ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Pelėsinio sūrio padažas
Naudinga

Pelėsinio sūrio padažas

Vaida Bučinskienė
Autorius Vaida Bučinskienė
Publikuota: 2025-08-15
Komentarų: 0
1 min. skaitymo
Pelėsinio sūrio padažas
Pelėsinio sūrio padažas

Pelėsinio sūrio padažas – šis padažas pasižymi sodriu, kreminiu skoniu su subtiliu aštrumu ir mėlynojo sūrio aromatu.

Pelėsinio sūrio padažas: receptas

Puikiai tinka įvairiems patiekalams, suteikiant jiems intensyvų skonį ir švelnią tekstūrą.

Ingredientai:

  • 400 ml pieno
  • 25 g sviesto
  • 25 g miltų
  • 75 g mėlynojo sūrio
  • baltieji pipirai

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

1. Padėti du puodus ant vidutinės kaitros. Į vieną supilti pieną, kitame ištirpinti sviestą.
2. Į ištirpusį sviestą suberti miltus ir kepti 3-4 min.
3. Palaipsniui, nuolat maišant, supilti šiltą pieną į sviesto ir miltų masę. Plakti tol, kol padažas taps lygus ir šilkinis, tik tuomet pilti daugiau pieno. Tai užtikrins, kad padažas bus be gumuliukų.
4. Kai visas pienas bus supiltas, tęsti maišymą ir sumažinti kaitrą iki mažiausios.
5. Virti padažą dar 4 min, tada į puodą sutrupinti mėlynąjį sūrį. Leisti sūriui ištirpti, nuolat maišant, apie 1 min.
6. Pagardinti padažą su šiek tiek baltųjų pipirų.

Taip pat skaitykite

Sotus vištienos troškinys
Sotus vištienos troškinys
2025-08-25
Šis burokėlių kepimo būdas - tikra interneto sensacija. Idėjos kur panaudoti keptus burokėlius
Šis burokėlių kepimo būdas – tikra interneto sensacija. Idėjos kur panaudoti keptus burokėlius
2025-11-20
Sausainiai su šokolado gabaliukais, kaip Subway restorane
Sausainiai su šokolado gabaliukais, kaip Subway restorane
2025-08-11
Grilyje kepti vištų sparneliai
Grilyje kepti vištų sparneliai
2025-07-25

Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:Mėlynojo pelėsio sūrisPadažasPelėsinio sūrio padažasSūrio padažasUžkandžiams

AutoriusVaida Bučinskienė
Vaida čia! Esu maisto turinio redaktorė portale ub.lt ir maistas yra mano aistra. Nuolat ieškau naujų skonių, eksperimentuoju virtuvėje, testuoju receptus ir visa tai įamžinu nuotraukose. Esu tikra, kad nėra neskanaus maisto – tiesiog kartais prireikia atrasti ir tinkamai panaudoti produktus!

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Madeiros sala: 10 dalykų, kuriuos verta nuveikti
Įdomu

Madeiros sala: 10 dalykų, kuriuos verta nuveikti

Sukčiai ir nauji jų sukčiavimo metodai.
Technologijos

Sukčiai įsigudrino skambinti ir iš lietuviškų numerių. Kaip apsisaugoti?

Jei turite pieno ir tirpios kavos, išbandykite šį receptą
Desertai

Jei turite pieno ir tirpios kavos, išbandykite šį receptą

Traiškytų agurkų salotos su feta ir krapais
Receptai

Traiškytų agurkų salotos su feta ir krapais

Kiekvieną dieną valgykite obuolį ir morką pagal šį planą. Greičiausia kada nors bandyta detoksikacija
Sveikata ir grožis

Kiekvieną dieną valgykite obuolį ir morką pagal šį planą. Greičiausia kada nors bandyta detoksikacija

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?