Gervuogių keksiukai – minkšti viduje ir traškus riešutų trupinių viršus. Gaivūs ir natūralūs ingredientai suteikia keksiukams gaivumo ir švelnaus saldumo, o uogos prideda natūralios rūgštelės.
Gervuogių keksiukai: receptas
Tai universalus skanėstas, tinkantis tiek pusryčiams, tiek popietės arbatai.
Ingredientai:
Trupiniams:
- 55 g miltų
- 40 g rudojo cukraus
- 25 g lazdyno riešutų (nuluptų)
- 40 g sviesto (ištirpinto)
Keksiukams: - 75 g sviesto
- 225 g miltų
- 175 g cukraus
- 1½ arb. š. sodos
- žiupsnelis druskos
- 100 ml pieno
- 100 ml pasukų (arba grietinės)
- 3 kiaušiniai
- 1 arb. š. vanilės ekstrakto
- 200 g šviežių gervuogių (perpjauti pusiau, jei didelės)
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Įkaitinti orkaitę iki 190C temperatūros ir iškloti keksiukų formeles kepimo popieriumi.
2. Paruošti trupinius: dideliame dubenyje sumaišyti miltus, rudąjį cukrų ir kapotus lazdynų riešutus. Tirpintą sviestą įtrinti į sausų ingredientų mišinį pirštais, kol susidarys maži gumulėliai. Atidėti.
3. Keksiukams ištirpinti sviestą ir leisti šiek tiek atvėsti. Kitame dideliame dubenyje persijoti miltus, cukrų, sodą ir druską. Į matavimo indą sudėti pieną, pasukas, kiaušinius ir vanilės ekstraktą, gerai išplakti.
4. Padaryti duobutę sausų ingredientų viduryje ir supilti skystą mišinį bei ištirpintą sviestą. Atsargiai maišyti šluotele tik kol susijungs ingredientai, leisti mišiniui likti truputį gumulėtam. Atsargiai įmaišyti gervuoges dideliu šaukštu.
5. Tešlą tolygiai paskirstyti formelėse, viršų pabarstyti trupinių mišiniu.
6. Kepti orkaitės vidurinėje dalyje 25-30 min, kol keksiukai gražiai paruduos, pakils, o įdurtas medinis pagaliukas ištraukus bus švarus.
7. Patiekti keksiukus šiltus arba kambario temperatūros.
Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.