaus
  • 2 šalotiniai svogūnai
  • žiupsnelis jūros druskos
  • 1 arb. š. kumino sėklų
  • 500 g virtų burokėlių
  • 600 ml daržovių sultinio
  • 400 ml skardinė kokosų pieno (lieso)
  • druska ir šviežiai malti juodieji pipirai

    Žolelių jogurtui:
  • 2 valg. š. natūralaus jogurto
  • 1 valg. š. šviežių mėtų
  • 1 valg. š. šviežių kalendros lapų
  • 5 cm agurko gabalėlis (be sėklų)

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Taip pat skaitykite

Drėgnas morkų pyragas su bananais
Drėgnas morkų pyragas su bananais
2025-06-22
Kritinės klaidos gaminant kotletus: 3 tobulo patiekalo paslaptys
Kritinės klaidos gaminant kotletus: 3 tobulo patiekalo paslaptys
2025-10-27
Falafeliai
Falafeliai ir jais įdarytos pitos duonelės
2025-07-14
Namuose kepta česnakinė duona
Namuose kepta česnakinė duona – 100 kartų geresnė už pirktinę
2025-07-22
Gaminimo eiga:

1. Prieskonių pastai paruošti sudėti visus ingredientus į maisto smulkintuvą ir sutrinkite iki visiškai vientisos masės (kuo glotnesnė pasta, tuo skanesnė sriuba).
2. Sriubai įkaitinti aliejų dideliame puode ant vidutinės kaitros. Sudėti smulkiai pjaustytus šalotinius svogūnus, druską ir kumino sėklas, lengvai kepti kelias minutes, kol svogūnai suminkštės. Įmaišyti prieskonių pastą ir kepti apie penkias minutes, kol pasklis aromatas.
3. Suberti gabaliukais pjaustytus burokėlius, pakepti dar dvi minutes, tada supilti sultinį. Užvirti ir virti ant silpnos kaitros 7-8 min.
4. Žolelių jogurtui sumaišyti jogurtą su smulkintomis mėtomis, kalendra ir smulkiai pjaustytu agurku.
5. Prieš pat patiekiant supilti sriubą ir kokosų pieną į smulkintuvą bei sutrinti iki vientisos masės (nedaryti to iš anksto, kad spalva neišbluktų). Pagardinti druska ir šviežiai maltais juodaisiais pipirais.
6. Patiekiant šiek tiek pašildyti sriubą, supilti į dubenėlius ir įdėti kelis šaukštus žolelių jogurto.

Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:Azijos skoniaiBurokėlių sriubasriuba su kokosų pienuTrinta burokėlių sriuba su kokosų pienutrinta sriuba

AutoriusVaida Bučinskienė
Vaida čia! Esu maisto turinio redaktorė portale ub.lt ir maistas yra mano aistra. Nuolat ieškau naujų skonių, eksperimentuoju virtuvėje, testuoju receptus ir visa tai įamžinu nuotraukose. Esu tikra, kad nėra neskanaus maisto – tiesiog kartais prireikia atrasti ir tinkamai panaudoti produktus!

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Psichologiniai pažeidžiamumai ir pažinčių programėlės
Gyvenimas

Psichologiniai pažeidžiamumai ir pažinčių programėlės – naudinga pagalba ar priklausomybės spąstai?

Pasirinkite karūną ir sužinokite koks svarbus įvykis jūsų laukia!
Horoskopai

Testas: pasirinkite karūną ir sužinokite koks svarbus įvykis jūsų laukia!

8 maisto produktai, kuriuose yra daug biotino: nepakeičiama nauda sveikatai
Sveikata ir grožis

8 maisto produktai, kuriuose yra daug biotino: nepakeičiama nauda sveikatai

Alkoholio vartojimo poveikis vėžio rizikai: tyrimų rezultatai
Sveikata ir grožis

Alkoholio vartojimo poveikis vėžio rizikai: tyrimų rezultatai

Šokoladiniai keksiukai prie kavos
Desertai

Šokoladiniai keksiukai prie kavos: negalėsite atsispirti

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?