ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Marinuoti agurkų griežinėliai
Naudinga

Marinuoti agurkų griežinėliai

Vaida Bučinskienė
Autorius Vaida Bučinskienė
Publikuota: 2025-08-23
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Marinuoti agurkų griežinėliai
Marinuoti agurkų griežinėliai

Marinuoti agurkų griežinėliai – skanūs, traškūs ir universalūs marinuoti agurkai, kurie suteikia kiekvienam valgiui gaivumo ir subtilaus saldumo.

Marinuoti agurkų griežinėliai: receptas

Puikiai dera prie įvairių patiekalų, suteikia šviežumo ir spalvos, o ilgiau laikomi – tampa dar aromatingesni.

Ingredientai:

  • 3 agurkai (apie 1 kg)
  • 1 didelis arba 2 maži svogūnai
  • 1 valg. š. smulkios jūros druskos
  • 300 ml obuolių sidro acto
  • 150 g cukraus
  • ½ arb. š. maltos ciberžolės
  • 1 arb. š. krapų sėklų
  • 1 arb. š. saliero sėklų
  • 2 arb. š. geltonųjų garstyčių sėklų
  • žiupsnelis maltų čili dribsnių (nebūtina)

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

1. Nupjauti agurkų galus – jų lupti nereikia, nebent žievė labai kieta. Supjaustyti agurkus griežinėliais. Sudėti į didelį dubenį kartu su supjaustytu svogūnu ir pabarstyti druska, viską išmaišyti. Uždengti kepimo popieriumi ir didesne lėkšte. Palikti vėsioje vietoje bent 2 valandoms, bet galima laikyti iki 24 valandų.
2. Agurkus suberti į sietelį ir nuplauti labai šaltu vandeniu. Gerai nusausinti, pamaišyti, kad pašalinti kuo daugiau vandens.
3. Likusius ingredientus sudėti į didelį puodą ir lėtai kaitinti, visą laiką maišant, kol ištirps cukrus. Sudėti agurkų ir svogūnų griežinėlius, užvirti ir virti 3-4 min, kol agurkai sušils ir taps šiek tiek permatomi. Nukelti nuo kaitros. Supilti į sterilizuotus stiklainius iki pat viršaus, skystis turi visiškai apsemti agurkus. Iškart sandariai uždaryti. Apversti stiklainius minutei, kad sterilizuotųsi dangteliai, tada vėl pastatyti tinkama puse ir palikti ataušti.
4. Šiuos marinuotus agurkus galima valgyti vos tik jie atvės. Arba laikyti vėsioje, sausoje ir tamsioje vietoje iki vienerių metų. Atidarius laikyti šaldytuve ir suvartoti per 4 savaites.

Taip pat skaitykite

Kepti briuselio kopūstai vos iš 5 ingredientų
Geriausi oro gruzdintuvėje kepti briuselio kopūstai vos iš 5 ingredientų
2025-06-16
Makaronai su špinatais: skanus derinys ir sveikatos šaltinis
Makaronai su špinatais: skanus derinys ir sveikatos šaltinis
2025-08-19
Pupelių salotos
Pupelių salotos – mitus griaunantis užkandis pupelių mėgėjams
2025-07-18
Klasikinės Graikiškos salotos
Klasikinės Graikiškos salotos – gaivu ir paprasta
2025-08-05

Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:agurkaiMarinuoti agurkaiMarinuoti agurkų griežinėliai

AutoriusVaida Bučinskienė
Vaida čia! Esu maisto turinio redaktorė portale ub.lt ir maistas yra mano aistra. Nuolat ieškau naujų skonių, eksperimentuoju virtuvėje, testuoju receptus ir visa tai įamžinu nuotraukose. Esu tikra, kad nėra neskanaus maisto – tiesiog kartais prireikia atrasti ir tinkamai panaudoti produktus!

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Perfekcionizmas – slapta nerimo sutrikimų šaknis
Gyvenimas

Perfekcionizmas – slapta nerimo sutrikimų šaknis: kaip troškimas būti tobulu didina izoliaciją ir socialinę baimę

Prieraišumo stilius ir santykiai
Gyvenimas

Prieraišumo stilius ir santykiai: koks ryšys tarp jų?

Kokia šunų veislė atitinka jūsų vaiko asmenybę?
Gyvenimas

Kokia šunų veislė atitinka jūsų vaiko asmenybę?

Automobilis su paskola: Ar verta? Atsako ekspertai
Automobiliai

Automobilis su paskola: Ar verta? Atsako ekspertai

Klasikinis medaus tortas su neįprastu kremu
Desertai

Klasikinis medaus tortas su neįprastu kremu

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?