ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Makaronų apkepas su mėsos padažu
Makaronų patiekalai

Makaronų apkepas su mėsos padažu

Vaida Bučinskienė
Autorius Vaida Bučinskienė
Publikuota: 2025-08-16
Komentarų: 0
2 min. skaitymo

Makaronų apkepas su mėsos padažu – sotus ir turtingo skonio patiekalas, kuriame susipina gardus faršo aromatas, daržovių gaiva ir sūrių miksas.

Makaronų apkepas su mėsos padažu
Makaronų apkepas su mėsos padažu

Makaronų apkepas su mėsos padažu: receptas

Puikiai tinka šiltam šeimos pietų ar vakarienės stalui,

Ingredientai:

  • 1 valg. š. alyvuogių aliejaus
  • 2 svogūnai
  • 2 salierų stiebai
  • 675 g jautienos faršo
  • 2 česnako skiltelės
  • 2 valg. š. pomidorų pastos
  • 2 x 400 g pjaustytų pomidorų skardinės
  • 350-500 ml jautienos sultinio
  • 2 arb. š. Vorčesterio padažo
  • 2 arb. š. serbentų džemo
  • 1 valg. š. sviesto
  • 250 g pievagrybių
  • 1 valg. š. šviežių čiobrelių lapelių
  • 225 g makaronų
  • 50 g čederio sūrio
  • 30 g Parmezano sūrio
  • druska ir šviežiai malti juodieji pipirai

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

1. Įkaitinti aliejų didelėje keptuvėje. Sudėti smulkiai pjaustytus svogūnus ir salierus, kepti didelėje kaitroje apie 3 min, kol pradės minkštėti. Sudėti faršą ir kepti kol apskrus. Kepimo metu šaukštu pasmulkinti didesnius gabalėlius.
2. Įmaišyti trintą česnaką ir pomidorų pastą, maišyti kelias sekundes. Sudėti pomidorus, Vorčesterio padažą ir serbentų džemą. Įpilti sultinio (priklausomai nuo keptuvės pločio gali prireikti viso kiekio) ir pagardinti druska bei pipirais. Uždengti ir troškinti ant mažos kaitros 30-35 min.
3. Įkaitinti orkaitę iki 200 °C temperatūros.
4. Ištirpinti sviestą keptuvėje su dangčiu, sudėti pjaustytus pievagrybius ir kepti didelėje kaitroje minutę. Uždengti dangčiu ir kepti 2 min. Nuėmus dangtį kepti dar 2 min, kol skystis išgaruos. Į faršą įmaišyti pievagrybius ir čiobrelius.
5. Makaronus išvirti pasūdytame verdančiame vandenyje. Nukošti ir perlieti šaltu vandeniu. Įmaišyti makaronus į faršą.
6. Sudėti mišinį į didelį, seklų, orkaitėje tinkamą naudoti kepimo indą. Pabarstyti tarkuotais sūriais ir kepti 25-30 min, kol viršus taps auksinės spalvos ir burbuliuos kraštuose. Patiekti karštą.

Taip pat skaitykite

Avižinė bananų košė, brinkinta per naktį
Avižinė bananų košė, brinkinta per naktį
2025-07-21
Trinta šakninių daržovių sriuba
Trinta šakninių daržovių sriuba – taps mėgstamiausia vėsiomis dienomis
2025-07-30
Tobulos naminės bulvytės fri
Tobulos naminės bulvytės fri – tik su šaukšteliu aliejaus
2025-08-12
Tiramisu receptas
Apelsinų skonio tiramisu: itališkas desertas, kuris pavergs širdis
2025-08-02

Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:makaronaiMakaronai su mėsamakaronų apkepasMakaronų apkepas su mėsos padažumakaronų patiekalai

AutoriusVaida Bučinskienė
Vaida čia! Esu maisto turinio redaktorė portale ub.lt ir maistas yra mano aistra. Nuolat ieškau naujų skonių, eksperimentuoju virtuvėje, testuoju receptus ir visa tai įamžinu nuotraukose. Esu tikra, kad nėra neskanaus maisto – tiesiog kartais prireikia atrasti ir tinkamai panaudoti produktus!

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Patyręs virėjas pasidalino omleto receptais, kuriuos dievino visi 90-ųjų vaikai!
Receptai

Patyręs virėjas pasidalino omleto receptais, kuriuos dievino visi 90-ųjų vaikai!

Ar žinojote, kad šis prieskonis laikomas sveikiausiu pasaulyje? Padės sąnariams ir reguliuos chlesterolį
Sveikata ir grožis

Ar žinojote, kad šis prieskonis laikomas sveikiausiu pasaulyje? Padės sąnariams ir reguliuos chlesterolį

Ar saugu pakartotinai naudoti plastikinius maišelius? Ekspertų patarimai
Sveikata ir grožis

Ar saugu pakartotinai naudoti plastikinius maišelius? Ekspertų patarimai

po sočios vakarienės išbandykite šiuos 6 gėrimus
Sveikata ir grožis

Valgykite ir lieknėkite: po sočios vakarienės išbandykite šiuos 6 gėrimus

Kaip išeiti iš netenkinančių santykių: 3 žingsniai į pokyčius
Gyvenimas

Kaip išeiti iš netenkinančių santykių: 3 žingsniai į pokyčius

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?