ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Purūs blynai su mėlynėmis
Blynai

Purūs blynai su mėlynėmis

Vaida Bučinskienė
Autorius Vaida Bučinskienė
Publikuota: 2025-08-17
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Purūs blynai su mėlynėmis
Purūs blynai su mėlynėmis

Purūs blynai su mėlynėmis – jie išsiskiria švelniu skoniu, subtiliai saldžiu klevų sirupo padažu ir gausybe sultingų mėlynių.

Purūs blynai su mėlynėmis: receptas

Tai gardus, šiltas patiekalas, puikiai tinkantis jaukiam rytui arba savaitgalio pusryčiams.

Ingredientai:

  • 450 g miltų
  • 1 arb. š. kepimo miltelių
  • ½ arb. š. cinamono (nebūtina)
  • 600 ml pasukų
  • 3 kiaušiniai (atskirti tryniai nuo baltymų)
  • 50 g sviesto (ištirpinto)
  • 1 arb. š. vanilės ekstrakto
  • 300 g mėlynių

    Klevų sirupo padažas:
  • 150 g sviesto (minkšto)
  • Žiupsnelis cinamono
  • Mažas žiupsnelis druskos
  • 4 šaukštai klevų sirupo

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

1. Blynams dideliame dubenyje sumaišyti miltus, kepimo miltelius, cinamoną (jei naudojamas) ir druską. Viduryje padaryti duobutę.
2. Kitame dideliame dubenyje plakti pasukas, kiaušinių trynius, ištirpintą sviestą ir vanilę. Dar kitame dubenyje išplakti kiaušinių baltymus iki standžių putų.
3. Supilti pasukų mišinį į miltų duobutę ir išplakti. Įmaišyti didelį šaukštą kiaušinių baltymų, kad šiek tiek atsipalaiduotų tešla. Įmaišyti likusius baltymus, stengiantis išlaikyti kuo daugiau oro, kol gausis puri tešlą.
4. Įkaitinti keptuvę ant vidutinės kaitros ir įdėti truputį sviesto. Šaukštu suformuoti blynus keptuvėje. Išdėliot saują mėlynių ant blynų, jie pakils aplink uogas kepimo metu. Kai blynai apskrus iš apačios ir bus pakankamai tvirti apversti (iškepę daugiau nei pusė), greitai apversti ir kepti dar vieną minutę iš kitos pusės. Perkelti į lėkštę. Kartoti su likusia tešla ir mėlynėmis.
5. Klevų sirupo padažui sudėti sviestą, cinamoną ir žiupsnelį druskos į dubenį. Plakti rankiniu plakikliu kol masė taps balta ir puri. Palaipsniui įmaišyti klevų sirupą, maišyti kol viskas susijungs. Patiekti šalia blynų.

Taip pat skaitykite

Greitos sluoksniuotos tešlos bandelės su obuoliais
Greitos sluoksniuotos tešlos bandelės su obuoliais
2025-07-17
paprikų užtepėlė su česnaku
Neprilygstamas skonis: sode užaugintų paprikų užtepėlė su česnaku!
2025-09-02
Kada dėti druską į šašlykų marinatą. Atsako šefas
Kada dėti druską į šašlykų marinatą? Marinuojant ar prieš kepant? Atsako šefas
2025-06-25
Svogūnų ir laiškinių česnakų tarta
Svogūnų ir laiškinių česnakų tarta
2025-06-04

Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:blynaiBlynai su mėlynėmismėlynėsPurūs blynai su mėlynėmispusryčiai

AutoriusVaida Bučinskienė
Vaida čia! Esu maisto turinio redaktorė portale ub.lt ir maistas yra mano aistra. Nuolat ieškau naujų skonių, eksperimentuoju virtuvėje, testuoju receptus ir visa tai įamžinu nuotraukose. Esu tikra, kad nėra neskanaus maisto – tiesiog kartais prireikia atrasti ir tinkamai panaudoti produktus!

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

5 šalys, į kurias daugelis svajoja persikelti: kodėl jos tokios patrauklios?
Įdomu

5 šalys, į kurias daugelis svajoja persikelti: kodėl jos tokios patrauklios?

Paneigsime mitą: kas iš tikrųjų gali augti šalia tujų?
Sodas ir daržas

Paneigsime mitą: kas iš tikrųjų gali augti šalia tujų?

Ryžių salotos su gražgarstėmis
Receptai

Ryžių salotos su gražgarstėmis

Naminiai spintos gaivikliai – paprastos ir pigios idėjos
Gyvenimas

Naminiai spintos gaivikliai – paprastos ir pigios idėjos

Sviestinė vištiena
Mėsos patiekalai

Sviestinė vištiena – Indijos aromatai namuose

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?