ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Raudonojo velveto sausainiai su šilauogėmis
Desertai

Raudonojo velveto sausainiai su šilauogėmis

Vaida Bučinskienė
Autorius Vaida Bučinskienė
Publikuota: 2025-08-11
Komentarų: 0
3 min. skaitymo
Raudonojo velveto sausainiai su šilauogėmis
Raudonojo velveto sausainiai su šilauogėmis

Raudonojo velveto sausainiai su šilauogėmis – tai desertas, kuris džiugina ne tik akį, bet ir gomurį – saldus, purus ir gaivus vienu metu. Puikus pasirinkimas norint nustebinti svečius ar pasilepinti ypatingą akimirką.

Raudonojo velveto sausainiai su šilauogėmis: receptas

Saldus bei vizualiai patrauklus desertas, kuris ne tik puošia stalą, bet ir maloniai nustebins skoniu.

Ingredientai:

  • 240 g miltų
  • 1 arb. š. kepimo miltelių
  • Žiupsnelis druskos
  • 0,5 arb. š. sodos
  • 110 g sviesto (kambario temperatūros)
  • 160 g cukraus
  • 2 kiaušiniai
  • 20 g kakavos
  • 0,5 valg. š. raudonų maistinių dažų
  • 125 ml pasukų
  • 1 valg. š. acto
  • 1 arb. š. vanilės
  • 200 g šilauogių

    Kremui:
  • 225 g kreminio sūrio
  • 150 g cukraus pudros (arba pagal skonį)
  • 0,5 arb. š. vanilės
  • Žiupsnelis druskos
  • 300 ml grietinėlės (riebios)

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

1. Pasiruošti visus reikalingus ingredientus.

Taip pat skaitykite

Keksiukai su šokolado gabaliukais
Keksiukai su šokolado gabaliukais: gurmaniškas rytmetis
2025-08-18
Skaniausios vištienos šlaunelės
Skaniausios vištienos šlaunelės: išbandykite šį marinatą!
2025-09-14
Traiškytų bulvių salotos
Traiškytų bulvių salotos
2025-06-04
Kamado receptai – greitų patiekalų idėjos
Kamado receptai – greitų patiekalų idėjos
2025-06-03
Raudonojo velveto sausainiai su šilauogėmis. Ingredientai


2. Dubenyje sumaišyti miltus, kepimo miltelius, druską, sodą. Atidėti.

Raudonojo velveto sausainiai su šilauogėmis. Miltai


3. Į kitą dubenį sudėti minkštą sviestą.

Raudonojo velveto sausainiai su šilauogėmis. Sviestas


4. Sviestą kelias minutes plakti, kol taps purus.

Raudonojo velveto sausainiai su šilauogėmis. Išplaktas sviestas


5. Prie sviesto suberti cukrų ir gerai išplakti kelias minutes.

Raudonojo velveto sausainiai su šilauogėmis. Cukrus


6. Tuomet po vieną mušti kiaušinius, po kiekvieno gerai išplakti.

Raudonojo velveto sausainiai su šilauogėmis. Kiaušiniai


7. Į dubenį suberti kakavą ir įpilti dažus.

Raudonojo velveto sausainiai su šilauogėmis. Kakava


8. Viską išplakti, kol dažai tolygiai nudažys visą tešlą.

Raudonojo velveto sausainiai su šilauogėmis. Suplakta


9. Supilti pasukas, actą, vanilę ir viską dar kartą gerai išplakti.

Taip pat skaitykite

Karšti sumuštiniai su slaptu ingredientu
Kepti sumuštiniai su slaptu ingredientu
2025-07-16
Lęšių salotos su burrata – gurmaniškas patiekalas
Lęšių salotos su burrata – puikus gurmaniškas patiekalas jūsų stalui
2025-07-09
Mokyklinių beliašų receptas
„Mokyklinių” beliašų receptas. Jie paruošiami daug lengviau ir pigiau, nei jūs manote.
2025-09-07
Viktorijos tortas su sviestiniu pertepimu
Viktorijos tortas su sviestiniu pertepimu
2025-07-18
Raudonojo velveto sausainiai su šilauogėmis. Pasukos


10. Galiausiai suberti miltų mišinį ir išplakti.

Raudonojo velveto sausainiai su šilauogėmis. Miltai tešloj


11. Gausis tiršta, tolygi tešla.

Raudonojo velveto sausainiai su šilauogėmis. Paruošta tešla


12. Paprastu šaukštu ar ledų šaukštu dėti tešlos kauburėlius į kepimo popieriumi ištiestą skardą. Palikti tarpus, nes kepdami sausainiai šiek tiek išsiplės.

Raudonojo velveto sausainiai su šilauogėmis. Suformuoti sausainiai


13. Sausainius kepti iki 175 C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 10-12 min. Vidury kepimo skardą galima apsukti, kad sausainiai iškeptų tolygiai.

Raudonojo velveto sausainiai su šilauogėmis. Iškepę sausainiai


14. Iškepusius sausainius palikti atvėsti skardoje kelias minutes. Tuomet perkelti ant grotelių, kad pilnai atvėstų.

Raudonojo velveto sausainiai su šilauogėmis. Atvėsę sausainiai


15. Kremui paruošti į dubenį sudėti kreminį sūrį, cukraus pudrą ir vanilę. Išplakti.

Raudonojo velveto sausainiai su šilauogėmis. Kreminis sūris


16. Tuomet, plaktuvui dirbant, pamažu supilti grietinėlę ir viską plakti kol gausis tirštas, standus kremas.

Raudonojo velveto sausainiai su šilauogėmis. Kremas paruoštas


17. Kremą sudėti į konditerinį maišelį arba tiesiog šaukštu dėti ant vieno sausainio plokščiosios pusės.

Raudonojo velveto sausainiai su šilauogėmis. Kremas ant sausainio

18. Išdėlioti šilauoges.

Raudonojo velveto sausainiai su šilauogėmis. Uogos


19. Uždengti antru sausainiu ir mėgautis.

Raudonojo velveto sausainiai su šilauogėmis. Pjūvis

Nuotraukos: Vaida Bučinskienė

ŽYMOS:desertasRaudoni sausainiaiRaudonojo velveto sausainiaiRedakcija rekomenduojasausainiaiSausainiai su kremuSausainiai su šilauogėmis

AutoriusVaida Bučinskienė
Vaida čia! Esu maisto turinio redaktorė portale ub.lt ir maistas yra mano aistra. Nuolat ieškau naujų skonių, eksperimentuoju virtuvėje, testuoju receptus ir visa tai įamžinu nuotraukose. Esu tikra, kad nėra neskanaus maisto – tiesiog kartais prireikia atrasti ir tinkamai panaudoti produktus!

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Bulvių sultys ir jos puikios savybės - padės jums atsikratyti daugelio problemų
Sveikata ir grožis

Bulvių sultys ir jos puikios savybės – padės jums atsikratyti daugelio problemų

Per kelias dienas atsikratysite kosulio: puiki priemonė
Sveikata ir grožis

Per kelias dienas atsikratysite kosulio: puiki priemonė

Daugiau banano žievės neišmeskite! Išbandykite šiuos puikius patarimus!
Gyvenimas

Daugiau banano žievės neišmeskite! Išbandykite šiuos puikius patarimus!

Lėtinis uždegimas: kaip jį atpažinti ir suvaldyti?
Sveikata ir grožis

Lėtinis uždegimas: kaip jį atpažinti ir suvaldyti?

Rudenį sodinamo česnako paruošimas
Sodas ir daržas

Rudenį sodinamo česnako paruošimas: ką būtina žinoti

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?