ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Sriubos » Spalvinga ir jauki tailandietiška sriuba su saldžiosiomis bulvėmis ir kokosų pienu
Receptai

Spalvinga ir jauki tailandietiška sriuba su saldžiosiomis bulvėmis ir kokosų pienu

Rita Barčienė
Autorius Rita Barčienė
Publikuota: 2025-08-25
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Tailandietiška sriuba su saldžiosiomis bulvėmis ir kokosų pienu
Tailandietiška sriuba su saldžiosiomis bulvėmis ir kokosų pienu

Ieškote recepto, kuris sušildytų vėsiais vakarais ir pradžiugintų ne tik skonį, bet ir akis? Ši spalvinga tailandietiška sriuba, pagaminta iš saldžiųjų bulvių, morkų, porų ir kokosų pieno, taps puikiu pasirinkimu. Lengvas paruošimas, gardūs prieskoniai ir nuostabūs skoniai – tai, ko reikia jūsų virtuvei!

Tailandietiška sriuba: receptas

Ingredientai

  • 3 vidutinės morkos, supjaustytos 2 cm kubeliais
  • 2 vidutinės saldžiosios bulvės, supjaustytos 2 cm kubeliais
  • 3 šaukštai kokosų arba rapsų aliejaus
  • 1 svogūnas, smulkiai supjaustytas
  • 1 poras (tik balta ir šviesiai žalia dalis), plonai supjaustytas
  • 1 česnako skiltelė, smulkiai pjaustyta
  • 2 šaukštai raudonojo kario pastos
  • 1 šaukštas žuvies padažo
  • 400 ml šviesaus kokosų pieno, padalinta
  • 900 ml daržovių sultinio (geriau su sumažintu druskos kiekiu)
  • 1/2 šaukštelio druskos
  • 2 šaukštai laimo sulčių
Tailandietiška sriuba: receptas

Papuošimui

  • 2 šaukštai smulkintų sūdytų žemės riešutų
  • 1/4 puodelio kalendros lapų
  • 2 šaukštai skustų kokosų drožlių

Taip pat skaitykite

Keksiukai be kvietinių miltų
Keksiukai be kvietinių miltų – minkšti ir drėgni
2025-08-13
Avinžirnių troškinys su špinatais ir duona
Avinžirnių troškinys su špinatais ir duona
2025-06-04
Moliūgų blynai su sviestiniu sirupu
Moliūgų blynai su sviestiniu sirupu: saldžiai dienos pradžiai
2025-08-11
Šiltos bulvių salotos su ridikėliais
Šiltos bulvių salotos su ridikėliais
2025-06-05

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:
  1. Įkaitinkite orkaitę iki 220 °C. Morkas ir saldžiąsias bulves sumaišykite su 1 šaukštu aliejaus kepimo skardoje. Kepkite apie 20 minučių, kol daržovės suminkštės.
  2. Į didelį puodą ant vidutinės ugnies supilkite likusius 2 šaukštus aliejaus. Sudėkite svogūną, porą ir česnaką. Kepkite, kartais pamaišydami, kol daržovės suminkštės (apie 10 minučių). Įmaišykite raudonojo kario pastą ir žuvies padažą. Kepkite dar 1 minutę.
  3. Į puodą suberkite keptas daržoves, supilkite visą kokosų pieną, išskyrus 1/4 puodelio, ir daržovių sultinį. Užvirkite, tada sumažinkite ugnį iki vidutinės-žemos ir troškinkite neuždengtą apie 10 minučių. Nukelkite nuo ugnies.
  4. Sriubą sutrinkite iki vientisos masės, naudodami rankinį trintuvą. Grąžinkite puodą ant žemos ugnies, įmaišykite laimo sultis ir druską.
  5. Pilkite sriubą į dubenėlius, užpilkite likusiu kokosų pienu ir papuoškite žemės riešutais, kalendra bei kokosų drožlėmis.

Ši tajų sriuba ne tik įkvepia egzotiškais skoniais, bet ir puikiai dera tiek kasdienai, tiek ypatingoms progoms. Paruoškite ir leiskite skoniams keliauti į Aziją!

Šaltinis: chatelaine.com

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:kokosų pienasTailandietiška sriuba

AutoriusRita Barčienė
Esu Rita Barčienė – dalinuosi receptais, kurie tinka ir kasdienai, ir ypatingoms progoms. Mėgstu atrasti naujus skonius, bet taip pat branginu tradicinius lietuviškos virtuvės patiekalus. Mano tikslas – įkvėpti Jus gaminti su meile ir be streso, kad virtuvė taptų malonia vieta eksperimentuoti ir džiaugtis rezultatais.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Trys mitai apie savęs priežiūrą: kas iš tikrųjų yra rūpinimasis savimi?
Sveikata ir grožis

Trys mitai apie savęs priežiūrą: kas iš tikrųjų yra rūpinimasis savimi?

Geležies papildai moterims: ar jie apskritai reikalingi?
Sveikata ir grožis

Geležies papildai moterims: ar jie apskritai reikalingi?

Alkoholio vartojimo poveikis vėžio rizikai: tyrimų rezultatai
Sveikata ir grožis

Alkoholio vartojimo poveikis vėžio rizikai: tyrimų rezultatai

Moteris atlikus DNR testą atsitiktinai sužinojo šokiruojančią tiesą
Gyvenimas

Moteris atlikus DNR testą atsitiktinai sužinojo šokiruojančią tiesą

Kaip sodinti agurkus ir juos prižiūrėti, kad derlius būtų gausus visą vasarą
Sodas ir daržas

Kaip sodinti agurkus ir juos prižiūrėti, kad derlius būtų gausus visą vasarą

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?