ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Desertai » Jei turite vieną kiaušinį, miltų ir pieno, išbandykite šį paprastą spurgų receptą!
Desertai

Jei turite vieną kiaušinį, miltų ir pieno, išbandykite šį paprastą spurgų receptą!

Rita Barčienė
Autorius Rita Barčienė
Publikuota: 2025-08-26
Komentarų: 0
3 min. skaitymo
Išbandykite šį paprastą spurgų receptą!
Išbandykite šį paprastą spurgų receptą!

Jei turite vos vieną kiaušinį, šiek tiek miltų ir pieno, galite pasigaminti nuostabias spurgas. Tai – minkščiausios ir puriausios spurgos, kurios tiks tiek prie arbatos ar kavos, tiek kaip gardus užkandis vaikams. Receptas labai paprastas, todėl puikiai pavyks net ir tiems, kurie kepa ne taip dažnai.

Reikalingi ingredientai

Tešlai:

  • 400 g kvietinių miltų
  • 10 g šviežių mielių
  • 60 ml šilto vandens
  • 8 g vanilinio cukraus
  • 1 kiaušinis
  • 1 valg. š. cukraus
  • 1 arb. š. druskos
  • 100 ml pieno
  • 50 g minkšto sviesto

Papuošimui:

  • 1 kiaušinio trynys (aptepimui)
  • šokolado gabalėliai
  • konditerinis kremas (pagal skonį)
  • cukraus pudra (pabarstymui)

Kaip gaminti spurgas?

  1. Į gilų dubenį suberkite miltus ir viduryje padarykite duobutę.
  2. Į duobutę įdėkite mielių, užpilkite šiltu vandeniu ir sumaišykite šakute.
  3. Įmuškite kiaušinį, suberkite cukrų, vanilinį cukrų ir viską lengvai išmaišykite.
  4. Įberkite druskos, supilkite pieną ir sumaišykite mentele, kol masė taps vientisa.
  5. Rankomis minkykite tešlą, kol ji taps elastinga.
  6. Įdėkite minkšto sviesto ir dar kartą gerai išminkykite.
  7. Dubenį uždenkite maistine plėvele ir rankšluosčiu, palikite valandą, kad tešla pakiltų.
  8. Iškilusią tešlą dėkite ant miltais pabarstyto paviršiaus, iškočiokite ir sausainių formele išpjaukite apskritimus.
  9. Apskritimo viduryje padarykite mažą skylutę.
  10. Ruošinius sudėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą, uždenkite rankšluosčiu ir dar 15 minučių pakildykite.
  11. Spurgų viršų aptepkite plaktu kiaušinio tryniu, įsprauskite šokolado gabalėlius.
  12. Kepkite 180 °C temperatūroje apie 20 minučių, kol spurgos taps auksinės.
  13. Iškeptas spurgas perpjaukite per pusę, patepkite konditeriniu kremu.
  14. Pabarstykite cukraus pudra ir, jei norite, papildomai papuoškite kremu skylutės viduje.

Patarimai kepant

  • Jei norite dar puriau, leiskite tešlai kilti ne tik vieną, o du kartus – po pirmojo kildinimo iš naujo išminkykite ir dar pusvalandį palikite pakilti.
  • Vietoje šokolado gabalėlių galite naudoti uogienę ar vaisių įdarą.
  • Spurgas galima kepti ne tik orkaitėje, bet ir aliejuje – jos bus dar labiau primenančios klasikines spurgas.

Skani idėja visai šeimai

Šios spurgos – tikras atradimas, kai norisi kažko gardaus, bet namuose nėra daug ingredientų. Puikiai tinka savaitgalio pusryčiams ar kaip desertas šventės metu. Vaikai mielai padės išpjauti spurgų formeles, o jūs galėsite jas papuošti skirtingais įdarais.

Visus recepte nurodytus žingsnius galite peržiūrėti šiame vaizdo įraše:

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

Taip pat skaitykite

Trinta morkų sriuba su kokosais
Trinta morkų sriuba su kokosais: aromatingas patiekalas
2025-08-12
Obuolių bandelės, kurias paruošite vos per 25 minutes
Obuolių bandelės, kurias paruošite vos per 25 minutes
2025-10-09
Nekeptas karamelinis sūrio pyragas
Nekeptas karamelinis sūrio pyragas
2025-11-26
Marokietiška sriuba su avinžirniais
Marokietiška sriuba su avinžirniais
2025-07-17

ŽYMOS:kepiniaispurgosspurgų receptas

AutoriusRita Barčienė
Esu Rita Barčienė – dalinuosi receptais, kurie tinka ir kasdienai, ir ypatingoms progoms. Mėgstu atrasti naujus skonius, bet taip pat branginu tradicinius lietuviškos virtuvės patiekalus. Mano tikslas – įkvėpti Jus gaminti su meile ir be streso, kad virtuvė taptų malonia vieta eksperimentuoti ir džiaugtis rezultatais.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Kaip iš veido išraiškos nustatyti, kad žmogus meluoja?
Gyvenimas

Kaip iš veido išraiškos nustatyti, kad žmogus meluoja?

8 mitai apie būrimą Taro kortomis
Horoskopai

8 mitai apie būrimą Taro kortomis

„Šviesa tunelio gale“ paaiškinta: mokslas atskleidė stulbinantį smegenų aktyvumą prieš mirtį
Įdomu

„Šviesa tunelio gale“ paaiškinta: mokslas atskleidė stulbinantį smegenų aktyvumą prieš mirtį

Airiška bulvių košė - kuo skiriasi nuo lietuviškos?
Bulvių patiekalai

Airiška bulvių košė prieš tradicinę, kokie skirtumai? Išbandykite receptą

Kūrybiški pieno putų plakiklio panaudojimo būdai virtuvėje
Gyvenimas

Daugiau nei tik kavai: kūrybiški pieno putų plakiklio panaudojimo būdai virtuvėje

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?