Cannelloni makaronai su jautiena – sotus ir kvapnus patiekalas, kuriame dera švelnus maltos jautienos įdaras, aromatingas pomidorų ir bazilikų padažas bei traškus, aukso spalvos sūrio sluoksnis.
Cannelloni makaronai su jautiena: receptas
Klasikinis itališkas skonis, kuris sušildo ir pradžiugina kiekvieną – tiek kasdieniams pietums, tiek ypatingai vakarienei.
Ingredientai:
Įdarui:
- 1 valg. š. alyvuogių aliejaus
- 1 svogūnas
- 2 česnako skiltelės
- 400 g maltos jautienos
- 2 valg. š. kvietinių miltų
- 300 ml jautienos sultinio
- kelis lašai Vorčesterio padažo
- 4 valg. š. pomidorų tyrės
- 1 valg. š. šviežiai kapoto čiobrelio
Pomidorų ir bazilikų padažui: - 1 valg. š. alyvuogių aliejaus
- 2 svogūnai
- 2 česnako skiltelės
- 2 x 400 g konservuotų smulkintų pomidorų
- 1 valg. š. pomidorų tyrės
- ½ arb. š. cukraus (nebūtina)
- nedidelis pundelis šviežio baziliko
- druska ir juodieji pipirai
Surinkimui: - 16 džiovintų cannelloni makaronų vamzdelių
- 125 g mocarelos
- 55 g parmezano
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Įdarui paruošti įkaitinti aliejų keptuvėje ant stiprios kaitros. Sudėti smulkiai pjaustytą svogūną ir kelias minutes pakepinti. Įmaišyti traikšytą česnaką ir maltą jautieną, kepti kol mėsa gražiai apskrus, ją susmulkinti šaukštu maišant.
2. Pabarstyti miltais ir gerai išmaišyti. Įpilti sultinio, Vorčesterio padažo ir pomidorų tyrės, įmaišyti čiobrelį. Uždengus virkite ant silpnos kaitros apie 30 min. Atvėsinti.
3. Tuo metu paruoškite pomidorų ir bazilikų padažą: aliejų įkaitinti puode, suberti smulkintus svogūnus ir kepti apie 5 min. Sudėti traiškytą česnaką, pakepinti 10 sek, supilti pomidorus, tyrę, 150 ml vandens ir pagardinti druska bei pipirais. Uždengus troškinti apie 30 min. Paragaukite – jei reikia, įberti cukraus. Įmaišyti baziliką. Trečdalį padažo paskleisti kepimo indo dugne.
4. Įkaitinti orkaitę iki 200 °C temperatūros.
5. Šaukšteliu pripildykite kiekvieną makaronų vamzdelį atvėsusiu įdaru. Sudėti į vieną sluoksnį kepimo inde. Užpilti likusiu padažu, pabarstyti tarkuota mocarela ir parmezanu. Kepti 35-40 min, kol makaronai suminkštės, o sūris gražiai apskrus. Patiekti karštą su žaliosiomis salotomis.
Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.