ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Blynai » Moliūgo ir varškės blynai: neįtikėtinai skanu
Blynai

Moliūgo ir varškės blynai: neįtikėtinai skanu

Rita Barčienė
Autorius Rita Barčienė
Publikuota: 2025-08-09
Komentarų: 0
1 min. skaitymo
Moliūgo ir varškės blynai
Moliūgo ir varškės blynai

Moliūgo ir varškės blynai – minkšti ir skanučiai. Puiki idėja pusryčiams, pietums ar vakarienei. Skanu valgyti vienus, su mėgstamais padažais, recepto autorė rekomenduoja tiekti su graikišku jogurtu, rūkytu upėtakiu ir svogūnų laiškas – sunku atsispirti!

Moliūgo ir varškės blynai: receptas

Nesudėtingai paruošiami blynai pusryčiams, pietums ar vakarienei. Recepte nenaudojami kvietiniai miltai, jie pakeičiami avižiniai dribsniais, todėl tiks ir savo mityboje vengiantiems miltų.

Ingredientai:

  • 300 g orkaitėje kepto sviestinio moliūgo
  • 150 g varškės
  • 1 vnt. kiaušinio
  • 3-4 v.š. avižinių dribsnių
  • druskos

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

1. Jeigu neturi kepto moliūgo, jį galite iškepti taip: moliūgą nuplaukite, supjaustykite riekėmis, sudėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą. Apšlakstykite trupučiu aliejaus. Kepkite iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30-40 minučių (priklausomai nuo moliūgo gabaliukų dydžio), kol suminkštės – lengvai prasidurs šakute. Palikite atvėsti.
2. Blynams elektriniu trintuvu (blenderiu) ar galingoje kokteilinėje sutrinkite moliūgą, varškę, kiaušinį, avižinius dribsnius ir druską.
3. Kepti vidutinėje kaitroje, keptuvėje, iš abiejų pusių.
4. Skanu patiekti su graikišku jogurtu, rūkytu upėtakiu ir svogūnų laiškais.

Taip pat skaitykite

Savaitę valgė vištienos sriubą: štai kas atsitiko sveikatai
Moteris savaitę kasdien valgė tik vištienos sriubą: štai kas atsitiko jos sveikatai
2025-08-19
Moliūgų pyragas su varške ir aguonomis
Moliūgų pyragas su varške ir aguonomis
2025-10-06
Mėgstate šaltibarščius? Atraskite, kokie papildomi ingredientai suteiks jiems išskirtinio skonio.
Mėgstate šaltibarščius? Štai kokie papildomi ingredientai suteiks jiems išskirtinio skonio
2025-07-21
Makaronų ir pupelių sriuba su daržovėmis
Makaronų ir pupelių sriuba su daržovėmis
2025-07-18

Receptu pasidalino Monika Stonkutė, dar daugiau jos puikių receptų galite rasti jos Instagram paskyroje.

ŽYMOS:moliūgasvarškė

AutoriusRita Barčienė
Esu Rita Barčienė – dalinuosi receptais, kurie tinka ir kasdienai, ir ypatingoms progoms. Mėgstu atrasti naujus skonius, bet taip pat branginu tradicinius lietuviškos virtuvės patiekalus. Mano tikslas – įkvėpti Jus gaminti su meile ir be streso, kad virtuvė taptų malonia vieta eksperimentuoti ir džiaugtis rezultatais.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Svogūnai ir česnakai, patarimai kaip užsiauginti namuose?
Sodas ir daržas

Svogūnai ir česnakai: šie patarimai padės jų užsiauginti vazonuose

Pavojingiausias daiktas namuose: ką būtina išmesti po Naujųjų
Horoskopai

Išmeskite iškart po Naujųjų: ezoterikai įvardino pavojingiausią daiktą namuose, kurį daugelis laiko iki šiol

Gydytoja pasakojo apie pavojingas klaidas mažinant karščiavimą
Sveikata ir grožis

Gydytoja pasakojo apie pavojingas klaidas mažinant karščiavimą

Sveikas špinatų patiekalas: jums tereikia 4 ingredientų, o skonis jus maloniai nustebins!
Blynai

Sveikas špinatų patiekalas: jums tereikia 4 ingredientų, o skonis jus maloniai nustebins!

Kaip suprasti, jog arbata yra nebetinkama vartoti?
Gyvenimas

Kaip suprasti, jog arbata yra nebetinkama vartoti?

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?