ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Pusryčių keksiukai su riešutais
Desertai

Pusryčių keksiukai su riešutais

Vaida Bučinskienė
Autorius Vaida Bučinskienė
Publikuota: 2025-08-23
Komentarų: 0
1 min. skaitymo
Pusryčių keksiukai su riešutais
Pusryčių keksiukai su riešutais

Pusryčių keksiukai su riešutais – traškūs išorėje, purūs viduje, šie keksiukai puikiai subalansuoti tarp saldumo ir aromato.

Pusryčių keksiukai su riešutais: receptas

Puikiai tinka pusryčiams, popietės arbatai ar kaip sveikas užkandis visai šeimai.

Ingredientai:

  • 300 g miltų su kildinimo medžiaga (self-raising)
  • 1 arb. š. kepimo miltelių
  • žiupsnelis druskos
  • 1 arb. š. malto cinamono
  • 150 g šviesaus rudojo cukraus
  • 250 ml pieno
  • 2 kiaušiniai
  • 100 g sviesto (ištirpinto)
  • 100 g skrudintų lazdynų riešutų
  • 25 g džiovintų vyšnių
  • 25 g džiovintų spanguolių (arba razinų)
  • 75 g traškios granolos (nebūtina)

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

1. Įkaitinti orkaitę iki 180C temperatūros ir iškloti keksiukų formeles kepimo popieriumi.
2. Dideliame dubenyje persijoti miltus, kepimo miltelius, druską ir cinamoną, tuomet įmaišyti cukrų.
3. Kitame dubenyje suplakti pieną, kiaušinius ir ištirpintą sviestą, tada supilti į sausus ingredientus ir greitai sumaišyti. Įmaišyti lazdynų riešutus, džiovintas vyšnias ir spanguoles.
4. Tešlą tolygiai paskirstyti į 12 keksiukų formelių ir ant kiekvieno pabarstyti granolos.
5. Kepti 20-25 minutes, arba kol įkištas iešmelis iš keksiuko ištraukus bus švarus. Palikti keksiukus atvėsti formoje 5 min prieš patiekiant šiltus arba kambario temperatūros.

Taip pat skaitykite

Braškiniai ledai
Braškiniai ledai – nereikia ledų aparato
2025-07-07
Idėjos, kaip paruošti žuvį: 5 Gordono Ramsay receptai
Idėjos, kaip paruošti žuvį: 5 Gordono Ramsay receptai
2025-10-06
Šokoladiniai riešutų kremo putėsiai
Šokoladiniai riešutų kremo putėsiai
2025-10-09
Labai skanūs blynai be gazuoto vandens. Dedu vieną specialų ingredientą
Labai skanūs blynai be gazuoto vandens. Dedu vieną specialų ingredientą
2025-10-16

Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:keksiukaiKeksiukai su džiovintomis uogomisKeksiukai su riešutaispusryčiamsPusryčių keksiukai su riešutais

AutoriusVaida Bučinskienė
Vaida čia! Esu maisto turinio redaktorė portale ub.lt ir maistas yra mano aistra. Nuolat ieškau naujų skonių, eksperimentuoju virtuvėje, testuoju receptus ir visa tai įamžinu nuotraukose. Esu tikra, kad nėra neskanaus maisto – tiesiog kartais prireikia atrasti ir tinkamai panaudoti produktus!

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Bulguras: nauda ir žala – viskas, ką turėtumėte žinoti apie šią sveiką kruopą
Sveikata ir grožis

Bulguras: nauda ir žala – viskas, ką turėtumėte žinoti apie šią sveiką kruopą

Gerkite tai rytais tuščiu skrandžiu ir greitai pastebėsite akivaizdžią naudą savo kūnui. Gėrimas
Sveikata ir grožis

Gerkite tai rytais tuščiu skrandžiu ir greitai pastebėsite akivaizdžią naudą savo kūnui

10 pipirmėčių arbatos privalumų: natūralus būdas stiprinti sveikatą
Sveikata ir grožis

10 pipirmėčių arbatos privalumų: natūralus būdas stiprinti sveikatą

Mityba menopauzės metu: kokie produktai padeda palengvinti simptomus?
Sveikata ir grožis

Mityba menopauzės metu: kokie produktai padeda palengvinti simptomus?

Orchidėjų priežiūros paslaptis: štai kaip nupjauti žiedynstiebius ir priversti gėlę žydėti vėl
Sodas ir daržas

Orchidėjų priežiūros paslaptis: štai kaip nupjauti žiedynstiebius ir priversti gėlę žydėti vėl

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?