ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Jūros gėrybių troškinys
Receptai

Jūros gėrybių troškinys

Vaida Bučinskienė
Autorius Vaida Bučinskienė
Publikuota: 2025-08-18
Komentarų: 0
2 min. skaitymo

Jūros gėrybių troškinys – tai elegantiška prancūziška žuvienė, kupina Viduržemio jūros aromatų ir spalvų. Ji sujungia įvairias jūros gėrybes, baltą žuvį bei subtiliai parinktus prieskonius, kurie suteikia patiekalui sodrumo ir gilumo.

Jūros gėrybių troškinys
Jūros gėrybių troškinys

Jūros gėrybių troškinys: receptas

Tai patiekalas, kuris primena saulėtą pakrantę, išskirtinai tinkantis šventei ar ypatingai vakarienei.

Ingredientai:

  • 2 valg. š. alyvuogių aliejaus
  • 2 svogūnai
  • 1 mažas pankolis
  • 2 česnako skiltelės
  • 1 valg. š. pomidorų tyrės
  • 100 ml sauso baltojo vyno
  • 750 ml žuvies sultinio
  • 6 dideli pomidorai
  • žiupsnelis šafrano
  • mažas ryšulėlis baziliko
  • 1 mažas apelsinas
  • 1 kg midijų
  • 350 g menkės (be odos)
  • 2 jūrų ešerio filė (be odos)
  • 200 g virtų vėžių uodegėlių (be kiauto)
  • druskos ir juodųjų pipirų pagal skonį

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

1. Įkaitinti aliejų dideliame, giliame puode. Sudėti smulkiai pjaustytus svogūną ir pankolį, kepti apie 5 min, kol suminkštės. Įmaišyti trintą česnaką ir pomidorų tyrę, maišyti 30 sek. Supilti vyną, sultinį ir sudėti nuluptus ir gabaliukais pjaustytus pomidorus. Užvirti, įdėti šafrano, baziliko stiebus ir tarkuotą apelsino žievelę. Uždengti ir troškinti 10 min.
2. Sudėti midijas į puodą, uždengti ir virti apie 4 min, kol visos atsivers. Tas, kurios liks uždaros – išmesti. Nukelti puodą nuo kaitros.
3. Atsargiai išimti išvirtas midijas. 18 jų atidėti, o likusias išlukštenti ir sudėti į dubenį. Pašalinti baziliko stiebus.
4. Sriubą sutrinti iki visiškai glotnios konsistencijos, supilti atgal į puodą ir virti atidengtą dar 10 min, kol sumažės tūris.
5. Pagardinti druska ir pipirais, supilti pusės apelsino sultis. Sudėti gabaliukais pjaustytą menkę ir jūrų ešerį, uždengti ir lėtai troškinti 3-4 min. Tuomet sugrąžinti išlukštentas midijas, atidėtas midijas su kriauklėmis ir vėžių uodegėles. Kaitinti dar 2-3 min, kol visa žuvis bus išvirusi.
6. Supilti į dubenėlius, apibarstyti susmulkintais baziliko lapeliais.

Taip pat skaitykite

Šakšuka
Šakšuka – gardiems jūsų pusryčiams
2025-07-18
Itališkas obuolių pyragas: receptas, kuris sužavės visus
Itališkas obuolių pyragas: receptas, kuris sužavės visus
2025-07-09
Mėsos kukuliai ledo formelėse
Mėsos kukuliai ledo formelėse. Paprasta ir labai gardu!
2025-09-19
Jautienos sumuštiniai su sūriu
Grilio sūrio sumuštiniai su jautienos brisketa ir kukurūzų duona
2025-07-10

Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:Jūros gėrybėsJūros gėrybių troškinysmidijosMidijų patiekalaiTroškinysŽuvies patiekalaiŽuvies troškinys

AutoriusVaida Bučinskienė
Vaida čia! Esu maisto turinio redaktorė portale ub.lt ir maistas yra mano aistra. Nuolat ieškau naujų skonių, eksperimentuoju virtuvėje, testuoju receptus ir visa tai įamžinu nuotraukose. Esu tikra, kad nėra neskanaus maisto – tiesiog kartais prireikia atrasti ir tinkamai panaudoti produktus!

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Ilgai neveikęs palydovas netikėtai paskleidė stiprų radijo signalą ir sukėlė astronomų susidomėjimą
Įdomu

Ilgai neveikęs palydovas netikėtai paskleidė stiprų radijo signalą ir sukėlė astronomų susidomėjimą

Bulguro salotos: gaivus ir maistingas receptas
Receptai

Bulguro kruopų salotos: gaivus ir maistingas receptas

Mokslininkai išskyrė 3 dalykus, kurie teikia daugiau džiaugsmo nei pinigai
Įdomu

Mokslininkai išskyrė 3 dalykus, kurie teikia daugiau džiaugsmo nei pinigai

Grikių lukštai, kur panaudoti ir kokią naudą jie turi žmogui bei augalams
Gyvenimas

Grikių lukštai: kur panaudoti ir kokią naudą jie turi žmogui bei augalams

Švieži pomidorai tiesiai nuo palangės: lengvai užsiauginkite namuose
Sodas ir daržas

Švieži pomidorai tiesiai nuo palangės: lengvai užsiauginkite namuose

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?