ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Ilgai troškinta jautiena raudonajame vyne
Mėsos patiekalai

Ilgai troškinta jautiena raudonajame vyne

Vaida Bučinskienė
Autorius Vaida Bučinskienė
Publikuota: 2025-08-22
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Ilgai troškinta jautiena raudonajame vyne
Ilgai troškinta jautiena raudonajame vyne

Ilgai troškinta jautiena raudonajame vyne – tai klasikinės virtuvės perlas, kuriame jautiena įgauna sodrų skonį marinuojama su raudonu vynu, žolelėmis ir daržovėmis.

Ilgai troškinta jautiena raudonajame vyne: receptas

Elegantiškas ir išraiškingas patiekalas, puikiai tinkantis ypatingoms progoms ar ramiam vakarui prie stalo.

Ingredientai:

  • 1 kg jautienos kumpio
  • 1 česnako skiltelė
  • 2 lauro lapai
  • 2 šakelės rozmarino
  • 8 juodieji pipirų grūdeliai
  • 1 svogūnas
  • 3 morkos
  • 2 saliero stiebai
  • 1 butelis raudonojo vyno
  • 90 ml (6 valg. šaukštai) ypač tyro alyvuogių aliejaus
  • druska pagal skonį

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

1. Nusausinti mėsą popieriniu rankšluosčiu. Perkelti ją į didelį dubenį kartu su visais kitais ingredientais (daržoves supjaustyti gabaliukais), išskyrus aliejų ir druską. Uždenkti maistine plėvele ir palikti marinuotis šaldytuve per naktį arba bent 12 valandų.
2. Išimti mėsą iš marinato, skystį ir daržoves pasilikti vėlesniam naudojimui. Vėl nusausinti mėsą popieriniu rankšluosčiu. Įkaitinti aliejų dideliame puode, sudėti mėsą ir gerai apkepti iš visų pusių. Išimti ir atidėti į šalį.
3. Į tą patį puodą sudėti iš marinato daržoves ir žoleles, patroškinti kelias minutes. Grąžinti mėsą į puodą, pabarstyti šiek tiek druskos ir kepti ant vidutinės kaitros apie 10 minučių.
4. Supilti likusį marinatą, užviriti, tada sumažinti kaitrą ir uždengti puodą dangčiu. Troškinti apie 2 valandas, kol mėsa suminkštės, o skysčio sumažės. Retkarčiais patikrinti ir atsargiai apversti mėsą. Kai mėsa bus iškepusi taip, kaip patinka, išimti ją iš puodo ir laikyti šiltai. Jei padažas per skystas, toliau virinti ant silpnos kaitros kol sutirštės iki padažo konsistencijos.
5. Patiekti mėsą kartu su daržovėmis ir padažu.

Taip pat skaitykite

Mėgstamiausias Elvio Preslio grietinėlės keksas
Mėgstamiausias Elvio Preslio grietinėlės keksas – paragavę tikrai suprasite, kodėl
2025-07-07
Vištos šlaunelės su bulvėmis ir salsa verde
Vištos šlaunelės su bulvėmis ir salsa verde
2025-08-05
Degintas baskų sūrio pyragas
Degintas baskų sūrio pyragas: gardus desertas
2025-08-04
Juodųjų serbentų uogienė
Juodųjų serbentų uogienė
2025-08-14

Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:Ilgai troškinta jautienaIlgai troškinta jautiena raudonajame vynejautienaJautiena raudonajame vyneJautienos patiekalaiTroškinta jautiena

AutoriusVaida Bučinskienė
Vaida čia! Esu maisto turinio redaktorė portale ub.lt ir maistas yra mano aistra. Nuolat ieškau naujų skonių, eksperimentuoju virtuvėje, testuoju receptus ir visa tai įamžinu nuotraukose. Esu tikra, kad nėra neskanaus maisto – tiesiog kartais prireikia atrasti ir tinkamai panaudoti produktus!

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Panaudoti arbatos maišeliai nauda
Sodas ir daržas

Neišmeskite panaudotų arbatos maišelių. Štai, kur juos galite panaudoti

Nauji rinkos žaidėjai: telefonų gamintojai, sparčiai besivejantys populiarių prekės ženklų telefonus
IT naujienos

Nauji rinkos žaidėjai: telefonų gamintojai, sparčiai besivejantys populiarių prekės ženklų telefonus

Pasak Trumpo, štai kiek dar laiko Ukrainos pabėgėliai galės pasilikti JAV
Lietuva ir pasaulis

Pasak Trumpo, štai kiek dar laiko Ukrainos pabėgėliai galės pasilikti JAV

Tiesa ar mitas? Gydytojas papasakojo, ar orų permainos gali paveikti žmones
Sveikata ir grožis

Tiesa ar mitas? Gydytojas papasakojo, ar orų permainos gali paveikti žmones

Mažų gyvūnų fobija: dirbtiniu intelektu paremtas tyrimas
Gyvenimas

Mažų gyvūnų fobija: dirbtiniu intelektu paremtas tyrimas paaiškina tai

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?