Bulvės Indijos stiliumi – tai paprastas, bet labai kvapnus indiškas patiekalas, kuriame bulvės įgauna auksinę spalvą, lengvą traškumą ir išraiškingą skonį. Subtilūs prieskoniai, švelniai susimaišę su bulvėmis, suteikia joms pikantiškumo, o garstyčių sėklos prideda malonaus spragsėjimo ir aromato.
Bulvės Indijos stiliumi: receptas
Tai puikus garnyras prie pagrindinių patiekalų arba savarankiškas užkandis, kuris ne tik sotus, bet ir kupinas egzotiškos nuotaikos.
Ingredientai:
- 4 valg. š. aliejaus
- ¼ arb. š. garstyčių sėklų (rudų arba geltonų)
- 2 žiupsneliai čili miltelių
- ¼ arb. š. ciberžolės miltelių
- 350 g virtų bulvių
- druskos pagal skonį
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Įkaitinti aliejų keptuvėje ant vidutinės kaitros.
2. Patikrinti ar aliejus pakankamai įkaitęs – įmesti kelias garstyčių sėklas, jei jos pradeda spragsėti – aliejus paruoštas. Tuomet suberti likusias garstyčių sėklas.
3. Įberti čili ir ciberžolės miltelių bei pasūdyti pagal skonį.
4. Kepti šį kvapnų aliejaus ir prieskonių mišinį 1 min, tuomet sudėti bulves. Kepti apie 4 min, kol bulvės pasidengs sėklomis ir įgaus traškius kraštelius. Jos taps ryškiai geltonos spalvos. Uždengti keptuvę ir ant silpnos kaitros troškinti dar 5 min. Patiekti iš karto.
Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.