ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Salotos » Bulguro kruopų salotos: gaivus ir maistingas receptas
Receptai

Bulguro kruopų salotos: gaivus ir maistingas receptas

Rita Barčienė
Autorius Rita Barčienė
Publikuota: 2025-08-08
Komentarų: 0
3 min. skaitymo
Bulguro salotos: gaivus ir maistingas receptas
Bulguro salotos: gaivus ir maistingas receptas

Bulguras – tai vienas iš populiariausių grūdų Artimuosiuose Rytuose, ypač Irake, kur jis yra naudojamas tiek pagrindiniuose patiekaluose, tiek gaiviose salotose. Bulguras yra labai lengvai paruošiamas, todėl jis yra puikus ingredientas šviežiems salotų patiekalams. Šios bulguro salotos – puikus patiekalas, kuris praturtins jūsų mitybą naudingomis medžiagomis.

Bulguro salotos: receptas

Bulguro salotos: receptas

Ingredientai
Bulgurui:

  • 2 šaukštai alyvuogių aliejaus
  • 1/2 mažo svogūno, smulkiai pjaustyto
  • 1/2 arbatinio šaukštelio druskos
  • 1 puodelis stambaus bulguro, nuplauto ir nukošto

Salotoms:

  • 3 maži agurkai, smulkiai pjaustytos
  • 1 didelis pomidoras, smulkiai pjaustytas
  • 1 didelė raudona paprika, smulkiai pjaustyta
  • 1/2 puodelio šviežiai pjaustytos petražolės
  • 3 svogūnų laiškų stiebeliai, smulkiai pjaustyti
  • 1/4 puodelio razinų
  • 1/4 puodelio smulkintų migdolų (arba galite naudoti kitus riešutus ar sėklas)

Padažui:

Taip pat skaitykite

Plakta feta
Plakta feta – puikaus skonio padažas
2025-07-08
5 lengvos idėjos, kur galima panaudoti virtus kiaušinius
5 lengvos idėjos, kur galima panaudoti virtus kiaušinius
2025-07-14
Jogurtinis padažas su agurkais Tzatziki
Jogurtinis padažas su agurkais Tzatziki: lengvas padažas
2025-07-22
Ar reikia perlieti makaronus vandeniu po virimo? Ekspertų patarimai
Ar reikia perlieti makaronus vandeniu po virimo? Ekspertų patarimai
2025-07-03
  • 1/4 puodelio šviežio citrinos sulčių
  • 2 šaukštai granatų melasos
  • 2 šaukštai alyvuogių aliejaus
  • 1/2 arbatinio šaukštelio druskos
  • 1/4 arbatinio šaukštelio juodųjų pipirų

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Paruošimas
  1. Pirmiausia įkaitinkite 2 šaukštus alyvuogių aliejaus vidutinio dydžio puode. Įdėkite smulkintą svogūną ir kepkite, dažnai maišydami, kol jis suminkštės, apie 5–6 minutes.
  2. Įdėkite druską, bulgurą ir 1 1/2 puodelio vandens. Užvirkite, tada uždenkite ir virkite ant mažos ugnies 20 minučių. Pabaigoje, patikrinkite bulguro paruošimą – grūdai turėtų būti minkšti, tačiau nesusmulkinami. Jei reikia, pridėkite dar 2 šaukštus vandens ir palikite pastovėti dar 10 minučių, kol visiškai išbrinks.
  3. Išvirę bulgurą perkelkite į vidutinio dydžio dubenį. Pridėkite smulkintą agurką, pomidorus, papriką, petražoles, žaliosios svogūnus ir razinas.
  4. Mažame dubenėlyje arba inde sumaišykite citrinos sultis, granatų melasą, alyvuogių aliejų, druską ir pipirus. Gerai išplakite, kad visi ingredientai susijungtų.
  5. Supilkite padažą ant salotų ir gerai išmaišykite. Salotas palikite šaldytuve bent 2 valandoms, kad skoniai gerai susigertų.
  6. Smulkintus migdolus kepkite mažoje sausoje keptuvėje ant vidutinės ugnies 3–4 minutes, dažnai maišydami, kol jie taps lengvai auksinės spalvos. Pabarstykite juos ant salotų prieš patiekdami.

Šios bulguro salotos yra ne tik skanios, bet ir labai maistingos – idealiai tinka kaip garnynas prie įvairių mėsos ar žuvies patiekalų, arba galite mėgautis jomis kaip pagrindiniu patiekalu. O dėl sveikų ingredientų ir gaivaus skonio, jos taps mėgstamu patiekalu ant jūsų stalo!

Šaltinis: chatelaine.com

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:Bulguro kruoposSalotos su bulguro kruopomissalotų receptaiSveikuoliškos salotos

AutoriusRita Barčienė
Esu Rita Barčienė – dalinuosi receptais, kurie tinka ir kasdienai, ir ypatingoms progoms. Mėgstu atrasti naujus skonius, bet taip pat branginu tradicinius lietuviškos virtuvės patiekalus. Mano tikslas – įkvėpti Jus gaminti su meile ir be streso, kad virtuvė taptų malonia vieta eksperimentuoti ir džiaugtis rezultatais.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Aromatingi bananų keksiukai
Desertai

Aromatingi bananų keksiukai

2025-07-21
Banh mi
Mėsos patiekalai

Banh mi – Vietnamietiškas sumuštinis

2025-07-23
Pyragėliai su šokoladu
Desertai

Šokoladiniai pyragėliai – ypatingos progos desertas

2025-07-11
Vieno puodo kiauliena su ryžiais
Mėsos patiekalai

Vieno puodo kiauliena su ryžiais

2025-06-03

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?