ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Gyvenimas » Namai ir patarimai » Kur panaudoti likusius kiaušinių baltymus? Naudingi patarimai virtuvėje
Gyvenimas

Kur panaudoti likusius kiaušinių baltymus? Naudingi patarimai virtuvėje

Miglė Staknytė
Autorius Miglė Staknytė
Publikuota: 2025-08-08
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Kur panaudoti likusius kiaušinių baltymus? Naudingi patarimai virtuvėje
Kur panaudoti likusius kiaušinių baltymus? Naudingi patarimai virtuvėje

Ruošiant desertus, kuriuose naudojama daug kiaušinių trynių – pavyzdžiui, šokoladinius pudinginius tortus ar kremus – dažnai lieka nemažai kiaušinių baltymų. Užuot juos išmetus, verta žinoti, kaip kiaušinių baltymus galima kūrybiškai panaudoti kitose virtuvės idėjose.

Kaip laikyti kiaušinių baltymus?

  • Šaldytuve – sandariame inde kiaušinių baltymai gali būti laikomi iki 3 dienų.
  • Šaldiklyje – žali baltymai puikiai tinka užšaldyti. Patogiausia juos iš pradžių supilti į ledukų formeles, o vėliau – perkelti į sandarų indą ar šaldymo maišelį. Naudojimui pakanka atitirpinti per naktį šaldytuve. Tačiau tokie baltymai netinka receptams, kuriuose reikalingas jų plakimas iki purumo, pavyzdžiui, morengams.
Likusius kiaušinių baltymus panaudokite omlete

Populiariausi baltymų panaudojimo būdai

1. Omletai
Kiaušinių baltymai puikiai tinka liesesniam omletui arba gali būti įmaišyti į įprastą omleto masę. Tai puikus baltymingas pasirinkimas pusryčiams.

2. Kiaušinių sriubos
Azijietiškos sriubos, tokios kaip kiniška vištienos ir kukurūzų sriuba ar aštri ir rūgšti sriuba, dažnai gardinamos kiaušinio baltymų „juostelėmis”. Baltymai tiesiog supilami į karštą sultinį maišant – paprasta ir efektyvu.

3. Naminė traški granola
Norint gauti grumstelinės tekstūros granolą, galima naudoti kiaušinių baltymus. Be to, tai puikus būdas sunaudoti įvairius riešutus ir džiovintus vaisius, kurie jau ilgėliau guli spintelėje.

Taip pat skaitykite

Kokiais bruožais pasižymi auksinės širdies žmogus?
Kokiais bruožais pasižymi auksinės širdies žmogus?
2025-11-07
Pilkos spalvos rūbai netinka vyresnėms moterims
Labiausiai sendinanti spalva, kurios patariame vengti
2025-07-08
Šie dalykai gali sugriauti bet kokius santykius. Pasitikrinkite ar tai darote
Šie dalykai gali sugriauti bet kokius santykius. Pasitikrinkite ar tai darote
2025-11-19
4 priežastys, kodėl verta išbandyti lino patalynę jau šią vasarą
4 priežastys, kodėl verta išbandyti lino patalynę jau šią vasarą
2025-06-03

4. Itališki migdolų sausainiai. Itališki migdolų sausainiai – puiki alternatyva saldumynams. Jie ne tik gardūs, bet ir be miltų – tinka net jautriems glitimui žmonėms.

5. Šokoladiniai sausainiai be miltų

6. Pavlova. Tai bene populiariausias pasiūlymas likusiems kiaušinių baltymams – purūs morenginiai pyragai su plakta grietinėle ir uogomis. Vis dėlto, kai ruošiami sodrūs desertai su daug trynių, antras desertas dažnai tampa pertekliniu. Tačiau jei pasitaiko proga, pavlova tikrai gali tapti šventiniu stalo akcentu.

Kiaušinių baltymai – vertinga žaliava, kurią galima panaudoti daugeliu skirtingų būdų. Nuo pusryčių patiekalų iki desertų – svarbiausia jų neišmesti ir žinoti, kaip tinkamai laikyti bei kūrybiškai pritaikyti virtuvėje.

Šaltinis: recipetineats.com

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:kiaušiniaiKiaušinių baltymai

AutoriusMiglė Staknytė
Esu Miglė Staknytė – rašau apie gyvenimą, žmones ir madą bei patarimus, skirtus visiems namų mylėtojams ir puoselėtojams. Mane įkvepia kasdienybėje slypintys pasakojimai, įdomūs charakteriai ir naudinga informacija, kuria galiu pasidalinti su jumis. Tikiu, kad kiekvienas straipsnis gali sudominti ir įkvėpti.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Salotos su traškiais tofu gabalėliais
Receptai

Salotos su traškiais tofu gabalėliais

Kodėl medvilniniai drabužiai po skalbimo susitraukia ir kaip juos išsaugoti?
Gyvenimas

Kodėl medvilniniai drabužiai po skalbimo susitraukia ir kaip juos išsaugoti?

Žiema kelyje negailestinga: 7 daiktai bagažinėje, kurie gali išgelbėti jūsų kelionę
Automobiliai

Žiema kelyje negailestinga: daiktai bagažinėje, kurie gali išgelbėti jūsų kelionę

Kaip teisingai nešioti žiedus, kad į gyvenimą pritrauktumėte pinigus, sveikatą ir meilę?
Gyvenimas

Kaip teisingai nešioti žiedus, kad į gyvenimą pritrauktumėte pinigus, sveikatą ir meilę?

Nutolote vienas nuo kito? Šie būdai padės dar labiau suartėti.
Gyvenimas

Nutolote vienas nuo kito? Šie būdai padės dar labiau suartėti

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?