Šokoladinis burokėlių pyragas – šis drėgnas ir sodrus pyragas išsiskiria ne tik savo skoniu, bet ir netikėtu ingredientų deriniu. Jo tekstūra ypatingai puri ir minkšta, o natūralus saldumas subtiliai dera su kakavos intensyvumu.
Šokoladinis burokėlių pyragas: receptas
Puikus pasirinkimas tiems, kurie mėgsta saldumynus, bet ieško kažko originalesnio.
Ingredientai:
- 3 kiaušiniai
- 50 g kakavos miltelių
- 150 g miltų su kildinimo medžiaga (self-raising)
- 2 arb. š. kepimo miltelių
- 175 g šviesaus muskovado cukraus
- 300 ml saulėgrąžų aliejaus
- 225 g žalių burokėlių
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1.Įkaitinti orkaitę iki 180 °C temperatūros. Ištepti kepimo formą aliejumi ir iškloti kepimo popieriumi.
2. Į didelį dubenį įmušti kiaušinius. Suberti kakavą, miltus, kepimo miltelius ir cukrų. Šiek tiek pamaišyti šaukštu, tada pamažu supilti aliejų ir plakti kol gausis vientisa, tiršta tešla. Kai masė bus lygi, įmaišyti tarkuotus burokėlius.
3. Sukrėsti tešlą į paruoštą formą ir kepti apie 35 min, kol pyragas iškils ir paspaudus elastingai atšoks.
4. Išimti iš orkaitės ir palikti atvėsti, tada supjaustyti ir patiekti. Jeigu norisi, galima papildomai aplieti tirpintu šokoladu.
Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.