ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Vegetariški patiekalai » Žiedinio kopūsto pica – lieknėkite ir mėgaukitės skoniu
Receptai

Žiedinio kopūsto pica – lieknėkite ir mėgaukitės skoniu

Rita Barčienė
Autorius Rita Barčienė
Publikuota: 2025-08-18
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Žiedinio kopūsto pica - lieknėkite ir mėgaukitės skoniu
Žiedinio kopūsto pica - lieknėkite ir mėgaukitės skoniu

Ieškote sveikesnės alternatyvos tradicinei picai? Česnakų ir sviesto žiedinių kopūstų pica – tai skanus ir mažiau kaloringas pasirinkimas.

Žiedinio kopūsto pica – receptas

Naudodami žiedinių kopūstų pagrindą, galite mėgautis puikiu skoniu ir tuo pačiu sumažinti suvartojamų angliavandenių kiekį.

Pica iš kalafiorų. Žiedinio kopūsto pica

Ingredientai

Picos pagrindui:

Taip pat skaitykite

Picos tešla be mielių
Picos tešla be mielių – greitas ir paprastas receptas
2025-06-29
Viename puode paruošiamos česnakinės krevetės su špinatais
Viename puode paruošiamos česnakinės krevetės su špinatais
2025-08-12
Pasak specialistų šių produktų geriau nešaldyti.
Pasak specialistų, šių produktų geriau nešaldyti
2025-07-16
Moliūgų ir fetos fritata - pietums be mėsos
Moliūgų ir fetos fritata – pietums be mėsos
2025-06-05
  • 1 vidutinio dydžio žiedinis kopūstas
  • 1 kiaušinis
  • 1/2 puodelio tarkuoto mocarelos sūrio
  • 1/4 puodelio tarkuoto parmezano sūrio
  • 1/2 šaukštelio druskos
  • 1/4 šaukštelio maltų pipirų

Česnakų ir sviesto užpilui:

  • 2 šaukštai sviesto
  • 2 česnako skiltelės (smulkiai susmulkintos)
  • 1/4 šaukštelio raudonųjų čili dribsnių
  • 1 šaukštas šviežių petražolių (smulkintų)

Papildomi ingredientai:

  • 1/2 puodelio tarkuoto mocarelos sūrio
  • 1/4 puodelio tarkuoto parmezano sūrio
  • Šviežių baziliko lapelių

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Paruošimas

1. Paruoškite pagrindą:

Žiedinį kopūstą supjaustykite mažais gabalėliais ir sutrinkite virtuviniu kombainu, kol masė taps smulki, panaši į ryžius. Suberkite ją į dubenį ir pašildykite mikrobangų krosnelėje 5 minutes arba garinkite, kol suminkštės. Išspauskite visą skystį per švarų audinį arba sietelį.

2. Sumaišykite pagrindo ingredientus:

Į atvėsintą žiedinio kopūsto masę įmaišykite kiaušinį, mocarelą, parmezaną, druską ir pipirus. Suformuokite tešlą.

Taip pat skaitykite

Obuolių bandelės per 25 minutes receptas
Obuolių bandelės vos per 25 minutes!
2025-06-11
Cinamoninės mėlynių bandelės
Cinamoninės mėlynių bandelės
2025-08-14
Makaronai su brokoliais
Makaronai su brokoliais – vakarienė per 20 min.
2025-07-06
Savaitę valgė vištienos sriubą: štai kas atsitiko sveikatai
Moteris savaitę kasdien valgė tik vištienos sriubą: štai kas atsitiko jos sveikatai
2025-08-19

3. Kepkite pagrindą:

Ant kepimo popieriaus išklokite tešlą, suformuodami apskritimą. Kepkite 220 °C įkaitintoje orkaitėje 15–20 minučių, kol pagrindas taps auksinės spalvos ir traškus.

4. Paruoškite česnakų ir sviesto užpilą:

Keptuvėje ištirpinkite sviestą, įmaišykite česnaką, čili dribsnius ir kepkite, kol česnakas taps aromatingas. Įmaišykite petražoles.

5. Surinkite picą:

Ant iškepusio pagrindo užpilkite česnakų ir sviesto mišinį. Apibarstykite mocarelos ir parmezano sūriais. Kepkite dar 5–7 minutes, kol sūris ištirps ir lengvai paruduos.

6. Patiekite:

Patiekite picą karštą, papuoštą šviežiais baziliko lapeliais.

Patarimai

  • Norėdami dar daugiau skonio, galite pridėti mėgstamų priedų, pavyzdžiui, pomidorų, alyvuogių ar keptos vištienos gabalėlių.
  • Žiedinių kopūstų pagrindą galite paruošti iš anksto ir laikyti šaldytuve iki 3 dienų.

Nuotraukos asociatyvinės © Canva

Šaltinis: cuisineathome.com

ŽYMOS:Patiekalai su žiediniais kopūstaispicaReceptai su kalafioraisReceptai su žiediniais kopūstais

AutoriusRita Barčienė
Esu Rita Barčienė – dalinuosi receptais, kurie tinka ir kasdienai, ir ypatingoms progoms. Mėgstu atrasti naujus skonius, bet taip pat branginu tradicinius lietuviškos virtuvės patiekalus. Mano tikslas – įkvėpti Jus gaminti su meile ir be streso, kad virtuvė taptų malonia vieta eksperimentuoti ir džiaugtis rezultatais.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Naminiai zefyrai. Kaip pasigaminti
Desertai

Naminiai zefyrai patiko visai šeimai. Parduotuvėje daugiau nebeperkame.

2025-07-08
Kreminė špinatų sriuba su kiaušiniais be marškinėlių
Receptai

Kreminė špinatų sriuba su kiaušiniais be marškinėlių

2025-06-05
Traiškytų bulvių salotos
Receptai

Traiškytų bulvių salotos

2025-06-04
Burokėlių šokoladainis
Desertai

Burokėlių šokoladainis – sveikuoliškas desertas

2025-08-01

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?