ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Desertai » Šokoladinis vyniotinis Yule Log: receptas, kuris sužavės visus
Desertai

Šokoladinis vyniotinis Yule Log: receptas, kuris sužavės visus

Rita Barčienė
Autorius Rita Barčienė
Publikuota: 2025-08-11
Komentarų: 0
3 min. skaitymo

Yule Log arba prancūziškai „Bûche de Noël“ – tai ne tik tradicinis šventinis desertas, bet ir tikras meno kūrinys. Šis šokoladinis vyniotinis, užpildytas kremine įdaru ir dekoruotas sodriu šokoladiniu glaistu, taps pagrindiniu jūsų šventinio stalo akcentu. Pasinaudokite patarimu, kaip lengvai ir nepriekaištingai susukti šį gardėsį.

Šokoladinis vyniotinis Yule Log: receptas, kuris sužavės visus
Šokoladinis vyniotinis Yule Log: receptas, kuris sužavės visus
Desertas Yule Log: receptas

Yule Log desertas: receptas

Ingredientai:

Pyragas:

  • 4 dideli kiaušiniai (atskirti į trynius ir baltymus)
  • 1/2 puodelio (99 g) ir 1/3 puodelio (66 g) cukraus (atskirai)
  • 1 a. š. vanilės ekstrakto
  • 1/2 puodelio (60 g) kvietinių miltų
  • 1/3 puodelio (28 g) kakavos miltelių
  • 1 a. š. kepimo miltelių
  • 1/8 a. š. smulkios jūros druskos
  • 1/3 puodelio 2 % riebumo pieno

Įdaras:

Taip pat skaitykite

Makaronai su lapiniais kopūstais ir šonine
Makaronai su lapiniais kopūstais ir šonine
2025-07-14
Žiedinių kopūstų pica
Žiedinių kopūstų pica
2025-09-19
Kasmet žalius pomidorus konservuoju tokiu būdu: labai naudinga ir skanu!
Kasmet žalius pomidorus konservuoju tokiu būdu: labai naudinga ir skanu!
2025-09-01
Viename puode paruošiamos česnakinės krevetės su špinatais
Viename puode paruošiamos česnakinės krevetės su špinatais
2025-08-12
  • 1 a. š. neutralios želatinos
  • 1 1/4 puodelio 35 % riebumo grietinėlės
  • 1/3 puodelio cukraus pudros
  • 3 v. š. kakavos miltelių
  • 1/2 a. š. vanilės ekstrakto

Glaistas:

  • 3/4 puodelio 35 % riebumo grietinėlės
  • 170 g smulkiai pjaustyto juodojo šokolado

Papildomos dekoracijos (neprivaloma):

  • Cukruotos spanguolės
  • Šviežios rozmarino šakelės
  • Cukraus pudra

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

Pyragas:

  1. Įkaitinkite iki 190 °C. Kepimo skardą (28 x 43 cm) išklokite kepimo popieriumi ir lengvai patepkite riebalais.
  2. Dubenyje elektriniu plaktuvu plakite kiaušinių baltymus, kol susidarys putos. Palaipsniui įmaišykite 1/2 puodelio cukraus ir plakite, kol masė taps standi, bet dar šiek tiek minkšta.
  3. Kitame dubenyje plakite trynius su likusiu 1/3 puodelio cukraus, kol masė taps puri ir krintanti „juostelėmis“. Įmaišykite vanilę.
  4. Į trynių masę dalimis įmaišykite kakavos, miltų, kepimo miltelių ir druskos mišinį, kaskart keisdami pienu. Galiausiai atsargiai įmaišykite baltymų masę.
  5. Supilkite tešlą į skardą, tolygiai paskirstykite ir kepkite 10–12 min., kol paviršius taps elastingas.
  6. Atvėsinkite pyragą 5 minutes. Tuomet, kartu su kepimo popieriumi, susukite jį į ritinį ir palikite visiškai atvėsti.

Įdaras:

  1. Jei naudojate želatiną, užpilkite 1 v. š. šalto vandens ir palikite 5 minutes brinkti. Po to pašildykite mikrobangų krosnelėje (10–20 sekundžių), kol ištirps.
  2. Elektriniu plaktuvu plakite grietinėlę, kol susidarys minkštos putos. Įsijokite cukraus pudrą ir kakavos miltelius, supilkite vanilę bei želatinos mišinį, jei naudojate.

Glaistas:

  1. Mažame puode pašildykite grietinėlę iki užvirimo. Užpilkite ją ant smulkinto šokolado, uždenkite ir palikite 5 minutes. Išmaišykite, kol masė taps glotni.

Surinkimas:

Taip pat skaitykite

13 patarimų, kaip pasigaminti geriausią naminę sriubą
13 patarimų, kaip pasigaminti geriausią naminę sriubą
2025-08-08
6 dažniausiai pasitaikančios klaidos, kurios sugadina naminę picą (ir kaip jų išvengti)
6 dažniausiai pasitaikančios klaidos, kurios sugadina naminę picą (ir kaip jų išvengti)
2025-06-03
Pupelių troškinys be mėsos
Pupelių troškinys be mėsos
2025-08-13
Saldžiųjų bulvių ir avinžirnių karis
Saldžiųjų bulvių ir avinžirnių karis: puikus patiekalas visai šeimai
2025-08-06
  1. Atsargiai išvyniokite pyragą ir tolygiai paskleiskite įdarą. Susukite atgal, pašalindami kepimo popierių.
  2. Užpilkite glaistą ant pyrago ir tolygiai paskirstykite.
  3. Papuoškite cukruotomis spanguolėmis, rozmarino šakelėmis ir apibarstykite cukraus pudra.

Patarimai

  • Cukruotos spanguolės: Panardinkite šviežias spanguoles į cukraus sirupą, o po to apvoliokite cukruje. Palikite išdžiūti.
  • Patiekimas: Šį desertą galima paruošti iš anksto ir laikyti šaldytuve.

Šventinis Yule Log desertas ne tik užburs savo skoniu, bet ir taps tikru stalo puošmena. Skanaus!

Šaltinis: chatelaine.com

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:PRancūziški desertaiŠokoladinis vyniotinisYule Log

AutoriusRita Barčienė
Esu Rita Barčienė – dalinuosi receptais, kurie tinka ir kasdienai, ir ypatingoms progoms. Mėgstu atrasti naujus skonius, bet taip pat branginu tradicinius lietuviškos virtuvės patiekalus. Mano tikslas – įkvėpti Jus gaminti su meile ir be streso, kad virtuvė taptų malonia vieta eksperimentuoti ir džiaugtis rezultatais.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Avižiniai rūgpienio vafliai
Blynai

Avižiniai rūgpienio vafliai

Japonijos demografinė krizė ir ilgaamžiškumo fenomenas
Įdomu

Japonijos ilgaamžiškumo fenomenas ir demografinė krizė

Ilgai troškinta jautiena raudonajame vyne
Mėsos patiekalai

Ilgai troškinta jautiena raudonajame vyne

Trinta šakninių daržovių sriuba
Receptai

Trinta šakninių daržovių sriuba – taps mėgstamiausia vėsiomis dienomis

Šuns priežiūra, patarimai
Gyvenimas

Kiek kainuoja šuns priežiūra? Patarimai biudžeto planavimui

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?