Trinta brokolių ir žiedinių kopūstų sriuba – soti, švelni ir aromatinga sriuba, kurioje susilieja brokoliai, žiediniai kopūstai ir kmynų aromatas.
Trinta brokolių ir žiedinių kopūstų sriuba: receptas
Idealiai tinka šaltoms dienoms ar lengvam vakarienių patiekalui.
Ingredientai:
- 1 valg. š. alyvuogių aliejaus
- 200 g žiedinių kopūstų žiedų
- ½ arb. š. kmynų sėklų
- druska ir juodieji pipirai pagal skonį
- 1 svogūnas
- 2 česnako skiltelės
- 1,2 l daržovių sultinio
- 400 g brokolių žiedų
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Įkaitinti orkaitę iki 200 C temperatūros. Žiedinius kopūstus sumaišyti su ½ valg. šaukšto alyvuogių aliejaus, kmynų sėklomis ir gausiu druskos bei pipirų kiekiu. Kepti ant kepimo skardos 15 min, kol žiedai pradės šiek tiek apskrusti.
2. Likusį ½ valg. šaukšto aliejaus įkaitinti didelėje keptuvėje su dangčiu ant vidutinės kaitros. Pjaustytą svogūną su žiupsneliu druskos kepti 8–10 minučių, kol suminkštės ir šiek tiek pagels. Į keptuvę dėti trintą česnaką ir kepti dar 1 min, kol atsiskleis aromatas.
3. Į keptuvę sudėti keptus žiedinius kopūstus bei likusias kmynų sėklas nuo kepimo skardos. Supilti daržovių sultinį ir sudėti brokolius. Padidinti kaitrą ir užvirti sriubą, tada sumažinti kaitrą, uždengti dangčiu ir troškinti 15-20 min, kol brokoliai ir žiediniai kopūstai suminkštės.
4. Rankiniu trintuvu sutrinti sriubą iki vientisos masės ir patiekti.
Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.