ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Gervuogių sūrio pyragas
Desertai

Gervuogių sūrio pyragas

Vaida Bučinskienė
Autorius Vaida Bučinskienė
Publikuota: 2025-08-12
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Gervuogių sūrio pyragas
Gervuogių sūrio pyragas

Gervuogių sūrio pyragas – jis išsiskiria švelniu, kreminiu įdaru ir subtiliu vanilės aromatu. Lengvai rūgštokas gervuogių sluoksnis suteikia gaivos ir spalvų kontrasto.

Gervuogių sūrio pyragas: receptas

Tai elegantiškas ir gardus pasirinkimas tiek šventei, tiek jaukiam savaitgalio pasilepinimui.

Ingredientai:

Pagrindui:

  • 200 g sausainių
  • 100 g sviesto (ištirpinto)

    Gervuogių tyrei:
  • 125 g gervuogių
  • 2 arb. š. smulkaus cukraus

    Įdarui:
  • 1 vanilės ankštis
  • 500 g kreminės sūrio
  • 3 kiaušiniai
  • ½ citrinos (tik sultys)
  • 75 ml grietinėlės (riebios)
  • 56 g miltų
  • 196 g cukraus

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Taip pat skaitykite

Kaip pasigaminti prancūzišką obuolių pyragą?
Kaip pasigaminti prancūzišką obuolių pyragą?
2025-10-02
Šokoladainio pyragas su kreminio sūrio sluoksniu
Šokoladainio pyragas su kreminio sūrio sluoksniu
2025-07-16
Burokėlių salotos su apelsinais
Burokėlių salotos su apelsinais
2025-08-08
Kreminis pomidorų padažas makaronams
Kreminis pomidorų padažas makaronams
2025-11-10
Gaminimo eiga:

1. Įkaitinti orkaitę iki 130 °C temperatūros. Iškloti 20 cm atsegamą torto formą kepimo popieriumi.
2. Sūrio pyrago pagrindui sausainius sudėti į maisto smulkintuvą ir sutrinti iki trupinių. Sumaišyti su ištirpintu sviestu, tada masę suspausti formos dugne. Naudojantis stiklinės dugnu išlyginti paviršių. Įdėti formą į šaldytuvą.
3. Gervuogių tyrei uogas ir cukrų sudėti į puodą, įpilti šlakelį vandens ir virti ant vidutinės kaitros, kol uogos subliūkš ir suminkštės. Perkelti į smulkintuvą ir sutrinti iki vientisos masės, tada pertrinti per smulkų sietelį į dubenį. Atvėsinti.
4. Įdarui iš vanilės ankšties išskobti sėklas ir išplakti jas su kreminiu sūriu, kol masė taps vientisa. Kitame inde išplakti kiaušinius, citrinos sultis ir grietinėlę.
5. Pusę kiaušinių mišinio sudėti į sūrio masę ir gerai išmaišyti. Suberti miltus ir cukrų, tada supilti likusį kiaušinių mišinį ir išmaišyti iki vientisos masės.
6. Supilti įdarą į paruoštą formą ir paviršių apšlakstyti gervuogių tyre. Kepti 40 min arba kol pyragas sutvirtės ir viršus lengvai paruduos. Atvėsinti.
7. Supjaustyti gabalėliais ir patiekti.

Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:desertaiDesertai su gervuogėmisGervuogėsGervuogių sūrio pyragassūrio pyragasuogos

AutoriusVaida Bučinskienė
Vaida čia! Esu maisto turinio redaktorė portale ub.lt ir maistas yra mano aistra. Nuolat ieškau naujų skonių, eksperimentuoju virtuvėje, testuoju receptus ir visa tai įamžinu nuotraukose. Esu tikra, kad nėra neskanaus maisto – tiesiog kartais prireikia atrasti ir tinkamai panaudoti produktus!

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Kodėl prieš nuleidžiant vandenį reikia nuleisti unitazo dangtį?
Sveikata ir grožis

Kodėl prieš nuleidžiant vandenį reikia nuleisti unitazo dangtį?

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.
Gyvenimas

Trys daiktai, kurie atneš jūsų namams sėkmę ir turtus

Patrinkite šia priemone veidrodį: išnyks visi įbrėžimai!
Gyvenimas

Patrinkite šia priemone veidrodį: išnyks visi įbrėžimai!

Makaronai su brokoliais ir pesto padažu
Makaronų patiekalai

Makaronai su brokoliais ir pesto padažu

Ar musės gali išgelbėti mūsų atliekas? Pasaulio sąraše paminėtas ir Vilnius
Lietuva ir pasaulis

Ar musės gali išgelbėti mūsų atliekas? Pasaulio sąraše paminėtas ir Vilnius

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?