ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Cannelloni makaronai su jautiena
Makaronų patiekalai

Cannelloni makaronai su jautiena

Vaida Bučinskienė
Autorius Vaida Bučinskienė
Publikuota: 2025-08-09
Komentarų: 0
2 min. skaitymo

Cannelloni makaronai su jautiena – sotus ir kvapnus patiekalas, kuriame dera švelnus maltos jautienos įdaras, aromatingas pomidorų ir bazilikų padažas bei traškus, aukso spalvos sūrio sluoksnis.

Cannelloni makaronai su jautiena
Cannelloni makaronai su jautiena

Cannelloni makaronai su jautiena: receptas

Klasikinis itališkas skonis, kuris sušildo ir pradžiugina kiekvieną – tiek kasdieniams pietums, tiek ypatingai vakarienei.

Ingredientai:

Įdarui:

  • 1 valg. š. alyvuogių aliejaus
  • 1 svogūnas
  • 2 česnako skiltelės
  • 400 g maltos jautienos
  • 2 valg. š. kvietinių miltų
  • 300 ml jautienos sultinio
  • kelis lašai Vorčesterio padažo
  • 4 valg. š. pomidorų tyrės
  • 1 valg. š. šviežiai kapoto čiobrelio

    Pomidorų ir bazilikų padažui:
  • 1 valg. š. alyvuogių aliejaus
  • 2 svogūnai
  • 2 česnako skiltelės
  • 2 x 400 g konservuotų smulkintų pomidorų
  • 1 valg. š. pomidorų tyrės
  • ½ arb. š. cukraus (nebūtina)
  • nedidelis pundelis šviežio baziliko
  • druska ir juodieji pipirai

    Surinkimui:
  • 16 džiovintų cannelloni makaronų vamzdelių
  • 125 g mocarelos
  • 55 g parmezano

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Taip pat skaitykite

Juodųjų ir baltųjų pipirų padažas, geriausia kuo galima pagardinti mėsą.
Juodųjų ir baltųjų pipirų padažas – geriausia, kuo galima pagardinti keptą mėsą
2025-08-12
Sumuštiniai su avokadu receptas
Gardūs sumuštiniai su avokadu ir kiaušiniu. Tobulai tinka pusryčiams ir kaip užkandis
2025-06-12
Burokėlių humusas
Burokėlių humusas – tobulas su daržovių lazdelėmis
2025-08-06
Kaip greitai pasigaminti naminį lydytą sūrį
Kaip greitai pasigaminti naminį lydytą sūrį: skaniau nei iš parduotuvės
2025-06-16
Gaminimo eiga:

1. Įdarui paruošti įkaitinti aliejų keptuvėje ant stiprios kaitros. Sudėti smulkiai pjaustytą svogūną ir kelias minutes pakepinti. Įmaišyti traikšytą česnaką ir maltą jautieną, kepti kol mėsa gražiai apskrus, ją susmulkinti šaukštu maišant.
2. Pabarstyti miltais ir gerai išmaišyti. Įpilti sultinio, Vorčesterio padažo ir pomidorų tyrės, įmaišyti čiobrelį. Uždengus virkite ant silpnos kaitros apie 30 min. Atvėsinti.
3. Tuo metu paruoškite pomidorų ir bazilikų padažą: aliejų įkaitinti puode, suberti smulkintus svogūnus ir kepti apie 5 min. Sudėti traiškytą česnaką, pakepinti 10 sek, supilti pomidorus, tyrę, 150 ml vandens ir pagardinti druska bei pipirais. Uždengus troškinti apie 30 min. Paragaukite – jei reikia, įberti cukraus. Įmaišyti baziliką. Trečdalį padažo paskleisti kepimo indo dugne.
4. Įkaitinti orkaitę iki 200 °C temperatūros.
5. Šaukšteliu pripildykite kiekvieną makaronų vamzdelį atvėsusiu įdaru. Sudėti į vieną sluoksnį kepimo inde. Užpilti likusiu padažu, pabarstyti tarkuota mocarela ir parmezanu. Kepti 35-40 min, kol makaronai suminkštės, o sūris gražiai apskrus. Patiekti karštą su žaliosiomis salotomis.

Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:Cannelloni makaronaiCannelloni makaronai su jautienaĮdaryti makaronaiMakaronai su jautienamakaronų patiekalai

AutoriusVaida Bučinskienė
Vaida čia! Esu maisto turinio redaktorė portale ub.lt ir maistas yra mano aistra. Nuolat ieškau naujų skonių, eksperimentuoju virtuvėje, testuoju receptus ir visa tai įamžinu nuotraukose. Esu tikra, kad nėra neskanaus maisto – tiesiog kartais prireikia atrasti ir tinkamai panaudoti produktus!

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Gervuogių glotnutis su obuoliais
Gėrimai

Gervuogių glotnutis su obuoliais

Atlikite tai dar rugsėjį ir išgelbėsite rožes nuo žiemos šalčių
Sodas ir daržas

Atlikite tai dar rugsėjį ir išgelbėsite rožes nuo žiemos šalčių

Nuo ko priklauso kompiuterio greitis ir patarimai kaip jį pagerinti.
Technologijos

Nuo ko priklauso kompiuterio greitis? Patarimai kaip padaryti kompiuterį greitesniu

Kaip stiprinti romantinius santykius pasitelkiant sąmoningumą?
Gyvenimas

Kaip stiprinti romantinius santykius pasitelkiant sąmoningumą?

Rudeninis daugiamečių augalų dauginimas: būdai ir patarimai
Sodas ir daržas

Rudeninis daugiamečių augalų dauginimas: būdai ir patarimai

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?