Brokoliai užkepti sūrio padažu – paprastas ir jaukus patiekalas, puikiai tinkantis tiek kaip garnyras, tiek kaip lengva vakarienė.
Brokoliai užkepti sūrio padažu: receptas
Lengvai pagaminamas, šildantis ir nepaprastai skanus.
Ingredientai:
- 150 g šaldytų brokolių žiedynų
- 20 g sviesto
- 20 g kvietinių miltų
- 150 ml pieno
- 60 g čederio sūrio
- 1 arb. š. grūdėtųjų garstyčių (nebūtina)
- druskos ir juodųjų pipirų pagal skonį
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Įkaitinti orkaitę iki 220 °C temperatūros.
2. Brokolius virti verdančiame vandenyje apie 3 min, kol tik suminkštės, tuomet gerai nusausinti ir sudėti į nedidelį karščiui atsparų indą.
3. Ištirpinti sviestą ant vidutinės kaitros, suberti miltus ir maišant kepti 1 min. Palaipsniui pilti pieną, nuolat plakant šluotele, kol padažas taps vientisas. Toliau virti ant vidutinės-silpnos kaitros, dažnai maišant, kol padažas šiek tiek sutirštės.
4. Nuimti nuo kaitros, sudėti tarkuotą sūrį, garstyčias, žiupsnelį druskos ir šiek tiek juodųjų pipirų. Maišyti kol sūris ištirps ir padažas taps vientisas.
5. Užpilti sūrio padažą ant brokolių ir kepti 20-25 min, kol padažas ims burbuliuoti ir viršus pasidengs auksinėmis dėmelėmis.
Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.