ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Desertai » Jei turite vieną kiaušinį, miltų ir pieno, išbandykite šį paprastą spurgų receptą!
Desertai

Jei turite vieną kiaušinį, miltų ir pieno, išbandykite šį paprastą spurgų receptą!

Rita Barčienė
Autorius Rita Barčienė
Publikuota: 2025-08-26
Komentarų: 0
3 min. skaitymo

Jei turite vos vieną kiaušinį, šiek tiek miltų ir pieno, galite pasigaminti nuostabias spurgas. Tai – minkščiausios ir puriausios spurgos, kurios tiks tiek prie arbatos ar kavos, tiek kaip gardus užkandis vaikams. Receptas labai paprastas, todėl puikiai pavyks net ir tiems, kurie kepa ne taip dažnai.

Išbandykite šį paprastą spurgų receptą!
Išbandykite šį paprastą spurgų receptą!

Reikalingi ingredientai

Tešlai:

  • 400 g kvietinių miltų
  • 10 g šviežių mielių
  • 60 ml šilto vandens
  • 8 g vanilinio cukraus
  • 1 kiaušinis
  • 1 valg. š. cukraus
  • 1 arb. š. druskos
  • 100 ml pieno
  • 50 g minkšto sviesto

Papuošimui:

  • 1 kiaušinio trynys (aptepimui)
  • šokolado gabalėliai
  • konditerinis kremas (pagal skonį)
  • cukraus pudra (pabarstymui)

Kaip gaminti spurgas?

  1. Į gilų dubenį suberkite miltus ir viduryje padarykite duobutę.
  2. Į duobutę įdėkite mielių, užpilkite šiltu vandeniu ir sumaišykite šakute.
  3. Įmuškite kiaušinį, suberkite cukrų, vanilinį cukrų ir viską lengvai išmaišykite.
  4. Įberkite druskos, supilkite pieną ir sumaišykite mentele, kol masė taps vientisa.
  5. Rankomis minkykite tešlą, kol ji taps elastinga.
  6. Įdėkite minkšto sviesto ir dar kartą gerai išminkykite.
  7. Dubenį uždenkite maistine plėvele ir rankšluosčiu, palikite valandą, kad tešla pakiltų.
  8. Iškilusią tešlą dėkite ant miltais pabarstyto paviršiaus, iškočiokite ir sausainių formele išpjaukite apskritimus.
  9. Apskritimo viduryje padarykite mažą skylutę.
  10. Ruošinius sudėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą, uždenkite rankšluosčiu ir dar 15 minučių pakildykite.
  11. Spurgų viršų aptepkite plaktu kiaušinio tryniu, įsprauskite šokolado gabalėlius.
  12. Kepkite 180 °C temperatūroje apie 20 minučių, kol spurgos taps auksinės.
  13. Iškeptas spurgas perpjaukite per pusę, patepkite konditeriniu kremu.
  14. Pabarstykite cukraus pudra ir, jei norite, papildomai papuoškite kremu skylutės viduje.

Patarimai kepant

  • Jei norite dar puriau, leiskite tešlai kilti ne tik vieną, o du kartus – po pirmojo kildinimo iš naujo išminkykite ir dar pusvalandį palikite pakilti.
  • Vietoje šokolado gabalėlių galite naudoti uogienę ar vaisių įdarą.
  • Spurgas galima kepti ne tik orkaitėje, bet ir aliejuje – jos bus dar labiau primenančios klasikines spurgas.

Skani idėja visai šeimai

Šios spurgos – tikras atradimas, kai norisi kažko gardaus, bet namuose nėra daug ingredientų. Puikiai tinka savaitgalio pusryčiams ar kaip desertas šventės metu. Vaikai mielai padės išpjauti spurgų formeles, o jūs galėsite jas papuošti skirtingais įdarais.

Visus recepte nurodytus žingsnius galite peržiūrėti šiame vaizdo įraše:

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

Taip pat skaitykite

burokėliai ir česnakas
Tik 2 burokėliai ir viena česnako galvutė: gaila, kad šio recepto nežinojau anksčiau!
2025-09-09
Kriaušių blynai be cukraus
Kriaušių blynai be cukraus: sveikų pusryčių receptas
2025-07-26
Suomiška žuvienė su lašiša ir grietinėle
Suomiška žuvienė su lašiša ir grietinėle
2025-08-04
Mini morengai su avietiniu pertepimu
Mini morengai su avietiniu pertepimu: gardus desertas
2025-07-22

ŽYMOS:kepiniaispurgosspurgų receptas

AutoriusRita Barčienė
Esu Rita Barčienė – dalinuosi receptais, kurie tinka ir kasdienai, ir ypatingoms progoms. Mėgstu atrasti naujus skonius, bet taip pat branginu tradicinius lietuviškos virtuvės patiekalus. Mano tikslas – įkvėpti Jus gaminti su meile ir be streso, kad virtuvė taptų malonia vieta eksperimentuoti ir džiaugtis rezultatais.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Varškėčiai su manų kruopomis
Blynai

Varškėčiai su manų kruopomis – lyg pas močiutę

Pavalgius apima miegas? Atskleidė kokie produktai gali būti kalti
Sveikata ir grožis

Pavalgius apima miegas? Atskleidė kokie produktai gali būti kalti

Mini aviečių tartaletės – tobulos prie arbatos puodelio
Desertai

Mini aviečių tartaletės – tobulos prie arbatos puodelio

Lietuvos ekonomika atsitiesia: augimas tęsiasi, bet ar užteks rezervų iššūkiams?
Ekonomika ir verslas

Lietuvos ekonomika atsitiesia: augimas tęsiasi, bet ar užteks rezervų iššūkiams?

Kokia yra jūsų supergalia pagal Zodiako ženklą?
Horoskopai

Kokia yra jūsų supergalia pagal Zodiako ženklą?

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?