ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Blynai » Tobulų blynų paslaptis: vos vienas šaukštas šio ingrediento viską pakeis
Blynai

Tobulų blynų paslaptis: vos vienas šaukštas šio ingrediento viską pakeis

Rita Barčienė
Autorius Rita Barčienė
Publikuota: 2025-08-15
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Tobulų blynų paslaptis: vos vienas šaukštas šio ingrediento viską pakeis
Tobulų blynų paslaptis: vos vienas šaukštas šio ingrediento viską pakeis

Daugelis šeimininkių susiduria su sunkumais ruošiant blynų tešlą. Tai pasirodo gumulai, tai tešla per tiršta, o tai per skysta. Tačiau yra paprastas kulinarinis triukas, kuris padės pasiekti idealią tešlą ir pagaminti plonus, elastingus ir be jokių trūkumų blynus. Tobulų blynų paslaptis – tik vienas papildomas šaukštelis ingrediento.

Tobulų blynų paslaptis: tešlos gaminimas

Prieš pradėdami minkyti tešlą, į ją įdėkite vieną šaukštą aliejaus. Šis paprastas žingsnis padarys tešlą vientisą, minkštą ir lengvą kepti. Aliejus sukuria ploną plėvelę, kuri neleidžia susidaryti gumulams ir daro tešlos struktūrą lygesnę.

Be to, aliejus padeda blynams nelipti prie keptuvės, net jei kepant naudojate labai mažai riebalų. Tai ypač patogu tiems, kurie kepa ant nelipnių dangų arba tiesiog nori sumažinti aliejaus vartojimą.

Ingredientai:

Taip pat skaitykite

Sluoksniuotos tešlos bandelės su dešrelėmis
Sluoksniuotos tešlos bandelės su dešrelėmis: paprastas, bet skanus užkandis
2025-07-20
Itin paprastai paruošiamas braškių džemas
Itin paprastai paruošiamas braškių džemas
2025-08-04
Burokėlių humusas receptas
Burokėlių humusas – receptas, kuris taps tikra vasaros pažiba
2025-07-09
Kepti ryžiai su kimchi ir šonine
Kepti ryžiai su kimchi ir šonine
2025-07-14
  • Miltai — 1 puodelis
  • Kiaušiniai — 2 vnt.
  • Pienas — 2 puodeliai
  • Aliejus — 1 šaukštas
  • Druska ir cukrus — pagal skonį
Tobulų blynų paslaptis: receptas

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Paruošimas:
  1. Pirmiausia išplakite kiaušinius su druska ir cukrumi.
  2. Po truputį dėkite miltus, kad nesusidarytų gumulų.
  3. Po truputį pilkite pieną, nuolat maišydami.
  4. Pasiekus vienodą konsistenciją, įdėkite 1 šaukštą aliejaus.
  5. Leiskite tešlai pailsėti. Palikite tešlą 15-20 minučių, kad glitimas išsiskleistų ir blynai taptų elastingesni.

Papildomi patarimai

  • Naudokite gerai įkaitusią keptuvę – tai padės išvengti prilipimo.
  • Jei tešla atrodo per tiršta, įpilkite šiek tiek vandens ar pieno, kad pasiektumėte norimą konsistenciją.
  • Kiekvieną kartą prieš kepant naują blyną, lengvai patepkite keptuvę plonu aliejaus sluoksniu.

Dabar, kai žinote šį triuką, tiesiog įdėkite vieną šaukštą aliejaus ir rezultatai tikrai jus nudžiugins. Jūsų blynai ne tik bus super ploni, bet ir nepaprastai skanūs! Jei naudojate šį metodą, blynai tikrai taps jūsų šeimos mėgstamiausiu pusryčių patiekalu, o kiekvienas kąsnis bus ne tik skanus, bet ir lengvas. Pasiruoškite pasimėgauti idealiais blynais, kurie ne tik puikiai atrodo, bet ir puikiai skoniui! Išbandykite šį paprastą triuką ir mėgaukitės nuostabiais blynais, kurie tikrai nepaliks abejingų.

Šaltinis: ukr.media/

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:aliejuskepimastobuli blynai

AutoriusRita Barčienė
Esu Rita Barčienė – dalinuosi receptais, kurie tinka ir kasdienai, ir ypatingoms progoms. Mėgstu atrasti naujus skonius, bet taip pat branginu tradicinius lietuviškos virtuvės patiekalus. Mano tikslas – įkvėpti Jus gaminti su meile ir be streso, kad virtuvė taptų malonia vieta eksperimentuoti ir džiaugtis rezultatais.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Grilyje keptos daržovės
Receptai

Grilyje keptos daržovės

2025-07-30
Greitai marinuoti svogūnai
Naudinga

Greitai marinuoti svogūnai – tinka prie visko

2025-06-22
Ryžių salotos su gražgarstėmis
Receptai

Ryžių salotos su gražgarstėmis

2025-07-21
13 patarimų, kaip pasigaminti geriausią naminę sriubą
Naudinga

13 patarimų, kaip pasigaminti geriausią naminę sriubą

2025-08-08

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?