ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Gyvenimas » Namai ir patarimai » Kaip užšaldyti sūrį: patarimai, kaip išsaugoti skonį ir tekstūrą
Gyvenimas

Kaip užšaldyti sūrį: patarimai, kaip išsaugoti skonį ir tekstūrą

Saulena
Autorius Saulena
Publikuota: 2025-08-24
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Kaip užšaldyti sūrį: patarimai, kaip išsaugoti skonį ir tekstūrą
Kaip užšaldyti sūrį: patarimai, kaip išsaugoti skonį ir tekstūrą

Sūrį užšaldyti gali būti labai efektyvu, norint ilgai išlaikyti jo šviežumą, tačiau svarbu laikytis tam tikrų taisyklių, kad nesugadintume jo skonio ir tekstūros. Ne visi sūriai yra vienodai atsparūs žemoms temperatūroms, todėl tinkamas paruošimas ir supakavimas yra labai svarbūs.

Ar visus sūrius galima užšaldyti?

Sūrį galima užšaldyti, tačiau svarbu žinoti, kurie sūriai geriau atlaiko šį procesą. Tyrimai rodo, kad mažesnis drėgmės kiekis sūryje reiškia mažesnę ląstelių žalą užšaldant. Todėl kietieji ir pusiau kietieji sūriai, turintys mažai drėgmės, tokie kaip čederis, mozzarella, parmezanas ir pecorino romano, yra tinkami užšaldyti.

Tokie sūriai, jei jie teisingai supakuoti ir atsargiai atšildyti, gali išlaikyti savo kokybę. Tačiau užšaldžius sūrius su dideliu drėgmės kiekiu, pavyzdžiui, brie, kamamberą ar šviežią ožkos sūrį, jų struktūra gali pasikeisti. Po atšildymo šie sūriai gali tapti trupiniai, vandeningi arba prarasti savo kremišką tekstūrą.

Kurį sūrį nereikėtų šaldyti?

Minkšti sūriai, turintys daug drėgmės, tikrai neturėtų būti užšaldyti. Brie, kamamberas ir šviežias ožkos sūris, po užšaldymo gali prarasti savo skonį ir tekstūrą. Tai gali neigiamai paveikti tiek jų struktūrą, tiek skonį, o po atšildymo jie gali tapti neskanūs.

Taip pat skaitykite

Kodėl vengiame pasakyti "Ačiū"
Dėkingumo galia: kodėl vengiame pasakyti „Ačiū”
2025-08-01
6 nelaimingų žmonių įpročiai
Ekspertai įvardijo šešis nelaimingų žmonių įpročius: pasitikrinkite, ar jūs juos turite
2025-07-31
Vynuogės ir jų laikymas iki mėnesio
Su šiuo triuku išsaugosite vynuoges iki mėnesio
2025-07-25
Medinės grindys ir specialistų patarimai kaip jas pataisyti
Susibraižė medinės grindys? Štai 6 būdai jas sutvarkyti savarankiškai
2025-07-08
Kurį sūrį nereikėtų užšaldyti?

Kiek laiko galima užšaldyti sūrį?

Sūrį galima užšaldyti iki šešių mėnesių, tačiau po šio laiko jo tekstūra ir skonis gali pablogėti. Geriausia sūrį užšaldyti vakuume arba apvynioti plėvele ir laikyti sandariame inde arba maišelyje, skirtame užšaldymui.

Teisingas atšildymas

Teisingas atšildymas yra lygiai taip pat svarbus, kaip ir pats užšaldymas. Geriausias būdas atšildyti sūrį yra perkelti jį iš šaldiklio į šaldytuvą ir leisti jam lėtai atšilti. Šis procesas padeda išsaugoti sūrio tekstūrą ir skonį.

Yra keli būdai, kaip atšildyti sūrį, tačiau kiekvienas iš jų turi savo privalumų ir trūkumų:

  • Šaldytuvo metodas (rekomenduojama): palikite sūrį atšildyti šaldytuve per naktį.
  • Šaltas vanduo: įmerkite supakuotą sūrį į šaltą vandenį, keisdami vandenį kas 30 minučių.
  • Kambario temperatūra (tik kietiems sūriams): palikite ant stalo, kad atšiltų per trumpą laiką.

Šaltinis: rbc.ua

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:Minkštas sūrissūrisUžšaldymas

AutoriusSaulena
Sveiki! Aš – Saulena, rašau straipsnius Ub.lt portale. Labiausiai domiuosi psichologijos temomis ir sveika gyvensena. Mano tikslas – ne tik sudominti skaitytojus, bet ir padėti geriau pažinti save, rasti praktiškų patarimų emocinei bei fizinei gerovei ir atsakymų į kasdien kylančius klausimus.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Nustokite lupti kivius – štai kodėl verta suvalgyti juos su visa odele
Sveikata ir grožis

Nustokite lupti kivius – štai kodėl verta suvalgyti juos su visa odele

Naminis šokoladinis pudingas
Desertai

Naminis šokoladinis pudingas

Burokėlių sultys: gerkite kasdien ir nauda nustebins
Sveikata ir grožis

Burokėlių sultys: gerkite kasdien ir poveikis jus nustebins

Kraujagyslių užsikimšimas. Maistas sveikesnėms kraujagyslėms
Sveikata ir grožis

Išvenkite užsikimšusių kraujagyslių su šiais 8 sveikais produktais

Kaip išbalinti pageltusias pagalves: įpilkite naminį tirpalą
Gyvenimas

Kaip išbalinti pageltusias pagalves: į skalbyklę įpilkite 1 galingą naminį tirpalą

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?